Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Οι Λαρνακείς αντιδρούν στην λαθρομετανάστευση!


Ομάδα Πολιτών της Λάρνακας διοργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην λαθρομετανάστευση. Η εκδήλωση αυτή σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Στην πλατεία Ευρώπης συγκεντρώθηκαν άνω των 500 ατόμων που αντιδρούν στην ραγδαία αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου στην Κύπρο. Στην Λάρνακα μάλιστα, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν άτομα όλων των πολιτικών αποχρώσεων (ακόμη και ΑΚΕΛικοί) και όλων των κοινωνικών βαθμίδων (από ισχυρά οικονομικούς παράγοντες μέχρι χαμηλοεισοδηματίες). Όλοι μαζί ενώθηκαν έχοντας τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες ανησυχίες! Στην εκδήλωση βρέθηκαν και διάφοροι Βουλευτές και υποψήφιοι των επόμενων εκλογών! Με εξαίρεση τον βουλευτή Ζαχαρία Κουλία που έδειξε επανελημμένα την αντίθεση του στην λαθρομετανάστευση, η παρουσία των υπόλοιπων πολιτικών αντρών σχολιάστηκε αρνητικά από τους παρεβρισκομένους.

Αρχικά, η εκδήλωση είχε την μορφή καθιστικής σιωπηλής διαμαρτυρίας με το άναμμα κεριών. Στην συνέχεια αυθόρμητα, οι πλειοψηφία των πολιτών προχώρησε σε σιωπηλή πορεία με τερματισμό την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Σημειώνουμε ότι η περιοχή γύρω από τον ιστορικό ναό τείνει να γκετοποιηθεί από τους μουσουλμάνους πολιτικούς πρόσφυγες που έχουν κατακλήσει τα γύρω υποστατικά! Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρεβρισκομένους να ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο.

ΥΓ. Η απόλυτα ειρηνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Λάρνακα αποδεικνύει ακόμη μια φορά, πως σκηνοθετήθηκαν από τους επαγγελματίες αντιρατσιστές του ΚΙΣΑ τα επεισόδια που σημειώθηκαν προ εβδομάδων στις Φοινικούδες!