Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Επιχείρηση αστυνομίας στην παλιά Λευκωσία

Την Παρασκευή τα ξημερώματα η αστυνομία επιχείρησε να συλλάβει αρκετούς από τους λαθρομετανάστες που κατοικούν στην εντός των τοιχών Λευκωσία. Το τέλος της επιχείρησης αυτής είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη δεκάδων λαθρομεταναστών.

Ενώ όλοι οι πολίτες που γνωρίζουν ποια η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας (σχετικό κείμενο του ιστολογίου μου μπορεί να διαβάσει κάποιος εδώ), ένοιωσαν ικανοποιήση που επιτέλους κάτι γίνεται για την αντιμετώπιση του φαινομένου που επικρατεί στην περιοχή, υπήρξαν και οι αντίθετες φωνές που μόνο απορία μπορεί να προκαλέσουν στον μέσο πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα αρνητικά σχολίασε την επιχείρηση της αστυνομίας πρώτος ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης! Για ποιο λόγο διαφώνησε ο κύριος Υπουργός για την αστυνομική επιχείρηση; Είναι υποχρεωμένη η αστυνομία κάθε φορά που έχει κάποια επιχείρηση να δίνει αναφορά στον Υπουργό Εσωτερικών; Αν όχι γιατί συνεχώς δηλώνει ότι "δεν ήταν ενήμερος" για την επέμβαση αυτή; Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι οι αντι-αστυνομικές τάσεις του Συλικιώτη έχουν φανεί και κατά το παρελθόν όταν είχε επιτεθεί και σπρώξει βίαια άνδρες της Αστυνομίας!!!


Πιο μεγάλη έκπληξη έχουν προκαλέσουν και οι δηλώσεις της Επίτροπου Διοικήσεως Ηλιάνας Νικολάου που χαρακτήρισε ως εισβολή (!) την επιχείρηση αυτή της αστυνομίας. Είναι ποτέ δυνατόν να δίνεται τέτοιος χαρακτηρισμός σε επεμβάσεις που γίνονται για να επέλθει η νομιμότητα; Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε στην κυρία Νικολάου ότι η μόνη εισβολή που έγινε στην Κύπρο όλα αυτά τα χρόνια ήταν η τουρκική εισβολή του 1974..


Εμείς σαν πολίτες που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας συγχαίρουμε την Αστυνομία για την πρωτοβουλία που πήρε και την καλούμε όπως συνεχίσει τις επιχειρήσεις αυτές, για να περιοριστεί η παρανομία που επικρατεί στο κέντρο της Λευκωσίας, αλλά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας που είναι προϊόν της μεγάλης εισροής λαθρομεταναστών στην Κύπρο.