Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μετά τον ΜΠΑΝ και ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ στο ψευδοπροεδρικό

Είχαμε πριν από λίγες μέρες την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η επίσκεψη του Τσαβούσογλου στο νησί έγινε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Μάριου Κάρογιαν.

Κατά την παρουσία του στο νησί, ο Τσαβούσογλου επισκέφτηκε τα κατεχόμενα και είχε συνάντηση με τον εγκάθετο της κατοχής στο ψευδοπροεδρικό μέγαρο. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά για την συνάντηση που είχε με τις "αρχές" του "Βορρά"!!! Παρόμοια εξέλιξη είχε και η επίσκεψη που έγινε πριν από λίγους μήνες από τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Το ιστολόγιο ανέκαθεν ήταν υπέρ της πρόσκλησης και της σωστής ενημέρωσης σε ξένους αξιωματούχους. Όμως, η πρόσκληση ενός Τούρκου στενού συνεργάτη του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο οποίος και κατέχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα συνιστά τεράστιο ατόπημα του Κάρογιαν καθώς η κοινή λογική προδίκαζε την προσπάθεια του Τσαβούσογλου για αναβάθμιση του ψευδοκράτους!

Ταυτόχρονα, τα συνεχιζόμενα κρούσματα που βλέπουμε συνιστούν μεγάλη ήττα για την Κυπριακή Κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ελέγξει τους καλεσμένους της και επιτρέπει την συνεχιζόμενη αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Και όμως η Κυβέρνηση μας αρκείται σε χλιαρές αντιδράσεις και όχι σε έντονα διαβήματα!

Όπως και να ΄χει δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να πιστέψω ότι αυτά τα γεγονότα ευνοούνται από την Κυβέρνηση Χριστόφια καθώς αυτό στην ουσία βοηθά το επιχείρημα του ΔΗΣΑΚΕΛ περί τελευταίων ευκαιριών! Απλά θα αναμένουμε από την Κυβέρνηση και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία να μην επιτρέψει ξανά αυτό το γεγονός καθώς πρέπει να ενημερώσουν όλους τους ξένους επισκέπτες ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

Δικαιολογημένα θα με ρωτήσετε πως μπορεί να γίνει αυτό από την στιγμή που μέσα από τις "διακοινοτικές συνομιλίες" ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξισώνεται με τον παράνομο ψευδοπρόεδρο των κατεχομένων; Μια από τις λύσεις είναι ο τερματισμός των συνομιλιών με τον παράνομο κατοχικό ηγέτη και απευθείας συνομιλίες με την Τουρκία που είναι και ο πραγματικός ένοχος στην Κύπρο!

ΥΓ. Οι ΑΚΕΛιστές με μπροστάρη τον Άντρο Κυπριανού, εξακολουθούν να εφευρίσκουν "αντικομμουνιστικά φαντάσματα". Ότι και αν κάνετε "σύντροφοι" ο ελληνικός λαός της Κύπρου θα συνεχίσει να αποδοκιμάζει την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση Χριστόφια!
ΥΓ2. Ο αλλοδαποπατέρας Νεοκλής Συλικιώτης ξανακτύπησε. Πιστοί ακόλουθοι του και οι επαγγελματίες αντιρατσιστές του ΚΙΣΑ. Σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες...
ΥΓ3. Με την ψήφο των βουλευτών του ΔΗ.ΣΥ. αναβλήθηκε για ακόμη μια φορά η συζήτηση για τον Ντάουνερ. Το ΔΗΣΑΚΕΛ ενωμένο μπορεί...
ΥΓ4. Παραιτήθηκε κανένας για τα 35 εκ. ευρώ που πήρε η Eurocypria με πλαστά στοιχεία που δόθηκαν στην Βουλή;