Κυριακή 18 Απριλίου 2010

...ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, «ΔΑΓΚΩΤΟ» ΤΑΛΑΤ!!

Οι επερχόμενες ψευδοεκλογές στα κατεχόμενα, έχουν για πρώτη φορά επιστήσει την προσοχή του κυπριακού Τύπου, αλλά και του διεθνούς ενδιαφέροντος. Μια απίστευτη «Ταλατομανία» έχει πιάσει τους εμπλεκομένους στο Κυπριακό, με βασικό επιχείρημα πως «απο την επανεκλογή Ταλάτ κρίνεται η ομαλή συνέχιση των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού». Τον κατοχικό ηγέτη στηρίζουν η κυπριακή, ελληνική και τουρκική κυβέρνηση, ενώ υπογείως εργάζονται το Λονδίνο, η Ουάσινγκτον, οι Βρυξέλλες και ο ΟΗΕ. Κοινός στόχος, η επανεκλογή Ταλάτ στην Προεδρία της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου»...

Το επιχείρημα ότι Ταλάτ και Έρογλου έχουν διαφορετικές θέσεις στο Κυπριακό, και ως εκ τούτου υπάρχει ανάγκη να επανεκλεγεί ο «διαλλακτικός» Ταλάτ, δεν αντέχει σοβαρής κριτικής:

1) Η Τουρκία με 40.000 κατοχικό στρατό, ελέγχει απόλυτα την πολιτική των κατεχομένων στις «διαπραγματεύσεις», δεν μπορεί δηλαδή να γινεί η οποιαδήποτε τ/κυπριακή υποχώρηση χωρίς την έγκριση της Άγκυρας. Αυτό έπρεπε να το σκεφθεί ο κ. Χριστόφιας, προτού σκαρφιστεί τα περί «κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία» και το προπαγανδιστικό σύνθημα «Λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους».

2) Σχετικά με τον έλεγχο των κατεχομένων από την Άγκυρα, είναι και η πρόσφατη παραδοχή Ταλάτ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ: «Στην περίπτωση που δεν συμμορφωθείς στην εντολή της Τουρκίας δεν μπορείς να πληρώσεις τους μισθούς, δεν μπορείς να κάνεις δρόμους, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε...»

3) Ούτως ή άλλως, η διαδικασία ομοσπονδοποίησης της Κύπρου, η οποία και προχωρεί μεσω των «δικοινοτικών συνομιλιών», έστω και με τον περισσότερο «διαλλακτικό» Ταλάτ, προωθούν μια λύση Άδικη, Διχοτομική, Ρατσιστική και Ανθελληνική, που καθιστούν την ελληνική μας πατρίδα υπό την ομηρία της Τουρκίας.

4) Τέλος, η εκ μέρους του κ. Χριστόφια ανοιχτή υποστήρξη Ταλάτ, αναβαθμίζει νομικά το ψευδοκράτος, στην πιο σοβαρή του μορφή: προσδίδει νομιμότητα στη «λαϊκή κυριαρχία» των κατεχομένων, στους παρανομούντες από το 1963 Τ/κύπριους και στους εγκληματίες πολέμου έποικους.

Εδώ και καιρό οι Κύπριοι πολιτικοί άμεσα ή έμμεσα, έδειχναν την προτίμησή τους στον Ταλάτ ως συνομιλητή των Ε/κυπρίων και Πρόεδρο της «Τ.Δ.Β.Κ». Αυτή η αφελής στάση, έδωσε το έρεισμα στους εχθρούς του Ελληνισμού να λάβουν θέση για τις «εκλογές» της 18ης Απριλίου, προσδίδοντας νομιμότητα στο ψευδοκράτος:

Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κα Χίλαρι Κλίντον, είχε την 7η Απριλίου τηλεφωνική επικοινωνία με τον πολιτικό προϊστάμενο του Αττίλα, Ταλάτ, κατά την οποία χαιρέτισε την «πρόοδο στις διαπραγματεύσεις» με τον κ. Χριστόφια, και τον κάλεσε στην Ουάσινγκτον, μετά τις «εκλογές» της 18ης Απριλίου, για να συζητήσουν το Κυπριακό!

Ο ΟΗΕ, την 1η Φεβρουαρίου, με τον πιο επίσημο τρόπο, πρόσφερε προεκλογική υποστήριξη στον Ταλάτ, όταν ο Γ.Γ του Οργανισμού, κ. Μπαν Κι Μουν επισκέφθηκε το «Προεδρικό Μέγαρο» των κατεχομένων, και δέχθηκε το στρατιωτικό χαιρετισμό από το απόσπασμα του κατοχικού στρατού!

Τέλος, η ανάδειξη του θέματος του «απευθείας εμπορίου Ε.Ε – κατεχομένων» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ιδιαίτερα από τον Τσέχο Επίτροπο Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε και του προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς, ερμηνεύονται ως προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους, μαζί και προεκλογικής στήριξης, αφού στα μάτια των «καημένων των Τ/κυπρίων και των εποίκων», ο Ταλάτ μπορεί να τους βγάλει από την απομόνωση.

Η υποστήριξη οποιουδήποτε προσώπου για τις ψευδοεκλογές στην κατεχόμενη γη μας, παρέχει την εκ μέρους μας νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής: Η εκλογική νομιμοποίηση του εκπροσώπου των Τ/κυπρίων, σε συνδυασμό με το αρνητικό προηγούμενο των χωριστών δημοψηφισμάτων του 2004, αναγνωρίζει το δικαίωμα χωριστής αυτοδιάθεσης στους Τούρκους. Το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτει η ελληνική πλευρά στο Κυπριακό, αυτό δηλ. της νομιμότητας του κράτους μας, έναντι της διεθνούς απομόνωσης των παρανομούντων Τ/κυπρίων, θα απωλεσθεί, προς όφελος της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής, που ερμηνεύεται είτε με διχοτόμηση (δύο κράτη στην Κύπρο), είτε με μια (συν)ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό, που θα καθιστά την ελληνική Μεγαλόνησο, όμηρο στην Τουρκία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι εγκάρδιες ευχές του κ. Χριστόφια στον Ταλάτ στις παράνομες εκλογές, βρίσκουν ως αλληλέγγυο υποστηριχτή και τον πρόεδρο της οργάνωσης των Τούρκων εποίκων, Ενβέρ Ντίντσογλου.

Ε, Πενήντα χιλιάδες έποικοι, δεν είναι και λίγοι...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ