Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ!

Η Προοδευτική του ΑΚΕΛ στιγμάτισε το Φοιτητικό Κίνημα

Μεγάλος νικητής στις προχθεσινές φοιτητικές εκλογές στην Αθήνα της 9ης Μαΐου ήταν η Αυτόνομη Αντιομοσπονδιακή παράταξη του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, αφού αυξάνοντας την αριθμητική της δύναμη, μεγιστοποίησε το ποσοστό στη...ν ΕΦΕΚ από 15,75% σε 18%, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως όλες οι κομματικές παρατάξεις υπέστησαν σοβαρή αριθμητική πτώση.

Ταυτόχρονα όμως, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων, όλοι οι παρευρισκόμενοι, έγιναν μάρτυρες της πρωτοφανούς ενέργειας της φοιτητικής παράταξης του Α.Κ.Ε.Λ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ Κίνησης Φοιτητών, η οποία εισήλθε στην αίθουσα της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧOΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, με τη συνοδεία 230 μελών του Μ.Α.Σ (μέτωπο αγώνα σπουδαστών) το οποίο ανήκει οργανικά στο ΚΚΕ.

Τα μέλη του Μ.Α.Σ, που βρίσκονταν παραταγμένα με επιθετικό σχηματισμό, ήταν όλα οπλισμένα με ξύλινα ρόπαλα και κράνη δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας άνευ προηγουμένου, ενώ ορισμένοι έφεραν και περίστροφα!! Προκλητικά, τα μέλη του Μ.Α.Σ προχώρησαν σε επίδειξη δύναμης προς στους σπουδαστές του ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα τους, αλλά και σε φοιτητές άλλων παρατάξεων μεταξύ των οποίων πολλές κοπέλες. Δεν δίστασαν ακόμη να προκαλέσουν το εθνικό αίσθημα όλων των υπόλοιπων φοιτητών φωνάζοντας επαναπροσεγγιστικά συνθήματα στην τουρκική γλώσσα και αποδοκίμαζαν το Εθνικό Ύμνο. Επίσης, όπως και κάθε χρόνο, φώναζαν χλευαστικά συνθήματα εναντίον των ηρώων αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Μετά το πέρας της καταμέτρησης και την εκλογική νίκη του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, μέλη του ΚΚΕ και της Προοδευτικής, άρχισαν να προτάσσουν τα ρόπαλα και να μπλοκάρουν τις εξόδους του αμφιθεάτρου που γινόταν η καταμέτρηση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. να βρεθούν σε θέση άμυνας. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ψυχραιμότερων Δρασιτών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, προστατεύοντας και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΦΕΚ, ανεξαρτήτως παραταξιακής προέλευσης.

Με έκπληξη όμως διαβάσαμε στις εφημερίδες σχετικό δελτίο τύπου της ΕΔΟΝ η οποία κατηγορεί τους φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ ως τους υπεύθυνους για τους χθεσινούς τραμπουκισμούς που η ίδια μεθόδευσε. Να σημειωθεί, ότι ο εκπρόσωπος του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών της ΕΦΕΚ, έλαβε τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας, αλλά παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για αποτροπή των τραμπουκισμών της Προοδευτικής, οι κουβαλητοί κομουνιστές του ΚΚΕ κατήργησαν κάθε έννοια δημοκρατίας και ηρεμίας που έπρεπε να υπάρχει στο αμφιθέατρο.

Η Προοδευτική του ΑΚΕΛ ψεύδεται για τα πρόσφατα γεγονότα. Η σύγχυση και το ψέμα (χαρακτηριστικό γνώρισμα της Προοδευτικής), αποτελεί συνέχεια της ιδεολογικής αναστάτωσης που προκαλεί στην φοιτητική κοινότητα και την προσπάθεια κατάργησης της εθνικής μας συνείδησης και ταυτότητας. Όμως, η μεγάλη εκλογική επιτυχία της ιστορικής οργάνωσης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, αποδεικνύει την ορθότητα των ιδεολογικών θέσεων και αρχών αυτονομίας που διέπουν το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ-Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.