Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΑΚΕΛ: Να δεις τι σου 'χουν για μετά...


Τον τελευταίο καιρό τα τραγελαφικά γεγονότα στην Κύπρο δίνουν και πέρνουν. Ο λαός κάθε φορά λέει τώρα τα έχουμε δει όλα και κάθε φορά έρχεται στο φως της δημοσιότητας κάτι πιο συνταρακτικό και πιο συγκλονιστικό.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Τον Φεβρουάριο του 2008 η εκλογική διαδικασία έφερε τον Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ναι σωστά διαβάσατε, στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας αν και ο ίδιος ποτέ δεν κατάλαβε τον ρόλο του αυτό ή ποτέ δεν θέλησε να καταλάβει τον ρόλο του αυτό.

Από τότε βλέπουμε τον Πρόεδρο Χριστόφια να έχει καταφέρει με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και την ταυτόχρονη υποβάθμιση του κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο ηγείται. Αυτό φάνηκε καθαρά από τους πρώτους μήνες της Προεδρίας Χριστόφια, όταν ο "φίλος και σύντροφος" του Προέδρου, Ταλάτ προσφωνήθηκε σαν "πρόεδρος κράτους" από τον Πρόεδρο του ΚΣΕΕ και ταυτόχρονα υπήρξε ο πρώτος μη αρχηγός κράτους (ή μήπως για κάποιους είναι;) που που εμφανίστηκε στο βήμα του ΚΣΣΕ. Περισσότερες λεπτομέριες για την προηγούμενη δράση του Προέδρου Χριστόφια μπορείτε να δείτε σε παλαιότερη ανάρτηση μου αν ανατρέξετε εδώ.

Στα πιο πρόσφατα τώρα έχουμε την στήριξη από τον Πρόεδρο Χριστόφια της παρανομίας που γίνεται στην βόρεια Κύπρο από το 1983 και μετά. Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στο γεγονός ότι ο τέως Γ.Γ. του ΑΚΕΛ παίρνει θέση στηρίζοντας τον Ταλάτ στις παράνομες εκλογές του ψευδοκράτους, νομιμοποιώντας με αυτό τον τρόπο την "ψήφο" της πλειοψηφίας των εποίκων.

Σε ερώτηση προς τον κύριο Χριστόφια για την απόφαση του αυτή, αναφέρθηκε στους ιδεολογικούς δεσμούς με τον Ταλάτ αλλά επίσης και στο γεγονός ότι μαζί μπορούν να φέρουν λύση για τους "Κύπριους από τους Κύπριους". Βέβαια τι ιδεολογικό κοινό μπορεί να έχουν με ένα περήφανο μέλος της τρομοκρατικής ΤΜΤ, μόνο οι ίδιοι μπορούν να το ξέρουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα "προεκλογικά" συνθήματα του "συντρόφου" στα κατεχόμενα το μόνο που αποδεικνύουν είναι ότι πρόκειται για εντολοδόχο της Άγκυρας, που έχει ως στόχο τον στενότερο δεσμό κατεχομένων και Τουρκίας.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα πιο πάνω, ο δημοσιογράφος του "Φιλελευθέρου" Μιχάλης Ιγνατίου έφερε στο φως της δημοσιότητας την αποκάλυψη ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚΕΛ χρηματοδοτούσε τον κύριο Ταλάτ!!! Το κόμμα του "λαού" χρηματοδοτεί κάποιο "κόμμα" για την παρουσία τους σε μια διαδικασία που είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και ενάντια στην διεθνή νομιμότητα.

Με όλα τα πιο πάνω, μόνο έκπληξη δεν μπορεί να μας προκαλέσει η απόφαση της Ε.Ε. για το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα. Και ούτε θα έπρεπε να μας εκπλήξει το γεγονός ότι κάποιοι κρατικοί λειτουργοί αγνόησαν το μήνυμα της Ε.Ε. αυτό.

Κάποιοι επιτέλους σε αυτό τον τόπο πρέπει να αναλογιστούν την θέση στην οποία βρίσκονται και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε αυτή την θέση ή αν θέλουν να την υποβαθμίσουν, ας υποβάλουν την παραίτηση τους και ας αφήσουν άλλους ικανότερους να διαχειριστούν τις αρμοδιότητες αυτές.

Για την ώρα θα παραμείνουμε με τον φόβο τι άλλο έμεινε να μάθουμε ή να πάθουμε από αυτή την Κυβέρνηση.

ΥΓ. Επειδή δέχθηκα αρκετά μηνύματα από φίλους και μη στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομίο θα αναφέρω ότι λόγω κάποιων υποχρεώσεων μου δεν μπόρεσα να κάνω κάποια ανάρτηση το προηγούμενο διάστημα.

ΥΓ2. Ρωτήθηκα για την γνώμη μου σχετικά με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στα κατεχόμενα από κάποιο φίλο. Η γνώμη μου είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος ενώ ορθά κανόνισε να έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, έκανε τεράστιο λάθος με την επίσκεψη του στα κατεχόμενα. Ελπίζω εντός του Σαββατοκυρίακου να γράψω κείμενο που να αναλύει την θέση μου.

ΥΓ3. Επιθυμία μου είναι εντός των ημερών να κάνω και απολογισμό για την πορεία του Παναθηναϊκού στο φετεινό πρωτάθλημα, που κατακτήσαμε δίκαια.