Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ποια η διαφορά με την Χούντα;


Το καθεστώς Χριστόφια χθες βράδυ έδειξε για ακόμη μια φορά το πραγματικό του πρόσωπο. Ενώ όλοι χθες βράδυ έφερναν στην μνήμη τους την μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής, η Κυβέρνηση Χριστόφια είχε ως στόχο, την αποτυχία του χθεσινού Συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε από τις αντιομοσπονδιακές μαθητικές και φοιτητικές παρατάξεις αλλά και από Προσφυγικά σωματεία και κατεχόμενους δήμους μας.

Βλέποντας την επιτυχή προσέλευση που είχε το συλλαλητήριο, το καθεστώς έβαλε σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο του. Αρχικά ανέλαβε δράση η ΚΥΠ (ή της Επαγρύπνισης) καταγράφοντας τις πινακίδες όλων των οχημάτων που βρίσκονταν στην περιοχή και φωτογραφίζοντας για φακέλωμα όλους τους παρεβρισκομένους.

Στην συνέχεια η αστυνομία, προφανώς έχοντας εντολές άνωθεν συνέλαβε κάποιους από τους παρεβρισκόμενους με την δικαιολογία ότι εξύβρισαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που εντελώς τυχαία δεν έγινε αντιληπτό από κανένα άλλο άτομο που βρισκόταν στον χώρο. Εκτός και αν για την αστυνομία της Κύπρου, θεωρείται υβριστικό να διαφωνείς με το αλάθητο του Πάπα!!! Οι συλλήψεις είναι συνέχεια των συλλήψεων που έγιναν κατά την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου (http://enwtikos-13.blogspot.com/2008/11/blog-post_3913.html), οι οποίες κρίθηκαν παράνομες (http://enwtikos-13.blogspot.com/2009/07/blog-post_13.html) και της προσπάθειας φίμωσης όσων έχουν αντίθετη άποψη με την Κυβέρνηση (http://enwtikos-13.blogspot.com/2009/02/blog-post_28.html,http://enwtikos-13.blogspot.com/2009/03/blog-post_6645.html).

Μέρα με την μέρα η προσπάθεια φίμωσης όσων διαφωνούν με τον Πάπα (Χριστόφια) θα δυναμώνει. Πρέπει να μην ακούγονται οι ανησυχίες για το νέο σχέδιο που θα μας φέρει. Δεν θα τους περάσει όμως...

Αλήθεια όλη αυτή η λογοκρισία, οι απειλές και οι συλλήψεις αντιφρονούντων σε τι διαφέρουν με τα απολυταρχικά καθεστώτα;