Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η "δράση" του ΑΚΕΛ ενάντια στο ΝΑΤΟ!


Την προηγούμενη περίοδο στην κυπριακή πολιτική επικαιρότητα επικρατούσε το θέμα για την υποβολή ή όχι αίτησης για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη από την Κυπριακή Δημοκρατία. Στην σχετική συνεδρία που έγινε από την Βουλή των Αντιπροσώπων, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών ψήφισε υπέρ της ένταξης. Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και ο Περδίκης των Οικολόγων ήταν οι μόνοι που δεν υπερψήφισαν την πρόταση αυτή.

Τελικά η υπερψήφιση αυτή σταμάτησε στο δικαίωμα της αρνησικυρίας που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σημειώνουμε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας για πρώτη φορά από το 1963 προβαίνει στην χρήση του δικαιώματος αυτού. Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, η ένταξη στον Συνεταιρισμό για την ειρήνη ισοδυναμεί με ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Αυτό όμως απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα καθώς στον συνεταιρισμό ανήκουν η Ρωσία αλλά και άλλες αυστηρώς ουδέτερες χώρες όπως η Ελβετία και η Μάλτα!

Παρά τα αντινατοϊκά παραληρήματα των στελεχών του ΑΚΕΛ, η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος μόνο ως αντιδυτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό βλέποντας κανείς ότι ένα από τα πρώτα πράγματα της θητείας του Προέδρου Χριστόφια ήταν το μνημόνιο συναντίληψης με τον Βρετανό Πρωθυπουργό! Η συναντίληψη βέβαια προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα με τον αποκλειστικό και πρωτοσέλιδο άρθρο του Βρετανού Πρωθυπουργού στο εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ "Χαραυγή" τον Νοέμβριο του 2009!

Παράλληλα, αντί η αντι-ιμπεριαλιστική πολιτική του ΑΚΕΛ να στραφεί ενάντια στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο, βρίσκεται σε ακριβώς αντίθετο ρεύμα! Η δέσμευση του Προέδρου Χριστόφια με δημόσιες δηλώσεις ότι το θέμα των βάσεων πρέπει να συζητηθεί από την μεθεπόμενη γενιά και όχι άμεσα, το δείχνει ξεκάθαρα. Για τον Δημήτρη Χριστόφια προφανώς δεν έχει καμιά σημασία ότι οι Βρετανοί χρωστάνε στην Κυπριακή Δημοκρατία πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, για τις υποχρεώσεις τους τα τελευταία 45 χρόνια! Λεφτά που προφανώς δεν σκοπεύουν να μας τα δώσουν ποτέ! (Για παλαιότερη μου ανάρτηση για το ΑΚΕΛ σε σχέση με τις βάσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ)

Ακόμη και αν πιστώσουμε τους κυβερνώντες του τόπου ότι δέχονται την κατοχή των εδαφών μας από τους Βρετανούς από αφέλεια, το γεγονός ότι οι βάσεις χρησιμοποιούνται για τον βομβαρδισμό-σφαγή ενάντια της Λιβύης, φανερώνει ότι οι βάσεις χρησιμοποιούνται καθαρά για τον ρόλο τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ! Από την Κυβέρνηση όμως συνεχίζει να επικρατεί σιγή ιχθύος! Ακόμη μια δυναμική αντίδραση ενάντια στην Βορειοατλαντική Συμμαχία από το ΑΚΕΛ καταγράφεται!

ΥΓ. Εκτός από το ΑΚΕΛ, η πλειοψηφία και των υπολοίπων κομμάτων είναι αγγλόφιλα... Σύντομα θα γίνει ανάρτηση και για τις σχέσεις και άλλων κομμάτων με τους Βρετανούς αποικιοκράτες στις μέρες μας!