Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Κλήρωση ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ


Η ομάδα μας μετά τον συγκολιστικό δεύτερο γύρο των ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ μπαίνει την Παρασκευή το μεσημέρι στην κλήρωση για την φάση των 16. Έτσι θα προσπαθήσω να αναλύσω τους υποψήφιους αντιπάλους μας με βάση τα λίγα που είδα φέτος από τις ομάδες αυτές. Δεν μπορώ όμως να έχω ολοκληρωμένη εικόνα.

Υποψήφιοι αντίπαλοι:

Τσέλσι: Είναι η περσινή φιναλίστ και φέτος με κανονικό προπονητή στον πάγκο της δείχνει πιο σταθερή και πιο αξιόπιστη από την περσινή χρονιά. Φέτος δεν αρκείται στον να κλείνεται και δεν είναι λίγες οι φορές που ανοίγεται. Η φυγή του Ντρογκμπά που διαδίδεται μπορεί να δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην ομάδα αλλά δεν θα σταματήσει να είναι πανίσχυρη. Καλό θα ήταν να την αποφεύγαμε.

Σπόρτινγκ: Μια καλή ομάδα με στοιχείο της την καλή άμυνα. Στον όμιλο της δέχθηκε γκολ μόνο από την Μπαρτσελόνα(άσχετα αν έβαλε πολλά η Μπάρτσα) και αυτό είναι το φετεινό της όπλο. Παρά το γεγονός ότι είναι καλή ομάδα σε καμμιά περίπτωση δεν φοβίζει τον Παναθηναϊκό της Ευρώπης.

Ατλέτικο Μ.: Σπουδαία ομάδα κυρίως μεσοεπιθετικά. Έχει στην σύνδεση της μερικούς από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο οι οποίοι έχουν δέσει και μαζί μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα. Δεν έχει καμμιά σχέση με την περσινή ομάδα που είχαμε αντίπαλο στους ομίλους του UEFA.

Βιγιαρεάλ: Μια ομάδα που χωρίς να εντυπωσιάζει ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Παρ' όλα αυτά δεν αποτελεί ομάδα με τα κύρια ισπανικά χαρακτηριστικά.

Λυόν: Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια από τις καλές δυνάμεις της διοργάνωσεις. Αυτό οφείλεται στα πολλά λεφτά που επενδύθηκαν. Παρόλα αυτά η Λυόν δεν έχει καμμιά σχέση με την ομάδα που ξέραμε προ τριετίας που υπήρξε φόβητρο. Τώρα είναι μια πολύ καλή ομάδα που μπορείς να το παλέψεις μαζί της.

Άρσεναλ: Μια ομάδα με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που ακόμη ψάχνει να βρει την ταυτότητα της. Η αποχώρηση αρκετών πρωτοκλασάτων της παικτών που ήταν ο κορμός της τα τελευταία χρόνια την οδηγεί στο κτίσιμο καινούριας ομάδας. Παρόλα αυτά μέχρι την φάση των 16 πιστεύω θα πατάει καλύτερα.

Ρεάλ Μ.: Στο πρωτάθλημα δεν πραγματοποιεί και τις καλύτερες εμφανισεις. Στο Τσάμπιονς Ληγκ έχασε δύο φορές από την Γιουβέντους. Όμως η ΡΕΑΛ ακόμη και αν σέρνεται στο πρωτάθλημα αποτελεί υπερδύναμη και το μεγαλύτερο όνομα του Τσ.Λ. για αυτό καλό θα ήταν να αποφύγουμε την διασταύρωση μαζί της.

Ποιος αλλάζει την ιστορία μας;

Πρόσφατα παρακολουθήσαμε σε καθημερινή απογευματινή εκπομπή της τηλεόρασης του Sigma τον καθηγητή Ανδρέα Καζαμία (φώτο) επικεφαλή της αυτοαποκαλούμενης επιτροπής των σοφών για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Κύπρο.

Πριν αρχίσουμε να σχολιάζουμε τις θέσεις του εν λόγω κυρίου για την Παιδεία στην Κύπρο καλά θα ήταν να τονίσουμε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει επικεφαλή ένα άνθρωπο που δεν μιλά σωστά την Ελληνική γλώσσα!!!

Στην συνέντευξη του ο Καζαμίας έκανε μεγάλα και σημαντικά ιστορικά λάθη κάνοντας τον κόσμο να αγανακτά και δίκαια να διαμαρτύρεται. Πιο συγκεκριμένα ανάφερε για τον αγώνα της ΕΟΚΑ που άρχισε το 1956 αλλά και για την εκδίωξη των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη που έγινε το 1957!!! Περιμένουμε αλλαγή της ιστορίας από ένα άνθρωπο που αγνοεί ότι ο τελευταίος μεγάλος αγώνας που έγινε στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού ξεκίνησε την 1η Απριλίου 1955 και τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη έγιναν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Ακόμη επικίνδυνος και ανησυχητικός ήταν ο ισχυρισμός του ότι ο Ελληνικός στρατός έκανε σφαγές στην Άγκυρα κατά την Μικρασιατική εκστρατία. Αγνοεί δηλαδή ότι ο Ε.Σ. δεν μπήκε ποτέ στην Άγκυρα.

Ακόμη προσπαθεί ο άνθρωπος να αλλάξει τον ορισμό της ιστορίας λέγοντας ότι με τον όρο αυτό δεν εννοούμε την καταγραφή γεγονότων αλλά την ανάλυση και την επεξήγηση των γεγονότων. Μάλιστα τόνισε ότι η αλλαγή επιβάλλεται από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη και στην ανάγκη να υιοθετήσουμε πάνω από όλα την ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος να καταγράφεται στα βιβλία της ιστορίας και η Τουρκική άποψη ότι η εισβολή του 1974 ήταν ειρηνευτική επέμβαση παράλλημα με την άποψη ότι έγινε εισβολή και θα το αφήνουμε στην κρίση των μαθητών!!!

Το πιο απίστευτο ήταν οι ισχυρισμοί του "αρχισοφού" ότι τα βιβλία της ιστορίας που διδάσκονται στα σχολεία μας είναι εθνικιστικά και σοβινιστικά. Σε ερώτημα που του τέθηκε αργότερα ο κύριος Καζαμίας απάντησε ότι δεν γνωρίζει τι λένε τα βιβλία της ιστορίας στην Κύπρο. Αλήθεια πως γίνεται ένας που δεν γνωρίζει τι λένε τα βιβλία να ισχυρίζεται ότι δεν είναι καλό το περιεχόμενο τους. Μήπως τελικά είναι απλά εντολοδόχος;

Η συνέντευξη του Καζαμία στο Sigma ήρθε να συμπληρώσει και την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης μεταξύ του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου μαζί με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή. Αλήθεια από πότε οι Υπουργοί Παιδείας κάποιου κράτους υπογράφουν μνημόνια με ξένες πρεσβείες; Ακόμη η στάση του ΑΚΕΛ ενάντια στον αγώνα της ΕΟΚΑ και την Ελλάδα συμπληρώνουν το παζλ για το τι μαγειρεύεται από την Κυβέρνηση του ευέλικτου;

Θα το επιτρέψουμε;

Καλό ταξίδι Πρόεδρε...


Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008 απεβίωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος μετά από την άνιση μάχη που έδινε με τον μικροκυτταρικό μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα.

Όλος ο Ελληνισμός θρηνεί την απώλεια του αγωνιστή της ΕΟΚΑ και Προέδρου που κάλεσε τον λαό να φωνάξει ένα βροντερό ΟΧΙ στο τουρκόφιλο σχέδιο Ανάν.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε...