Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Όχι στην παλιά Πόλη

Πρόσφατα ο εξαιρετικός δημοσιογράφος κύριος Νίκος Χιδίρογλου μου απέστειλε το μυθιστόρημα του Όχι στην Παλιά Πόλη. Πρόσφατα τελείωσα και την ανάγνωση του και πραγματικά πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο που αξίζει να το διαβάσουν όλοι οι Έλληνες. Μέσα από το μυθιστόρημα αυτό ο δημοσιογράφος καταφέρνει να στείλει σε όλους μας τα σωστά συμπεράσματα για το δρόμο που παίρνει η χώρα από αυτή την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα και τις επιθέσεις ενάντια στην Ελληνική ιστορία και Παιδεία.

Υπόθεση:
Πρόκειται για την ιστορία ενός δικηγόρου που οι συνθήκες ζωής στην Ελλάδα που έχει γεμίσει με πολλούς μετανάστες, τον οδηγεί άστεγο μακριά αλλά και απαθή από το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Η χώρα αποτελείται από την πολυεθνική αστυνομία και από μια κυβέρνηση καθαρά αντεθνική και ανθελληνική, η οποία απαγορεύει εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα.
Η μοίρα του δικηγόρου όμως τον φέρνει στις τάξεις της "Μάχης", μιας μαχητικής ομάδας που αντιδρά στον νεοφιλευθερισμό και την πολιτική της Κυβέρνησης αλλά και στο κράτος των λαθρομεταναστών. Εκεί ο δικηγόρος έχει συμμετοχή στην επανάσταση της Μάχης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την σωτηρία της Ελλάδας από την αντεθνική κυβέρνηση και τα εκατομμύρια μετανάστες.

ΥΓ. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ.