Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Και ο Ντάουνερ στον προεκλογικό αγώνα!


Μετά τον Πρόεδρο Χριστόφια, χθες είχαμε και την είσοδο του Ντάουνερ στον προεκλογικό αγώνα! Ο Ντάουνερ δεν έχασε την ευκαιρία να στηρίξει τα φιλαράκια του, τα οποία πριν λίγο καιρό μπλόκαραν την συζήτηση του θέματος του στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Επίσης, είναι η επιβράβευση και προς την Κυβέρνηση Χριστόφια που φάνηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων και δεν απαίτησε ποτέ την αποπομπή από την Κύπρο του εχθρικού πρώην Αυστραλού Υπουργού Εξωτερικών! Και μπορούσε να το πράξει άνετα αυτό, καθώς αποδεδειγμά ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό ενεργεί εχθρικά προς την Κύπρο.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του ο Αυστραλός διπλωμάτης συνέχισε κατα την προσφιλή του τακτική να εκστομίζει απειλές προς τον Κυπριακό Ελληνισμό αναφέροντας ότι η απόρριψη της διζωνικής θα οδηγήσει στην οριστική διχότομιση του νησιού. Τις ίδιες απειλές ακούσαμε πολλές φορές κατά το παρελθόν από τον Ντάουνερ, αλλά και από τους προκάτοχους του κατά την περίοδο του σχεδίου Ανάν, το οποίο απορρίφθηκε από το 76% του κυπριακού λαού!

Την δήλωση του Ντάουνερ υιοθετούν και τα δύο εκλογικά μεγάλων κομμάτων (με βάση τις βουλευτικές του 2006) του νησιού, που στην ουσία επιδιώκουν λύση, ίδια ή παρόμοια με το σχέδιο Ανάν . Για αυτό τον λόγο και αρνούνται να συζητήσουν θέμα αποχώρησης του από την Κύπρο. Εξάλλου, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η περίοδος που αποφάσισε να κάνει την τοποθέτηση του!

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αναμένεται να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις νέες δηλώσεις Ντάουνερ, με στόχο το εκλογικό όφελος στις εκλογές του Μαϊου. Αγνοούν όμως ότι ο ρόλος του συμβούλου του ΟΗΕ, έχει γίνει πλέον γνωστός στους Έλληνες της Κύπρου. Σε αυτό βοήθησε η αποκάλυψη των ενεργειών του από το βιβλίο "Σημαδεμένη Τράπουλα" που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες! Συνεπώς, ότι και να πει ο Ντάουνερ δεν μπορεί να πείσει κανένα, εκτός των πολιτικών του συμμάχων στην Κύπρο.

Προσωπικά, επαναφέρω για ακόμη μια φορά πρόταση προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, να απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση του Ντάουνερ από τα καθήκοντα του!

ΥΓ. Τα βρετανικά αεροσκάφη εξακολουθούν να αλωνίζουν πάνω από την βάση Ακρωτηρίου. Προφανώς, έχουν συμμετοχή και στην ΝΑΤΟϊκή επιχείριση στην Λιβύη. Η "αντι-ΝΑΤΟϊκή" μας κυβέρνηση όμως "αγρόν ηγόραζε"!

ΥΓ2. Ο Χριστόφιας σε ποια χώρα είναι Πρόεδρος και τα βλέπει όλα ρόδινα στην οικονομία;