Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Θα τιμωρηθεί για την Ελληνική σημαία;


Απίστευτο και όμως αληθινό... Με ανακοίνωση της η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ποδόσφαιρο ΛΤΔ γνωστοποίησε ότι έχει καταγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου UEFA για τις ελληνικές σημαίες που αναρτήθηκαν από οπάδους του στον αγώνα με την Πόρτο στο Γ.Σ.Π..

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ λέει:

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ ανακοινώνει ότι έχει παραλάβει αργά χθες το απόγευμα νέα καταγγελία της UEFA κατά του ΑΠΟΕΛ, η οποία αφορά τον πρόσφατο αγώνα με την Πόρτο στο ΓΣΠ και την ανάρτηση Ελληνικών σημαίων από τους φίλους και οπαδούς της ομάδας μας στη Δυτική και στην Ανατολική κερκίδα του σταδίου ΓΣΠ.

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι η πρόθεση μας ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA θα είναι η μη παραδοχή της κατηγορίας, την οποία σε κάθε περίπτωση απορρίπτουμε ως νομικά αβάσιμη.

Επιθυμούμε επίσης να διασαφηνίσουμε ότι η ανάρτηση των εν λόγω σημαίων αποτέλεσε μέρος του εορταστικού κλίματος στον αγώνα της ομάδας μας στο Champions League, αφού η ανάρτηση σημαίας στις κερκίδες σταδίων δεν απαγορεύεται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι προτιθέμεθα να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, σε όλα τα αρμόδια Δικαστικά σώματα και σε όλα τα επίπεδα, για προστασία της ιστορίας του Σωματείου μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ

Από τον πρώτο εντός έδρα αγώνα του ΑΠΟΕΛ το ιστολόγιο κατήγγειλε τις ανθελληνικές προκλήσεις από την ΟΥΕΦΑ η οποία έχει και Κύπριο αντιπρόεδρο!!! Και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν έμεινε εκεί αλλά μας επιβεβαίωσε δις και στον δεύτερο αγώνα του ΑΠΟΕΛ. Αρχικά απαγορεύοντας τον σχηματισμό της σημαίας της ΕΟΚΑ με χαρτόνια από το πέταλο με τους οργανωμένους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και τώρα με την καταγγελία της ομάδας του ΑΠΟΕΛ για την ανάρτηση ελληνικών σημαίων!!!

Αν δεκτούμε ότι η Ομοσπονδία προειδοποίησε ότι απαγορεύει όποιοδηποτε πολιτικό πανό στις διοργανώσεις της γιατί αυτό εφαρμόζεται μόνο με Κυπριακές ομάδες; Γιατί δεν καταγγέλονται ομάδες από την Σερβία για το πανό "Kossovo is Serbian"; Γιατί δεν καταγγέλθηκαν οι Τούρκοι για το πανό με την άλωση της Κωνσταντινούπολης; Γιατί δεν καταγγέλθηκε η ομάδα από τα Σκόπια που αντιμετώπισε την Ανόρθωση και έβγαλε χάρτη που περιλάμβανε ακόμη και την Θεσσαλονίκη στα σύνορα της χώρας της;

Αλλά ακόμη και αν απαγορεύονται τα πολιτικά πανό, από πότε μια σημαία σύμβολο ενός κράτους είναι πολιτικό πανό; Και με ποιο δικαίωμα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απαγορεύει την ανάρτηση της σημαίας ενός κράτους διεθνώς αναγνωρισμένου από τον Ο.Η.Ε.. Και αφού τους ενοχλεί τόσο πολύ η ανάρτηση της σημαίας ενός κράτους γιατί δεν τιμωρήθηκαν τουρκικές ομάδες που αναρτούν τα πανιά του παράνομου ψευδοκράτους; Γιατί δεν τιμωρήθηκε και η Άρσεναλ για τον ίδιο λόγο;

Καλό θα ήταν να μας απαντήσει η UEFA τι την ενόχλησε τόσο πολύ στην ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας από τους Έλληνες της Λευκωσίας (βλέπε αρχικά ΑΠΟΕΛ). Κλείνοντας θέλω να καλέσω ξανά τον Κύπριο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κύριο Λευκαρίτη να συμπεριφερθεί επιτέλους σαν Κύπριος και με το έρισμα που έχει σαν Αντιπρόεδρος να αποτρέψει παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον.