Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ - ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ





Οι Κύπριοι ξύπνησαν διαβάζοντας την πιο πάνω προκήρυξη, η οποία ακολούθησε τις εκρήξεις που ακούστηκαν σε όλη την Κύπρο τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου 1955! Ο Αρχηγός Διγενής έκανε σε όλους γνωστό ότι η Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ), αναλάμβανε τον αγώνα για την αποτίναξη της αποικιοκρατίας των Βρετανών και την Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα! Ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας των Κυπρίων ήταν πια γεγονός!

Στην Οργάνωση εντάχθηκαν γρήγορα χιλιάδες άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και κοινωνικής τάξης. Κατά την διάρκεια του αγώνα, αρκετοί έδωσαν την ζωή τους, άλλοι βασανίστηκαν και άλλοι φυλακίστηκαν από τον βάρβαρο κατακτητή. Όμως, όλοι οι αγωνιστές δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να τραγουδάνε τον Εθνικό Ύμνο βαδίζοντας προς την αγχόνη και οδεύοντας προς την αιωνιότητα της ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας!

Το τέλος του αγώνα δυστυχώς δεν δικαίωσε την θυσία των παλληκαριών της ΕΟΚΑ. Οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου που ακολούθησαν πρόδωσαν την θυσία και τον αγώνα, παρά το γεγονός ότι η ΕΟΚΑ ήταν νικήτρια στο πεδίο των μαχών. Όπως ήταν φυσικό επακόλουθο, τις προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου ακολούθησε και η προσπάθεια των "γνωστών κύκλων" για την αποκαθήλωση του αγώνα του 1955-59! Προσπαθούν να μειώσουν ή και να χαρακτηρίσουν καταστροφική την θυσία των αγωνιστών μας.


Είναι οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν να αλλάξουν τα βιβλία της ιστορίας και να πουλήσουν για ακόμη μια φορά τους ήρωες αγωνιστές. Πιστεύουν ότι μόνο μέσω της διαγραφής της εθνικής συνείδησης μπορούν να σβήσουν οριστικά τον Εθνικό πόθο της Ενώσεως. Πιστοί στις υποδείξεις του εμπνευστή της τουρκικής εισβολής Χένρι Κίσσιντζερ.

Υπενθυμίζου σε όλους ότι οι Έλληνες, ιστορία μαθαίνουν μόνο από τους χιλιάδες ηρωϊκά πεσόντες πρόγονους τους και όχι από τον κάθε νεοταξίτη ψευδοϊστορικό ή τον κάθε ξεπουλημένο ανθέλληνα πολιτικό! Η ιστορία αυτή είναι και η αιτία για την οποία επιβιώνει μέχρι σήμερα ο Ελληνισμός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει! Ότι και να γίνει οι Έλληνες Κύπριοι θα διατηρήσουν την Εθνική τους ταυτότητα και όποτε η πατρίδα το ζητήσει θα δώσουν και πάλι το παρόν τους και θα γράψουν νέες χρυσές ιστορίες!