Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Παράνομες οι συλλήψεις από το καθεστώς Χριστόφια

Ανακοίνωση ΚΕΑ

Το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για τις παράνομες συλλήψεις των μελών του ΚΕΑ την 1η Οκτωβρίου 2008 στις οποίες προέβη η κυβέρνηση Χριστόφια

Εξεδόθη πρόσφατα το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, οι οποίοι ανέλαβαν την διερεύνηση των παράνομων συλλήψεων μελών και στελεχών του Κινήματός μας, στις οποίες προέβη το καθεστώς Χριστόφια, κατά την παρέλαση της 1-ης Οκτωβρίου 2008. Σχετική δημοσιογραφική αναφορά δημοσιεύεται στην χθεσινή (10/07/2009) έκδοση της εφημερίδος ΄΄Φιλελεύθερος’’.

Το πόρισμα φαίνεται να εισηγείται την πειθαρχική δίωξη 4 μελών της Αστυνομίας (οι οποίοι ενήργησαν παρανόμως). Πρόκειται περί αστυνομικών οργάνων οι οποίοι αυθαιρέτησαν, προπηλάκισαν και παρανόμως συνέλαβαν τα στελέχη μας συμπεριλαμβανομένου και του δικηγόρου Παναγιώτη Κλεοβούλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια των γεγονότων ενεργούσε ως δικηγόρος των μελών και στελεχών του Κινήματός μας.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι εν λόγω αστυνομικοί εκδήλωσαν την κτηνώδη συμπεριφορά τους διότι, ως ΄΄όργανα΄΄ που είναι, ενεργούσαν απονενοημένα. Ηθικοί αυτουργοί όμως είναι: αυτός τούτος ο κ. Χριστόφιας, ο τότε ανεκδιήγητος υπουργός δικαιοσύνης κ. Χρυσοστομίδης ο οποίος μετά την υπόθεση Κίτα παραιτήθηκε λόγω ανεπάρκειας, το φερέφωνο του καθεστώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς και διάφοροι κομισάριοι του ΑΚΕΛ, οι λεγόμενοι και ,,όργανα περιφρούρησης του καθεστώτος’’, οι οποίοι εσχάτως,(εξ’ όσων λέγεται) επάνδρωσαν την ΚΥΠ και οι οποίοι κατ’ εκείνη την ημέρα ετελούσαν σε αναβρασμό.

Τα γεγονότα της ημέρας καταγράφονται στην επιστολή του δικηγόρου κ. Π. Κλεοβούλου ημ. 10/10/2008. Βάσει αυτής της επιστολής ξεκίνησε η έρευνα των ποινικών ανακριτών για να καταλήξει στο συγκεκριμένο πόρισμα. Αναρτάται επίσης ακολούθως η κατά τους κομισάριους ,,ΠΑΡΑΝΟΜΗ’’ προκήρυξη του Κινήματός μας.

Σημειώνουμε ότι τα καθεστώς Χριστόφια παρόμοια συμπεριφορά εκδήλωσε και το Μάιο του 2009, την επαύριον του Συλλαλητηρίου για την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2004, όταν εκάλεσε τα στελέχη μας στην αστυνομία και τους κατηγόρησε ότι εξύβριζαν τον κ. Χριστόφια και τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ.