Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Μπορεί


Η Εθνική Ελλάδας έμαθε προχθές την Παρασκευή τους αντίπαλους της στην φάση των ομίλων στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το καλοκαίρι στην Νότιο Αφρική.

Αντίπαλοι της ομάδας μας στην φάση αυτή θα είναι η Αργεντινή, η Νιγηρία και η Νότιος Κορέα.

Πρώτος αντίπαλος θα είναι η Νότιος Κορέα στις 12 Ιουνίου στην πόλη Πορτ Ελίζαμπεθ. Κατά το παρελθόν η Κορέα βρέθηκε δύο φορές αντίπαλος με την Εθνική μας ομάδα και μετράει 1 νίκη και 1 ισοπαλία. Πρόκειται για κλασική ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με μοναδική διάκριση της την τέταρτη θέση που κατέλαβε το 2002 στην διοργάνωση της χώρας τους με την Ιαπωνία. Μια διάκριση που όμως συνοδεύτηκε από πολλές διαμαρτυρίες για την διαιτησία από τους αντίπαλους της. Αστέρι της ομάδας ο Παρκ που αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεύτερος αγώνας θα είναι αυτός απέναντι στους γνώριμους μας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 Νιγηριανούς. Τότε οι Νιγηριανοί κέρδισαν με 2-0 την Εθνική μας, αλλά ο φιλικός αγώνας που έγινε το 1999 βρήκε νικήτρια την Εθνική μας με ίδιο σκορ. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα που όμως παραδοσιακά αντιμετωπίζει προβλήματα εσωτερικά με διαμάχες ποδοσφαιριστών με διοίκηση, ομοσπονδίας με την δικτατορία και λοιπά. Φέτος οι ποδοσφαιριστές της Νιγηρίας ζητάνε την απομάκρυνση του προπονητή της ομάδας!!! Αστέρι της Νιγηρίας ο Κανού που αγωνίζεται στην Πόρτσμουθ.

Τελευταίος αγώνας για την φάση των ομίλων (ελπίζουμε να μην είναι και ο τελευταίος μας στην διοργάνωση) θα είναι με αντίπαλο την Αργεντινή που έχει προπονητή τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η Αργεντινή είναι ένα από τα μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και έχει κατακτήσει δύο φορές στην ιστορία της το παγκόσμιο κύπελλο. Πρόκειται για μια ομάδα με πολλούς αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η οποία όμως δεν έχει την ανάλογη απόδοση στον αγωνιστικό χώρο. Πολλοί δημοσιογράφοι ρίχνουν την ευθύνη στον Μαραντόνα αλλά αυτός στους "αδιάφορους" ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αν και είναι δύσκολη η επιλογή του αστεριού σε ένα γαλαξία αστέρων, στην ομάδα της Αργεντινής ξεχωρίζει η παρουσία του Λαϊονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνας.

Σε γενικές γραμμές η κλήρωση είναι πολύ δύσκολη για την ομάδα μας αλλά αν πιάσει απόδοση σύμφωνα με τις δυνατότητες της μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση καθώς μπορεί να κερδίσει τόσο την Νιγηρία όσο και την Κορέα. Μπορεί ακόμη να διεκδικήσει και κάτι από τον αγώνα με την Αργεντινή, αν την πετύχει στην κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο δίμηνο.