Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

H USAID τώρα στοχεύει και την Παιδεία μας;

Η Αμερικάνικη οργάνωση USAID κατά πολλούς αποτελεί παρακλάδι των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. (C.I.A.). H κύρια πηγή εσόδων της οργάνωσης αυτής είναι η Κυβέρνηση των Η.Π.Α. δηλαδή οι φορολογούμενοι Αμερικανοί. Δεν είναι λίγη που λένε ότι εξυπηρετεί τα σκοτεινά σχέδια της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Jean-Guy Allard η οργάνωση αυτή αποτελεί βαρόμετρο για τον βρώμικο πόλεμο κατά της Λατινικής Αμερικής και πιο συγκεκριμένα την καταγγέλει ότι τα "μαύρα" δολλάρια της κρύβονται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Κάστρο αλλά και τα σχέδια των Πραξικοπημάτων σε Βενεζουέλα, Αϊτή, Ελ Σαλβαδόρ και Βολιβία. Επίσης υποστηρίζει ότι η USAID είναι πιστή εκτελεστής των σχεδίων της CIA, ένθερμη συνεργάτης στα μυστικά σχέδια του State Department.

Στην Κύπρο, ο ρόλος της οργάνωσης αυτής αποκαλύφθηκε από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου. Πιο αναλυτικά ο Ιγνατίου παρουσίασε έγγραφα που αποδεικνύουν την χρηματοδότηση ΜΚΟ στην Κύπρου με πάνω από 10 εκατομμύρια δολλάρια ετησίως μετά το 1997. Μάλιστα απροκάλυπτα η οργάνωση αυτή χρηματοδότησε προσπάθειες για αποδοχή του σχεδίου Ανάν.

Μετά την αποτυχία να περάσει το σχέδιο Ανάν φαίνεται ότι η USAID έστρεψε την προσοχή της στην Παιδεία μας. Πιο συγκεκριμένα η οργάνωση αυτή χρηματοδοτεί θεατρική παράσταση που προβάλλεται σε διάφορα σχολεία του νησιού. Η παράσταση αυτή με τίτλο "παρουσιάζοντας την εμπειρία" έχει ως στόχο την υποβάθμιση της συλλογικής ταυτότητας και αναβάθμισης της ατομικής ταυτότητας!!! Σε κάποιους διαλόγους του έργου αυτού βλέπουμε να τίθονται ατάκες όπως "Γιατί είμαστε περήφανοι για τις ηρωϊκές πράξεις των προγόνων μας;", "Ποιος διαμορφώνει την άποψη μας για το τι σημαίνει ταυτότητα;", "Τι είναι η πατρίδα;", "Βιβλία που διαμορφώνουν την συλλογική ταυτότητα ενός έθνους! Βιβλία που καθορίζουν τους εχθρούς σου! Βιβλία που σε επαινούν ως τον περήφανο κληρονόμο συλλογικών αναμνήσεων τις οποίες πρέπει να κληροδοτήσεις και εσύ παρακάτω!" και "Θέλω να με εκλαμβάνουν ως μια ατομική ταυτότητα και όχι ως μέρος μιας συλλογικής ταυτότητας...".

Η παράσταση αυτή μέχρι τώρα έχει παρουσιαστεί σε 9 σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης μεταξύ αυτών και το Γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου που φοιτούν οι εγκλωβισμένοι μαθητές μας. Άδεια για την προβολή της παράστασης αυτής έδωσε η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Όλα τα πιο πάνω μας δημιουργούν την απορία αν η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης εκτελούσε εντολές και αποδέκτηκε την προβολή της παράστασης που χρηματοδοτείται παράνομα ή ενήργησε αυτόβουλα; Παράλληλα καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας να σταματήσουν άμεσα την προβολή αυτής της "επικίνδυνης" παράστασης στα σχολεία μας.

(περισσότερες πληροφορίες από Εφημερίδα το Κυπριακό Ποντίκι 19/12/2008 σελ.3 & 9)