Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Τάσος Ισαάκ


Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια, οι Τούρκοι κατακτητές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 24χρονο Τάσο Ισαάκ. Στην ακριτική Δερύνεια οι Τούρκοι οπλισμένοι με όπλα, τσεκούρια, ρόπαλα κλπ, περίμεναν τους εκατοντάδες Κύπριους και Ευρωπαίους μοτοσυκλετιστές που ξεκίνησαν πορεία από το Βερολίνο με προορισμό την κατεχόμενη Κερύνεια με δολοφονικές βλέψεις.

Κατά την διάρκεια της πορείας των μοτοσυκλετιστών οι Τούρκοι επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τάσος να παγιδευτεί στα χέρια των βάρβαρων Τούρκων, κατά την προσπάθεια του να σώσει ένα άλλο Έλληνα Κύπριο που εκείνη την ώρα αντιμετώπιζε και αυτός τις δολοφονικές ορέξεις των κατακτητών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τάσος Ισαάκ να αφήσει την τελευταία του πνοή αφήνοντας πίσω την έγκυο σύζυγο του, η οποία ένα μήνα μετά έφερε στον κόσμο την κόρη τους Αναστασία και ταυτόχρονα έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα δίπλα από τα ονόματα εκατοντάδων άλλων Ελλήνων ηρώων του παρελθόντος.

ΥΓ. Ενώ οι Έλληνες της Κύπρου αυτές τις μέρες θρηνούν τις μαύρες επετείους της εισβολής, ενώ θρηνούν τα θύματα του βομβαρδισμού της Τυλληρίας από την τουρκική αεροπορία και ενώ θρηνούν τους δύο ήρωες μας από το Παραλίμνι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διοργανώνει τραπεζώματα με τον εγκάθετο της κατοχής.