Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Τελειώστε τους....

Αύριο βράδυ μας η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον αιώνιο μας αντίπαλο τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην καλαθοσφαίριση. Στόχος και ευχή όλων μας είναι η ομάδα να κάνει δύο νίκες και έτσι να παραμείνει στην κορυφή και των δύο πρωταθλημάτων.

Στο ποδόσφαιρο, η ομάδα μετρώντας 9 νίκες και 2 ισοπαλίες πάει στο γήπεδο Καραϊσκάκη με στόχο την νίκη, η οποία θα αυξήσει την διαφορά της ομάδας από τον δεύτερο Ολυμπιακό στους 5 βαθμούς. Για να πετύχουμε την νίκη αυτή, η ομάδα χρειάζεται να δείξει τσαμπουκά και να αντεπεξέλθει στο εχθρικό και προκλητικό κλίμα που δημιουργεί τις τελευταίες μέρες η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στο αγωνιστικό κομμάτι αμφίβολος εξακολουθεί να είναι ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Καραγκούνης που τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρήθηκε από την νέα γρίπη και τον ιό Η1Ν1. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο προπονητής της ομάδας αναμένεται να παρατάξει την ομάδα σε σχηματισμό 4-3-2-1 με Τζόρβα κάτω από την εστία, τον Γιούρκα δεξιό οπισθοφύλακα, τον Σπυρόπουλο αριστερό, τους Βύντρα και Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας, τους Σιμάο, Ζιλμπέρτο και Κατσουράνη σαν αμυντικά χαφ (με τον Κατσουράνη σε πιο ελεύθερο ρόλο), τον Σαλπιγγίδη δεξιό ακραίο επιθετικό, τον Σισέ στην κορυφή της επίθεσης και τον Καραγκούνη ή τον Λέτο σαν αριστερούς ακραίους επιθετικούς. Στην θέση του αριστερού ακραίο επιθετικού δεν αποκλείεται ο Τεν Κάτε να κάνει κάποια έκπληξη.



Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να "κοιμήσει" τον αγώνα μέχρι το 60ο λεπτό και μετά να το κτυπήσει με την είσοδο Νίνη και Λέτο στο παιχνίδι. Αυτό το στηρίζω στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αποδεδειγμένα έχει με διαφορά την καλύτερη φυσική κατάσταση από όλες της ομάδες του πρωταθλήματος και ο αντίπαλος μας είχε μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ακόμη ο αντίπαλος λόγω έλλειψης βάθους και τραυματισμό δεν έχει την ευχέρια να κάνει ουσιαστικές αλλαγές...



Στην καλαθοσφαίριση, η ομάδα μετά από το εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα της Ευρωλίγκας πάει στο ΣΕΦ γνωρίζοντας ότι με νίκη κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θα κατακτήσει την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ακόμη νίκη της ομάδας θα δημιουργήσει παραπάνω προβλήματα στον κύριο αντίπαλο της, ο οποίος ακόμη να βρει τα πατήματα του. Η ομάδα για ακόμη ένα παιχνίδι φέτος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η ομάδα μας τόσο σε ποδόσφαιρο δείχνει ικανή να πετύχει δύο μεγάλες νίκες και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον αιώνιο αντίπαλο. Τώρα είναι στο χέρι των παικτών της ομάδας να κλείσουν το σπίτι τους σε διπλό ταμπλό...

ΥΓ. Ευχόμαστε με την νέα αγωνιστική χρονιά να μπορούν να πάνε στον Πειραιά και οπαδοί του Παναθηναϊκού...