Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!


Με ιδιαίτερη απορία είδαμε στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες τον διαξιφισμό μεταξύ του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη που έγινε κατά την χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Η νέα αυτή κόντρα ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά την άποψη του ιστολογίου αυτού, ότι το Εθνικό Συμβούλιο θυμίζει κάτι σαν περιοδεύον θίασο. Σχετικό κείμενο μπορείτε να βρείτε αν ανατρέξετε εδώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Γιώργο Περδίκη ότι ευθύνεται για τις διαρροές προς τα ΜΜΕ των προτάσεων του για το περιουσιακό, τις οποίες χαρακτήρισε και ως απόρρητες. Ο Βουλευτής των Οικολόγων απάντησε ότι ο Πρόεδρος συκοφαντεί με κύριο στόχο την πολιτική εξόντωση του Κινήματος που εκπροσωπεί!

Η διαμάχη αυτή, αφήνει εντελώς αδιάφορο το ιστολόγιο αυτό, καθώς είναι σε όλους μας συνηθισμένο να βλέπουμε τέτοιες κόντρες από την πολιτική μας ηγεσία. Εξάλλου στην περίπτωση αυτή, είναι εμφανής η προσπάθεια του Προέδρου Χριστόφια να αποπροσανατολίσει τα φώτα της δημοσιότητας προς τη διαμάχη αυτή, ξεχνώντας τον πραγματικό λόγο της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου. Μάλιστα ο Χριστόφιας σε μεγάλο ποσοστό πέτυχε τον στόχο του αυτό.

Προσωπικά, δεν ανησυχώ για την κόντρα Περδίκη-Χριστόφια αλλά για το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου θεωρεί τις προτάσεις Χριστόφια ως απόρρητες και πρέπει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας!!! Είναι αδιανόητο να γίνεται προσπάθεια για μη ενημέρωση του κυπριακού λαού για προτάσεις που μπαίνουν στο τραπέζι από τον εκπρόσωπο του και αφορούν άμεσα το ίδιο του το μέλλον!!!

Αλήθεια κύριοι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, γιατί δεν θέλετε να ξέρει ο λαός τι διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (που υποβαθμίζεται και σε κοινοτάρχη); Τι ακριβώς φοβάστε από τον λαό και του κρύβετε την αλήθεια;

Ο λαός πλέον δεν μπορεί να αναιχτεί την άγνοια που του προκαλούν οι πολιτικοί και απαιτεί να μάθει τι μαγειρεύει η πολιτική ηγεσία του τόπου. Έχει κάθε δικαίωμα εξάλλου να γνωρίζει το μέλλον το δικό του και των παιδιών του. Είναι καιρός οι αξιωματούχοι του κράτους να ενεργήσουν σαν πραγματικοί αντιπροσώποι του λαού, ενημερώνοντας πλήρως τον κυρίαρχο λαό και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό. Αλλιώς, ο Κύπριος έχει κάθε δικαίωμα να τους μαυρίσει στις επόμενες εκλογές.

ΥΓ. Για τον Πρόεδρο Χριστόφια οι σφετεριστές των ελληνικών περιουσιών στα κατεχόμενα ονομάζονται χρήστες. Με την ίδια λογική ένας ληστής σε μια τράπεζα που επενδύει όσα έκλεψε είναι χρήστης και όχι κλέφτης... Σωστά Πρόεδρε;