Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΚΕΛικής συντεχνίας ΠΕΟ, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η συντεχνία συνδιοργανώνει επαναπροσεγγιστική εκδήλωση με την τουρκοκυπριακή συντεχνία DEV-IS και την Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης στην νεκρή ζώνη στο γήπεδο Taksim (taksim σημαίνει διχοτόμιση στην τουρκική γλώσσα!!!).

Στην εν λόγω εκδήλωση χαιρετισμούς θα εκφωνήσουν ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Κυρίτσης, από τον εκπρόσωπο της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Σενέρ Ελτσίλ. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται η 1η Σεπτεμβρίου σαν η Παγκόσμια μέρα δράσης των συνδικάτων για την ειρήνη. Παράλληλα γίνεται εκτενής αναφορά για τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που οδήγησαν στην καθιέρωση αυτής της μέρας.

Στην συνέχεια η ανακοίνωση της ΠΕΟ αναφέρει: "Στη χώρα μας, ενώ οι συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης επηρεάζουν σοβαρά τους εργαζόμενους και ενώ ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και ο νεοφασισμός είναι σε έξαρση, ο πιο σοβαρός κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι συνέχιση της de facto διαίρεσης του τόπου μας." αγνοώντας σκόπιμα ή μη την αναφορά στην βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974 και υποβιβάζοντας το πρόβλημα της εισβολής και κατοχής σε δικοινοτική διαφορά που προφανώς εμφανίστηκε στο νησί ως δια μαγείας.

Άξιο απορίας είναι και το γεγονός ότι ενώ η εκδήλωσης αυτή γίνεται επ' ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας δράσης των συνδικάτων για την ειρήνη, στην ανακοίνωση που προαναφέραμε δεν υπάρχει ούτε και μια λέξη που να καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας από το 1960 και μέχρι σήμερα που μόνο σχέση με την ειρήνη δεν μπορούν να έχουν. Αλήθεια γιατί ξέχασαν αυτό το σημαντικό γεγονός; Μήπως θέλουν να χαϊδέψουν τα αυτιά των "φίλων" τους; Και αφού είναι τόσο φίλοι τους γιατί δεν κάνουν πρώτοι αυτοί το βήμα για καταδίκη της Τουρκίας; Ή μήπως και αυτοί επικροτούν τις πράξεις των ομοεθνών τους; Εξάλλου κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει την δράση που είχε ο "σύντροφος" Ταλάτ κατά την εισβολή του 1974!

Σε ένα άλλο σημείο που θα έπρεπε να μας απαντήσει το ΑΚΕΛ είναι για την θέση του έναντι της διχοτόμισης. Αν είναι ενάντια στην διχοτόμιση όπως αναφέρει πως γίνεται να επιτρέπει σε βουλευτή του κόμματος και στον ανώτατο άρχοντα της συντεχνίας του να συμμετέχει σε εκδήλωση στο γήπεδο "Διχοτόμιση";

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω ακόμη μια απορία προς τους ηγέτες του ΑΚΕΛ. Αλήθεια με τις ψευτοεπαναπροσεγγιστηκές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από επαγγελματίες επαναπροσεγγιστές και που γίνονται με τεράστιες χρηματοδοτήσεις από τους Αμερικανοβρεττανούς τι έχει να κερδίσει η Κύπρος;


ΥΓ. Προτείνω στους αναγνώστες του ιστολογίου να διαβάσουν και το σχετικό κείμενο της ιστοσελίδας ΑΠΟΕΛΛΑΣ.
ΥΓ2. Τρίτη ή Τετάρτη εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα δημοσιεύσω κείμενο σχετικά με την απόδοση του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Ξάνθη.