Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η χρονιά που μας αποχαιρέτησε στο ποδοσφαιρικό τμήμα μας άφησε πικρά συναισθήματα. Παρά τα καλά αποτελέσματα που είχαμε κατά την διάρκεια του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, η κακή παρουσία κατά τον πρώτο γύρο μας στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα έκλεισε με την ομάδα μας να κερδίζει θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ.
Στο κύπελλο μια απρόσμενη ήττα από τον Πανσερραϊκό μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο μας άφησε εκτός της συνέχειας του θεσμού. Πρόκειται για μια ντροπιαστική νύκτα στην πλούσια ιστορία του συλλόγου.
Στην Ευρώπη η ομάδα αποκλείστηκε και πάλι από εντός έδρας ήττα από τα κίτρινα υποβρύχια της Βιγιαρεάλ.

Η παρούσα χρονιά ξεκίνησε με την μεταγγραφή βόμβα των Λέτο, Κατσουράνη και Σισέ.
Στο πρωτάθλημα η ομάδα είναι στην 1η θέση 2 βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό και δείχνει ότι το πρωτάθλημα φέτος είναι στα πόδια της. Σε κάποιους αγώνες έχει παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και με πρωτεργάτη τον Σισέ που πέτυχε 11 γκολ δίνει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους οπαδούς της.
Στο κύπελλο η ομάδα συνεχίζει στην φάση των 16 όπου αναμένεται να προκριθεί χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα στην επόμενη φάση.
Στην Ευρώπη η χρονιά άρχισε με πολύ άσχημα αποτελέσματα αλλά στην συνέχεια η εικόνα βελτιώθηκε λίγο. Η ήττα από την Σπάρτα Πράγας που ευτυχώς δεν κόστισε και ο μετέπειτα αποκλεισμός από την Ατλέτικο Μαδρίτης έστειλαν την ομάδα μας στο νεοσύστατο Γιουρόπα Ληγκ. Εκεί η ομάδα τερμάτισε στην δεύτερη θέση πίσω από την Γαλατάσαραϊ και μπροστά από την Δυναμό Βουκουρεστίου και την Στουρμ Γκρατζ. Στους 32 της διοργάνωσης έχει κληρωθεί με την ισχυρή Ρόμα.

Συνεχίζεται
(απολογισμός καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης)

ΕΥΡΩΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΕΦΑΙΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Οικολογικός Κίνδυνος από τα σχέδια της Τουρκίας!

Το άνοιγμα το δωδέκατου κεφαλαίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε – Τουρκίας, που αφορά το Περιβάλλον, αποφάσισε η ενταξιακή διάσκεψη Ε.Ε – Τουρκίας την προηγούμενη Δευτέρα, 21/12/2009, στις Βρυξέλλες. Το σύνολο των υπό διαπραγμάτευση κεφαλαίων είναι 35. Η εξέλιξη αυτή, δεν είναι μόνο πολιτική, καθώς πέραν της διπλωματικής ήττας της ελληνικής πλευράς στο ζήτημα των ενταξιακών σχέσεων της Τουρκίας, ακριβώς αυτή την περίοδο και ιδιαίτερα στο ζήτημα του Περιβάλλοντος τρέχει μια άλλη δυσάρεστη εξέλιξη για την Ανατολική Μεσόγειο: οι συνομιλίες για τη Συμφωνία της ρωσικής εταιρείας ATOMSTROIEXPORT με την Τουρκία για την κατασκευή του πρώτου τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στη σεισμογενή περιοχή Ακουγιού (κοντά στη Μερσίνα), απέναντι από την Κύπρο!

Επιπλέον, το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας στοχεύει στην κατασκευή άλλων δυο εργοστασίων στην περιοχή της Σινώπης στη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι το 2015, ενώ λόγω του ενεργειακού ισοζυγίου δυνάμεων, οι ΗΠΑ φαίνεται να ευνοούν την ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας στην Τουρκία (στο παρελθόν είχαν προβάλει ενστάσεις). Περιβαλλονικές οργανώσεις όπως το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και η Green Peace προειδοποιούν για τους κινδύνους οικολογικής καταστροφής:

· Υπάρχει 50% πιθανότητα να εκδηλωθεί ένας σεισμός 7 Ρίχτερ σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από τον κόλπο Ακούγιου μέσα στα επόμενα 40 χρόνια.

· Η συχνή μεταφορά, η ποσότητα και η επικινδυνότητα του πυρηνικού φορτίου αναμένεται να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την Κύπρο, την Ελλάδα και όλες τις περιοχές πέριξ της Μεσογείου.

· Υφίσταται κίνδυνος να συμβούν στις πυρηνικές μονάδες πράξεις δολιοφθοράς λόγω της πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας που επικρατεί στην Τουρκία.

Επίσης, οι βαλκανικές χώρες Βουλγαρία, Ρουμανία και τα Σκόπια έχουν προ πολλού διακηρύξει την πρόθεσή τους για κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων, περικλείοντας ασφυκτικά τον Ελληνισμό με τα πυρηνικά τους σχέδια...

Είναι πραγματικά αντιφατικό το γεγονός, πώς η Τουρκία, μια χώρα ξένη προς την Ε.Ε αρχίζει τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις για το κεφάλαιο του Περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα διαπραγματεύεται για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων που θέτουν σε κίνδυνο οικολογικής καταστροφής την Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα δε, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ποια είναι η στάση των Υπουργείων Εξωτερικών και Περιβάλλοντος Ελλάδος και Κύπρου; Ποια η ελληνική θέση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ε.Ε; έγινε η σχετική συζήτηση στις Επιτροπές Περιβάλλοντος της Ελληνικής και Κυπριακής Βουλής; Και τελικά, ασκήθηκε πολιτική διαφώτισης στα διενθή κέντρα λήψεως αποφάσεων για τον οικολογικό κίνδυνο της περιοχής μας;

Το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας, που έχει ως κομβικό σημείο το 2015, αποτελεί ταυτόχρονα και διπλωματικό χαρτί για την ελληνική πλευρά. Επειδή, επικαλούμενη τους κινδύνους περιβαλλοντικής καταστροφής στην περιοχή Ακουγιού, λόγω των γεωλογικών του ρηγμάτων, μπορεί να ανακόψει την τουρκική ενταξιακή πορεία. Ούτως ή άλλως όμως, πρέπει να ασκηθούν οι πιέσεις στην Τουρκία, ώστε να ματαιωθεί το πρόγραμμά της, μαζί και η πυρηνική απειλή...

Τα πράγματα είναι πολύ καθαρά: η Τουρκία, πέραν της ασιατικής της θέσης, δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ε.Ε όχι μόνο λόγω των οικονομικών, κοινωνικών και μεταναστευτικών αναστατώσεων που θα επιφέρει η ένταξη, ούτε μόνο λόγω της συνεχούς εγκληματικής της στάσης και επεκτατικής πολιτικής στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη. Η Ε.Ε πρέπει να διακόψει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και επειδή ο πυρηνικός της σχεδιασμός θα προκαλέσει την οικολογική καταστροφή της Ανατολικής Μεσογείου!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Καλή Χρονιά


Ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους. Μακάρι όλοι να καταφέρουν μέσα στο έτος αυτό να πετύχουν όλους τους στόχους που έχουν και να είναι καλά στην υγεία τους. Μακάρι το 2010 να απελευθερώσει την Κύπρο μας και να καταστήσει το νησί μας ελεύθερο και για πάντα Ελληνικό.