Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κυβέρνηση Χριστόφια: Ειδική στον αποπροσανατολισμό

Το ιστολόγιο αυτό από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, τονίζει συνεχώς με αδιάψευστα στοιχεία την ανικανότητα της Κυβέρνησης Χριστόφια σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης του. Τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Κύπρο συνεχώς μας επιβεβαιώνουν και ας μας έλεγαν αρκετοί πριν λίγο καιρό γραφικούς και κινδυνολόγους. Ο καταστροφικός δρόμος που οδηγούν το νησί μας, πλέον δεν είναι κατανοητός μόνο από εμάς τους "γραφικούς" αλλά ο μέσος Κύπριος νιώθει στο πετσί του τι γίνεται!

Παρά την ανικανότητα του Δημήτρη Χριστόφια σχεδόν σε όλους τους τομείς, οφείλω να ομολογήσω ότι ο μηχανισμός του ΑΚΕΛ έχει πετύχει απόλυτα σε ένα τομέα και είναι άξιος συγχαρητηρίων. Στην Εζεκία Παπαϊωάννου, αφού η ΑΚΕΛική προπαγάνδα απέτυχε να κάνει το άσπρο-μαύρο σε δεκάδες περίπτώσης που η κυβέρνηση τα έκανε μαντάρα, χρησιμοποίησε πολύ πετυχεμένα την πολιτική του αποπροσανατολισμού, με άξιους συμπαραστάτες τα υπόλοιπα κόμματα και την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Παραδείγματα μπορεί να βρει ο καθένας πολλά. Πιο τρανό αποτελεί η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το έγκλημα στο Μαρί. Αφού η ΑΚΕΛική προπαγάνδα απέτυχε να ρίξει στάχτι στα μάτια του λαού, είχαμε αιφνιδίως την έναρξη της έρευνας για ανεύρεση κοιτασμάντων υδρογονανθράκων, στρέφοντας τα μάτια της κοινής γνώμης προς αυτή την κατεύθυνση. Αλήθεια πόσοι θυμούνται σήμερα το έγκλημα στο Μαρί;

Τελευταίος στόχος τους ΑΚΕΛ είναι ο περιορισμός της αντίδρασης του κόσμου προς τα νέα οδυνηρά μέτρα για οικονομική εξυγίανση που θα κληθεί να πληρώσει ο μέσος πολίτης στο άμεσο μέλλον. Αυτό επιτυγχάνεται με την υπερβολική προβολή που δίνεται στην δήθεν κόντρα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας, στρέφοντας την προσοχή προς τα εκεί καιφέρνοντας τον λαό σε διχασμό.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας στην οικονομία, την εσωτερική διακυβέρνηση αλλά και στο εθνικό μας θέμα, ο λαός καλείται να επαγρυπνεί και να έχει ανοικτά τα μάτια του στους μηχανισμούς που προσπαθούν να τον στρέψουν αλλού. Με σωστή κριτική και ανάλυση, ο λαός ενωμένος μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια που να του δυσκολεύει την ζωή.