Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Φεύγει από ψευδοπρόεδρος ο Ταλάτ;



Στις παράνομες εκλογές του παράνομου ψευδοκράτους, το παράνομο κόμμα του Έρογλου επικράτησε και πέτυχε αυτοδυναμία στην παράνομη βουλή. Αυτό θα έχει μάλλον ως αποτέλεσμα την ανάδειξη του Έρογλου σαν του νέου παράνομου αρχηγού του ψευδοκράτους και κατά συνέχεια να συνεχίσει να διαπραγματεύεται μαζί με τον νόμιμο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας το μέλλον όλων μας!!!

Περίεργες μας φάνηκαν και οι δηλώσεις εκπροσώπων κάποιων Κυπριακών κομμάτων. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανάφερε ότι τα πράγματα για επίλυση του Κυπριακού δυσκολεύουν μετά την επικράτηση του Έρογλου. Ακόμη τόνισε ότι το αποτέλεσμα των ψευδοεκλογών έκριναν οι παράνομες ψήφοι των εποίκων. Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΔΗ.ΣΥ.. Μια πιο σωστή στάση κράτησαν τα υπόλοιπα Κοινοβουλευτικά κόμματα, ΔΗ.ΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩ.ΚΟ και οι Οικολόγοι, τα οποία ανάφεραν ότι το πρόβλημα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Άγκυρα και όχι στον εκάστοτε ψευδοπρόεδρο και ότι δεν περιμένουν κάτι καλό από κάποια παράνομη διαδικασία.

Θέση της Παναθηναϊκής και Ελληνικής Φωνής είναι ότι οι παράνομες εκλογές που γίνονται στα κατεχόμενα, είναι ακόμη ένα στοιχείο της παρανομίας που υφίσταται στο νησί από το 1963 και μετά. Από τον καιρό της Τουρκοκυπριακής ανταρσίας το 1963 και έκτοτε οι Τούρκοι συνεχίζουν τις παράνομες ενέργειες εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν νοείται από επίσημα Κυπριακά χείλη όμως να νομιμοποιούμε τις παράνομες ενέργειες ή πράξεις του ψευδοκράτους, όπως ήταν στην περίπτωση οι παράνομες εκλογές. Δεν γίνεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να παίρνει θέση στηρίζοντας Ταλάτ πριν τις εκλογές ενώ ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος να δηλώνει απογοήτευση για το αποτέλεσμα αυτών. Και δεν είναι ακόμη δυνατόν ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος να δηλώνει ότι το αποτέλεσμα των παράνομων αυτών εκλογών κρίθηκε λόγω των παράνομων ψήφων των εποίκων. Κύριε Στεφάνου η όλη διαδικασία ήταν παράνομη και όχι η ψήφος των εποίκων. Και όταν λέτε για παράνομες ψήφους εποίκων συμπεριλαμβάνετε και τις 50.000 που αποδέχεται ο Πρόεδρος να μείνουν ή όχι;

Ας είμαστε ρεαλιστές, το μέλλον της Κύπρου δεν εξαρτάται σε κανένα σημείο από την ηγεσία του ψευδοκράτους, ούτε μπορούν οι ψευδοεκλογές να αλλάξουν την ροή των πραγμάτων. Το παράνομο καθεστώς ελεγχόταν και ελέγχεται πλήρως από την Άγκυρα.