Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Η Χούντα του ΑΚΕΛ συνεχίζεται...

Προκλήσεις στο μνημόσυνο Αυξεντίου

Μέσα σε κλίμα προκλήσεων από την κυπριακή αστυνομία, τα μέλη του ΚΕΑ-ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ τίμησαν τον Υπαρχηγό της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρη Αυξεντίου .

Οι προθέσεις των πραιτωριανών του Χριστόφια φάνηκαν από το πρωί της Κυριακής όταν δύο αυτοκίνητα της ΚΥΠ σταμάτησαν για έλεγχο ένα λεωφορείο του Πυρήνα Νεολαίας της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ Λευκωσίας. Ζήτησαν τα στοιχεία του οδηγού, τον ρώτησαν που πηγαίνει και στη συνέχεια του επέτρεψαν να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια εκφοβισμού είχε και συνέχεια. Όταν τα λεωφορεία (από πολλές πόλεις) του ΚΕΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ αποβίβασαν τα μέλη του Κινήματος έξω από το μοναστήρι του Μαχαιρά, υψηλόβαθμος αστυνομικός ζήτησε να δει όλα τα πανό διότι, όπως είπε, μπορεί να ανέγραφαν αντικρατικά συνθήματα!! Κάτι που δεν έγινε βέβαια μετά την παρέμβαση της νομικής υποστήριξης του Κινήματος.

Τα μέλη της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ με πορεία έφτασαν στο χώρο του κρησφυγέτου του Σταυραετού του Μαχαιρά, όπου παρακολούθησαν μαζί με πλήθος κόσμου τη συγκλονιστική αναπαράσταση των τελευταίων στιγμών του ήρωα. Στο τέλος η ορχήστρα της Εθνικής Φρουράς παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο, ενώ άριστη εντύπωση άφησε το τιμητικό της άγημα.

Τα συνθήματα που δόνησαν τον τόπο θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου ήταν τα : “ΕΟΚΑ ξανά στης Κύπρου τα βουνά”, “Ζει ζει ο Αυξεντίου ζει, στη Μόρφου στην Κερύνεια και μας καθοδηγεί”, “Ελλάς Κύπρος Ένωσις”, ενώ όταν πολιτικοί από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Μεγαλονήσου κατέθεταν στεφάνια, ακούστηκαν αντιομοσπονδιακά συνθήματα.

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου προτίμησε να φύγει ελεύθερος και όχι αιχμάλωτος του κατοχικού βρετανικού στρατού. Αγωνίσθηκε για την απελευθέρωση και για την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα. Η σημερινή κυπριακή κυβέρνηση αγωνίζεται για την Ομοσπονδία και για τη λεγόμενη επανένωση με τους τουρκοκυπρίους!! Παράλληλα φωτογραφίζει και προσπαθεί να τρομοκρατήσει νεαρά παιδιά που έχουν το φρόνημα του Αυξεντίου. Μάταιος κόπος. Τα παιδιά του Αυξεντίου δεν τρομοκρατούνται. Αντιθέτως ετοιμάζονται!!

www.protigrammi.com