Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2010-11 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Την ερχόμενη Παρασκευή η ποδοσφαιρική μας ομάδα αρχίζει τις επίσημες αγωνιστικές τις υποχρεώσεις για την αγωνιστική χρονιά 2010-11. Πρώτος αντίπαλος για την ομάδα μας είναι η Σκόντα Ξάνθη στην φυσική μας έδρα, το γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η νέα χρονιά που ξεκινά, έχει και αυτή σαν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου όπως και την περσινή χρονιά.

Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά αρχίζει πολύ διαφορετικά από ότι περιμέναμε τον Μάιο που τελείωναν οι περσινές επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ενώ η ομάδα ήταν ήδη στημένη και χρειαζόταν μόνο 2-3 προσθήκες για να αυξήσει την διαφορά από τους αντιπάλους, οι οποίοι πέρα από το γεγονός ότι είχαν κατά πολύ πιο αδύνατη ομάδα, είχαν έκαστος και τα δικά τους ξεχωριστά προβλήματα, τα διάφορα διοικητικά προβλήματα και η απροθυμία του Γιάννη Βαρδινογιάννη να πουλήσει την ΠΑΕ και η σημαντική μείωση στο μπάτζετ, έβαλαν τεράστια εμπόδια στον προπονητή της ομάδας για να δημιουργήσει την τεράστια ομάδα που όλοι ονειρευόμαστε.

Εκτός από την απροθυμία του Τζίγγερ να πουλήσει την εταιρεία, η ανικανότητα του οδήγησε την διοίκηση της ομάδας σε κάποιους λάθος χειρισμούς που ελπίζουμε να μην στοιχήσουν στην ομάδα. Αρχικά, ο διορισμός Προέδρου μετά από την πάροδο αρκετών εβδομάδων μόνο προς όφελος της ομάδας δεν ήταν. Ταυτόχρονα, ο διορισμός ενός "χαμένου από τα κοινά" πρώην πολιτικού αρχηγού και άσχετου με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στην θέση του Προέδρου μόνο οφέλη δεν μπορεί να δώσει στην ομάδα μας.

Στο μεταγγραφικό σκηνικό, ήταν φανερό ότι η ομάδα μας είχε ανάγκη την απόκτηση ενός ή δύο πρωτοκλασάτων κεντρικών αμυντικών, ενός δεξιού εξτρέμ, ενός αναπληρωματικού τερματοφύλακα, ενός αναπληρωματικού αριστερού μπακ, ενός αναπληρωματικού επιθετικού και ενός αναπληρωματικού αριστερού εξτρέμ. Ένα επιπλεον πρόβλημα ήταν οι αρκετοί ποδοσφαιριστές που ήταν εκτός πλάνου και έπρεπε να δωθούν σε κάποια άλλη ομάδα.

Στο κέντρο της άμυνας η ομάδα μας προχώρησε στην απόκτηση του Μπουμσογκ, γνωστού μας από την θητεία του σε Γιουβέντους και Λυόν αλλά και από τις παρουσίες του στην Εθνική Γαλλίας. Στην περίπτωση που ο Γάλλος αμυντικός δέσει με τον Καντέ τότε ο Παναθηναϊκός δένει την άμυνα του και βάζει τέλος στο τεράστιο πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί κατά τα τελευταία χρόνια. Αυτό που αφήνει πικρία στους οπαδούς είναι το γεγονός ότι η απροθυμία της διοίκησης Βαρδινογιάννη να δώσει λίγα χρήματα παραπάνω δεν οδήγησε στην απόκτηση των πρώτων στόχων του προπονητή της ομάδας.

Η φυγή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη έφερε την ανάγκη για απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή για να αγωνιστεί στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε και έκλεισε τον Γάλλο διεθνή Γκοβού από την Λυόν. Θεωρητικά η μεταγγραφή αυτή δυναμώνει και άλλο την ομάδας μας καθώς έχουμε αντικατάσταση του Σάλπι με ένα πρωτοκλασάτο αλλά και ένα ποδοσφαιριστή στην φυσική του θέση.

Την περσινή χρονιά ήταν φανερό ότι η ομάδα δεν είχε την δυνατότητα να αντικαθιστά τον Σπυρόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η απόκτηση Ιωαννίδη θα δώσει αρκετές ανάσες στον Σπυρόπουλο, ο οποίος συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική ομάδα και ταυτόχρονα φέρνει στην ομάδα ένα νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή με μεγάλη προοπτική εξέλιξης.

Η έλλειψη καλού αναπληρωματικού τερματοφύλακα κόστισε πέρσι από την ομάδα μας τον αποκλεισμό του από το Γιουρόπα Ληγκ. Έτσι η ένταξη του Φερνάντεζ στο ρόστερ της ομάδας δίνει μια επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση απουσίας του βασικού τερματοφύλακα της ομάδας.

Η διοίκηση της ομάδας όμως ακόμη να προχωρήσει στην μεταγγραφή κάποιου επιθετικού, ο οποίος μαζί με τον Πετρόπουλο θα αντικαθιστά τον Σισέ σε περίπτωση απουσίας του ή για να του δώσει κάποιες ανάσες. Η έλλειψη τρίτου επιθετικού στο ρόστερ της ομάδας γίνεται αισθητή, από τον τραυματισμό του Σισέ, ο οποίος χάνει τα πρώτα δύο ματς του πρωταθλήματος.

Στο θέμα του αναπληρωματικού αριστερού εξτρέμ, προπονητής και τεχνικός διευθυντής έκριναν ότι οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές μπορούν να αναπληρώσουν τον Λέτο όταν χρειαστεί, οπόταν δεν είχαμε την κίνηση της ομάδας για την απόκτηση ποδοσφαιριστή στην θέση αυτή.

Παρά την ανικανότητα της διοίκησης της ομάδας και τους κακούς χειρισμούς της σε αρκετούς τομείς, ο Παναθηναϊκός λογικά πρέπει να είναι βελτιωμένος σε σχέση με την περσινή χρονιά καθώς φαίνεται να έκλεισε αρκετά από τα κενά. Απομένει να του βγουν οι μεταγγραφές που έχουν γίνει. Εξάλλου τα δείγματα στα φιλικά ήταν θετικά.

Καλή χρονιά να έχουμε...