Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Τι κέρδισε μέχρι σήμερα ο "ευέλικτος";

Έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ανάλαβε την Προεδρία. Μέσα σε αυτούς τους μήνες ο ηγέτης του ΑΚΕΛ κατάφερε να φέρει μεγάλα πλήγματα τόσο στην εσωτερική διακυβέρνηση όσο και στο εθνικό μας θέμα.
Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των ενεργειών του Χριστόφια είναι:
-Τα ψηφίσματα από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης(ΚΣΣΕ) είναι επικίνδυνα ακόμα και για το status της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στα ψηφίσματα του ΚΣΕΕ τα λιμάνια του ψευδοκράτους αναγνωρίζονται. Αλήθεια πως γίνεται αυτό να είναι κάτι θετικό κύριε Χριστόφια;
-Η προσφώνηση του Ταλάτ ώς προέδρου της "Τουρκικής κοινότητας της Κύπρου" από το στόμα του Προέδρου του ΚΣΣΕ, στην παρουσία του ιδίου του Χριστόφια χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από μέρους του.
-Τα παράνομα δρομολόγια Συρίας-κατεχομένων που συνεχίζονται χωρίς η επίσημη Κυπριακή Δημοκρατία να κάνει πλέον προσπάθειες για να σταματήσουν.
-Ο Υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης Χριστόφια ότι το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα έχει σβηστεί δημιούργησε ψύχρανση των σχέσεων με την Αθήνα.
-Αποδέκτηκε για πρώτη φορά ενώπιον του ΚΣΣΕ την παραμονή 50.000 εποίκων μετά την λύση του Κυπριακού κάτι το οποίο δεν υπήρξε ουδέποτε στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
-Ο Ταλάτ γίνεται ο πρώτος μη αρχηγός κράτους που παρουσιάζεται ενώπιον του ΚΣΕΕ και εμφανίζεται προωθόντας τις θέσεις της Άγκυρας.
-Η Τουρκία αρχίζει να απενεχοποιείται και μάλιστα δια στόματος του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε..
-Οι απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι. βγαίνουν σκανδαλωδώς εκτός των λιστών για διορισμό στην δημόσια ειδική εκπαίδευση.
-Η ακρίβεια συνεχίζει να ταλανίζει τον τόπο με τον φιλολαϊκό Πρόεδρο να μην μπορεί να βοηθήσει τα χαμηλά στρώματα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.
-Η περίεργη ανάθεση για μεταφορά νερού σε εταιρεία χορηγό της Ομόνοιας, εταιρία που ανήκει σύμφωνα με δημοσιεύματα σε κομματικό μέλος, ίσως είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά το Χρηματιστήριο.
-Η μη άμεση αντίδραση στο θέμα των αφαλατοξινών δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα στον τόπο.
-Η σύλληψη αντιφρονούντων έκανε την Κυπριακή Δημοκρατία να έχει πισωγύρισμα αρκετών δεκαετιών και απέδειξε ότι το κόμμα του λειτουργεί ακόμη με τις Σταλινιστικές μεθόδους.
-Η δράση της "Επαγρύπνισης" που απειλά και ελέγχει κόσμο είναι κάτι αντίστοιχο με την Χουντική Ε.Σ.Α..

Τελικά είναι τόσο ευέλικτος και τόσο φιλολαϊκός ο Χριστόφιας όσο μας τον παρουσιάζουν; Εμένα γιατί δεν με πείθει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: