Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η Κυβέρνηση των σκανδάλων!


Η Κυβέρνηση του Χριστόφια με την εκλογή της τον Φεβρουάριο του 2008 αυτοαποκαλέστηκε ως κυβέρνηση φιλολαϊκή αλλά και ως Κυβέρνηση λύσης, τονίζοντας ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μέχρι τότε δεν είχαν αυτό τον χαρακτήρα. Παράλληλα, δεν έχαναν ευκαιρία να κάνουν αναφορά στην καταγωγή του Προέδρου Χριστόφια από λαϊκά στρώματα θεωρώντας ότι αυτό τον κάνει να είναι πιο κοντά στα προβλήματα του λαού. Ταυτόχρονα, οι επικοινωνιολόγοι του ΑΚΕΛ παρουσίαζαν συνεχώς την φιλία του με τον Ταλάτ που κρατούσε για χρόνια!

Στο Κυπριακό, η φιλία του Χριστόφια με τον Ταλάτ όχι μόνο δεν έκανε βήματα προόδου αλλά αντίθετα δημιούργησε νέα τεράστια προβλήματα στις συνομιλίες! Οι "γενναίες προσφορές" του Δημήτρη Χριστόφια προς τον "φίλο και σύντροφο" Ταλάτ όχι μόνον δεν έφεραν ανταλλάγματα αλλά πλέον θεωρούνται κεκτημένα των Τούρκων, οι οποίοι απλώς παίρνουν τα δώρα και σφυρίζουν αδιάφορα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ακόμη και στις μέρες μας Χριστόφιας και ΑΚΕΛ αδυνατούν να καταλάβουν ότι και ο Ταλάτ πάνω από όλα είναι εντολοδόχος της Άγκυρας και όχι "φίλος και σύντροφος"! Οι Τούρκοι αριστεροί πάνω από όλα σκέφτονται τουρκικά και όχι αριστερά όπως τους ΑΚΕΛικούς αριστερούς. Ας μην ξεχνάμε ότι ο "σύντροφος" Ταλάτ υπήρξε αξιωματικός της τρομοκρατικής οργάνωσης της ΤΜΤ και βασάνιζε Έλληνες αιχμαλώτους κατά την εισβολή του 1974! Θυμίζουμε επίσης ότι η εντολή για την εισβολή δόθηκε από τον αριστερό πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ!

Ενώ τα ξέρουν αυτά και όμως επιμένουν να προτιμούν Τούρκο αριστερό Πρόεδρο παρά Έλληνα δεξιό! Αυτό ας το κρίνει ο καθένας όπως νομίζει!

Στην εσωτερική διακυβέρνηση, έχει καταφέρει να συνδεθεί με την μεγαλύτερη ανεργία και οικονομική κρίση που έχει δει ο τόπος από τα πρώτα χρόνια μετά της τουρκική εισβολή. Το 8% των πολιτών βρίσκεται στην ανεργία, στην πλειοψηφία τους νέοι ανθρώποι επιστήμονες κάτω των 30 ετών. Ταυτόχρονα, η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώνεται αισθητά, με αποτέλεσμα το ποσοστό των ατόμων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας να μεγαλώνει διαρκώς.

Η κυβέρνηση Χριστόφια έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να ανακηρυχθεί σε κυβέρνηση των σκανδάλων! Αρχικά, υπήρχαν οι παράνομες και σκανδαλώδεις συλλήψεις ατόμων επειδή έδιναν φυλλάδια κατά την διάρκεια της παρέλασης ! Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να μπουν ξημερώματα στο σπίτι ατόμου και να το συλλάβουν με την κατηγορία της συμμετοχής του σε αντιπολιτευόμενο ιστολόγιο!

Μετά υπήρχαν και τα σκάνδαλα με το ρουσφετολογικό τρόπο δράσης του ΑΚΕΛ. Αρχικά το είδαμε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την γραμματέα του Άντρου Κυπριανού που διέρρευσε προς τα ΜΜΕ, αλλά και στο μήνυμα που έφυγε από τον υπεύθυνο του γραφείου του Προεδρικού. Μετά, είχαμε το σκάνδαλο στην Α.ΤΗ.Κ. (CYTA κατά το Δ.Σ. της Αρχής) και φτάσαμε σήμερα στο σκάνδαλο Μολέσκη, ο οποίος πιστός στις παραδώσεις της κυβέρνηησης διόρισε τον μελλοντικό γαμπρό του!

Η Κυβέρνηση Χριστόφια στα 3,5 σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία έχει καταφέρει να διαψεύσει πλήρως τις εξαγγελίες της κατά την εκλογή της. Από Πρόεδρος λύσης σε Πρόεδρο παραχωρήσεων και από φιλολαϊκή κυβέρνηση σε κυβέρνηση της ανεργίας και των σκανδάλων!

ΥΓ. Μέσα από το ιστολόγιο αυτό κατήγγειλα αρκετές φορές την "παράγκα" στο πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ. Ελπίζουμε οι έρευνες που γίνονται να φτάσουν μέχρι τέλος και να καθαρίσει η βρωμιά που υπάρχει και να τιμωρηθούν οι ενόχοι!

ΥΓ2. Για να σκεφτούν την κάθαρση του ποδοσφαίρου έπρεπε να έρθει σε πολύ δύσκολη θέση το κράτος και να χρειαστεί να προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. Ας είναι και έτσι!