Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κύπρος 1974- Η μεγάλη προδοσία (Βιβλιοπαρουσίαση)


Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις "Πελασγός", το βιβλίο-έρευνα του Κωνσταντίνου Α. Δημητριάδη. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσεγμένη δουλειά του συγγραφέα, η οποία θα βοηθήσει σίγουρα τους μελλοντικούς ιστορικούς ερευνητές αλλά και τον μέσο αναγνώστη να κατανοήσει όλα όσα "παίχτηκαν" τόσο στα πεδία μαχών όσο και στα παρασκήνια κατά την περίοδο της βάρβαρης τουρκικής εισβολής αλλά και του χουντικού πραξικοπήματος λίγες μέρες προηγουμένως.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας του, ο κύριος Δημητριάδης μελέτησε δεκάδες βιβλία τόσο ελληνικά όσο και τουρκικά! Το γεγονός αυτό βοήθησε τον συγγραφέα να κάνει μια πιο σφαιρική παρουσίαση των γεγονότων, αλλά και να αποκαλύψει στοιχεία τα οποία πρώτη φορά καταγράφονται σε κάποιο ελληνικό βιβλίο.

Εκτός από την παρουσίαση αρκετών γεγονότων -γνωστών και αγνώστων στο ευρύτερο κοινό-, στο τέλος ο συγγραφέας αναφέρει τα δικά του εύστοχα συμπεράσματα για τους πρωταγωνιστές μακρία από τα πεδία των μαχών και πόσο οδήγησαν με τις πράξεις τους ή με όσα παράληψαν να κάνουν στην εθνική τραγωδία του 1974!

Γιατί αποφάσισε ένας Ελλαδίτης έφηβος την περίοδο εκείνη να κάνει αυτή την έρευνα; Όπως αναφέρει ο ίδιος:
"Οφείλουμε να βρούμε τις απαντήσεις σε αυτήν την Σελίδα της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας όπου σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της ΠΡΟΔΩΣΑΝ ο καθένας για τον δικό του λόγο! Το οφείλουμε στις γενιές που θα έλθουν... Γιατί εμείς κάποτε θα πεθάνουμε!

Η ΕΛΛΑΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ...
ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!"

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από όλους τους Έλληνες, γιατί η ιστορία είναι αυτή που θα μας διδάξει ώστε να αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον!