Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΗΡΘΕ... ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ;


48 και πλέον ώρες μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος της μονομελούς (!) επιτροπής και ο Δημήτρης Χριστόφιας ακόμη αρνείται να υποβάλει την παραίτηση του από την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας! Πρόκειται για το πόρισμα το οποίο, ο Χριστόφιας, ο Άντρος Κυπριανού αλλά και η υπόλοιπη ηγεσία του ΑΚΕΛ μας καλούσε να το αναμένουμε και μετά να ζητήσουμε συγγνώμη που κατηγορήσαμε άδικα τον Χριστόφια. Αυτό το πόρισμα πλέον αμφισβητείται με τον πιο επίσημο τρόπο από το Πρόεδρο και τους αυλικούς του, οι οποίοι και περιμένουν το πόρισμα της αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα. Σε αυτό το πόρισμα είναι σε όλους γνωστό ότι θα απουσιάζουν οι ευθύνες του Προέδρου (πολιτικές ή μη) καθώς ο εκάστοτε πρόεδρο συνταγματικά χρήζει ασυλίας και έτσι η αστυνομία δεν μπορεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο στην έρευνα της!

Πλέον, τα εκφραστικά όργανα του ΑΚΕΛ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, ημερήσιος και εβδομαδιαίος τύπος) έχουν πιάσει δουλειά και προσπαθούν με κάθε τρόπο να φανατίσουν και να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ. Δεν είναι καθόλου τυχαία η συνεχιζόμενη αναφορά για πραξικόπημα από την πρώτη μέρα της φονικής έκρηξης και η προσπάθεια να στραφεί ο ψηφοφόρος του ΑΚΕΛ ενάντια στους αφυπνισμένους πολίτες και όχι ενάντια στην ηγεσία του κόμματος τους. Η πλειοψηφία του κόσμου όμως έχει κατανοήσει το παιχνίδι της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και δεν ακολουθεί. Εξάλλου, ποιος δεν έχει δει την κυρία Πόπη ποιο κάτω να μιλά για τα δίδυμα που χάθηκαν τόσο άδικα;



Το πόρισμα Πολυβίου δικαίωσε όσους ζητούσαν την παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια από την πρώτη στιγμή. Διότι, εκτός από την εγκληματική του αμέλεια που οδήγησε στην δολοφονία των 13 παλληκαριών, ακολούθως πιάστηκε πολλάκις να λέει ψέματα στον λαό. Αρχικά, μέσω των φυλλάδων του, που προσπάθησε να ρήξει την ευθύνη στους νεκρούς αξιωματικούς του ναυτικού και κατά δεύτερο όταν συνελήφθη αρκετές φορές να λέει ψέματα ότι δεν γνώριζε και ότι δεν ενημερώθηκε.

Ακόμη και αν πιστέψουμε τον Χριστόφια, ότι οι Υπουργοί του δεν τον ενημέρωναν και ότι αυτοί τα έκαναν μαντάρα, ακόμη και αν δεκτούμε ότι ο Πολυβίου υπερέβηκε τους όρους εντολής του, αυτό δεν συνιστά επαναλαμβανόμενους λανθασμένους χειρισμούς-διορισμούς από τον ίδιο; Πάλι δεν οφείλει μια συγγνώμη στον λαό;

Μέχρι σήμερα έχω κάνει δεκάδες αναφορές για την πολιτική του Δημήτρη Χριστόφια που έχει αποτύχει ολοκληρωτικά. Στους κακούς πολιτικούς χειρισμούς του, τώρα προσθέτουμε και την ευθύνη του για την μεγαλύτερη τραγωδία του τόπου μετά την τουρκική εισβολή του 1974, που αποδεικνύεται με τον πιο επίσημο τρόπο από το πόρισμα της επιτροπής που διόρισε ο ίδιος.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ! Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΤΟ!!!

ΥΓ1. Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από την έκρηξη στο Μαρί. Η δεδομένη απολογία του Δημήτρη Χριστόφια ακόμη να ακουστεί προς τους συγγενείς των θυμάτων.
ΥΓ2. Χωρίς να είμαι νομικός και χωρίς να έχω όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, πιστεύω ότι η επιτροπή λανθασμένα δεν επιρρίπτει ευθύνη στην επιτροπή Άμυνας της Βουλής που είχε και αυτή ενημέρωση σε κάποιο βαθμό.