Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας

Διαβάσαμε σήμερα στην εφημερίδα "Πολίτης" ότι ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας αντικαθιστά το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Η παραπάνω ενέργεια έχει κάποια θετικά αλλά και κάποια πολύ αρνητικά στοιχεία. Το πρώτο θετικό σημείο είναι ότι επιτέλους επαναδραστηριοποιείται η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδος στα θέματα της αεράμυνας, η οποία από το φιάσκο των S-300 και μετά βρίσκεται στο περιθώρειο. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από το 2000 και μετά δεν έχει πετάξει ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος πάνω από την Κύπρο.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι έγινε κατανοητό και από τις δύο Κυβερνήσεις ότι είναι αναγκαία η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας στον στρατιωτικό-επιχειρησιακό τομέα. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι οι Έλληνες της Κύπρου βιώνουν καθημερινά την παρουσία των 45.000 Τούρκων στρατιωτών που κατέχουν το βόρειο μέρος του νησιού.

Στα μείον είναι η οριστική κατάργηση του ανενεργού Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος που αντί να επανενεργοποιηθεί ρίχνεται όριστικά στον κάλαθο των αχρήστων. Σαν Παναθηναϊκή και Ελληνική Φωνή θεωρούμε απαραίτητη την σύζευξη μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στα θέματα της Άμυνας, της Παιδείας, του Πολιτισμού αλλά και της Οικονομίας.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΣ!!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2009