Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΗΡΘΕ... ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ;


48 και πλέον ώρες μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος της μονομελούς (!) επιτροπής και ο Δημήτρης Χριστόφιας ακόμη αρνείται να υποβάλει την παραίτηση του από την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας! Πρόκειται για το πόρισμα το οποίο, ο Χριστόφιας, ο Άντρος Κυπριανού αλλά και η υπόλοιπη ηγεσία του ΑΚΕΛ μας καλούσε να το αναμένουμε και μετά να ζητήσουμε συγγνώμη που κατηγορήσαμε άδικα τον Χριστόφια. Αυτό το πόρισμα πλέον αμφισβητείται με τον πιο επίσημο τρόπο από το Πρόεδρο και τους αυλικούς του, οι οποίοι και περιμένουν το πόρισμα της αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα. Σε αυτό το πόρισμα είναι σε όλους γνωστό ότι θα απουσιάζουν οι ευθύνες του Προέδρου (πολιτικές ή μη) καθώς ο εκάστοτε πρόεδρο συνταγματικά χρήζει ασυλίας και έτσι η αστυνομία δεν μπορεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο στην έρευνα της!

Πλέον, τα εκφραστικά όργανα του ΑΚΕΛ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, ημερήσιος και εβδομαδιαίος τύπος) έχουν πιάσει δουλειά και προσπαθούν με κάθε τρόπο να φανατίσουν και να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ. Δεν είναι καθόλου τυχαία η συνεχιζόμενη αναφορά για πραξικόπημα από την πρώτη μέρα της φονικής έκρηξης και η προσπάθεια να στραφεί ο ψηφοφόρος του ΑΚΕΛ ενάντια στους αφυπνισμένους πολίτες και όχι ενάντια στην ηγεσία του κόμματος τους. Η πλειοψηφία του κόσμου όμως έχει κατανοήσει το παιχνίδι της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και δεν ακολουθεί. Εξάλλου, ποιος δεν έχει δει την κυρία Πόπη ποιο κάτω να μιλά για τα δίδυμα που χάθηκαν τόσο άδικα;Το πόρισμα Πολυβίου δικαίωσε όσους ζητούσαν την παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια από την πρώτη στιγμή. Διότι, εκτός από την εγκληματική του αμέλεια που οδήγησε στην δολοφονία των 13 παλληκαριών, ακολούθως πιάστηκε πολλάκις να λέει ψέματα στον λαό. Αρχικά, μέσω των φυλλάδων του, που προσπάθησε να ρήξει την ευθύνη στους νεκρούς αξιωματικούς του ναυτικού και κατά δεύτερο όταν συνελήφθη αρκετές φορές να λέει ψέματα ότι δεν γνώριζε και ότι δεν ενημερώθηκε.

Ακόμη και αν πιστέψουμε τον Χριστόφια, ότι οι Υπουργοί του δεν τον ενημέρωναν και ότι αυτοί τα έκαναν μαντάρα, ακόμη και αν δεκτούμε ότι ο Πολυβίου υπερέβηκε τους όρους εντολής του, αυτό δεν συνιστά επαναλαμβανόμενους λανθασμένους χειρισμούς-διορισμούς από τον ίδιο; Πάλι δεν οφείλει μια συγγνώμη στον λαό;

Μέχρι σήμερα έχω κάνει δεκάδες αναφορές για την πολιτική του Δημήτρη Χριστόφια που έχει αποτύχει ολοκληρωτικά. Στους κακούς πολιτικούς χειρισμούς του, τώρα προσθέτουμε και την ευθύνη του για την μεγαλύτερη τραγωδία του τόπου μετά την τουρκική εισβολή του 1974, που αποδεικνύεται με τον πιο επίσημο τρόπο από το πόρισμα της επιτροπής που διόρισε ο ίδιος.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ! Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΤΟ!!!

ΥΓ1. Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από την έκρηξη στο Μαρί. Η δεδομένη απολογία του Δημήτρη Χριστόφια ακόμη να ακουστεί προς τους συγγενείς των θυμάτων.
ΥΓ2. Χωρίς να είμαι νομικός και χωρίς να έχω όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, πιστεύω ότι η επιτροπή λανθασμένα δεν επιρρίπτει ευθύνη στην επιτροπή Άμυνας της Βουλής που είχε και αυτή ενημέρωση σε κάποιο βαθμό.

10 σχόλια:

Costas Ioannou είπε...

Ο κος Πόλυς έδωσε μια παράσταση απύθμενου διαστρεβλωτικού κάλλους και λαοπλάνησε με τον πιο φαιδρό τρόπο. Στην ουσία εκφράστηκε ως δικηγόρος των στρατιωτικών που με την αμέλια τους προκάλεσαν την έκρηξη και με την ανευθυνότητα τους έφερε τον θάνατο σε 13 άτομα. Η ηωοποίηση των θυμάτων γίνετε για ενίσχυση του μένους κατά του αριστερού προέδρου.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Δηλαδή θες να μου πεις ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας απέτυχε και στο διορισμό του κυρίου Πολυβίου;

Όσο για τους στρατιωτικούς, τα στοιχεία διαψεύδουν πλήρως την τοποθέτηση σου, καθώς αποδεδειγμένα ο Πλοίαρχος Ιωαννίδης απαιτούσε να ληφθούν μέτρα για τα εμπορευματοκιβώτια και αποδεδειγμένα με πολιτική εντολή δεν απομακρύνθηκαν και δεν καταστράφηκαν.

Για μένα το λάθος του Πολυβίου ήταν η μη επίρριψη ευθύνης και στους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής κατά την προηγούμενη πενταετία. Τα γεγονότα δείχνουν να γνώριζαν ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζουν και αυτοί τι συνέβαινε.

Costas Ioannou είπε...

@ΕΝΩΤΙΚΟΣ13
Tότε γιατί ο Πόλυς μας είπε ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΕ οι στρατιωτικοί? Και γιατί δεν παραιτήθει κάποιος του στρατού πριν την έκρηξη αφού έβλεπαν τον κίνδυνο και δεν εισακούοντο. Τελικά δεν υπήρξε κάτι που να αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση εμπόδιζε τη σωστή φύλαξη του υλικού.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Ο στρατιωτικός εκτελεί διαταγές με βάση την ιεραρχία.

Προφανώς οι αποκαλύψεις του Μάρκου και οι υποσχέσεις στον Άσαντ δεν αποδεικνύουν τίποτε;

Costas Ioannou είπε...

Δεν απαντάς στο ερώτημα μου. Δεν πρέπει να διαχωρίζονται οι διπλωματικές ενέργειες της κυβέρνησης με τους χειρισμούς του στρατού που αφορούσαν την σωστή φύλαξη.
Σίγουρα εαν διέβλεπε ο όποιοσδήποτε, εκτός του στρατού που είναι η δουλειά τους να να διαφυλάττουν σωστά στρατιωτικό υλικό αkολουθώντας μάλιστα και συγκεγκριμένα πρότυπα (standards), θα έπραττε διαφορετικά. Δεν μας είπε τίποτε ο Πόλυς και για το ρόλο της επιτροπης ελέγχου της βουλής του κου Ομήρου που έχει τις ίδιες και για μένα περισσότερες συνταγματικές ευθύνες για τέτοια ζητήματα.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Ο στρατός δεν γνώριζε τι είχε μέσα το φορτίο. Και ούτε είχε πρόσβαση εντός των εμποροκιβωτίων. Τα κλειδιά τα είχε το τελωνείο.

Όταν άρχισε η διόγκωση και έγιναν οι εκρήξεις, οι στρατιωτικοί του ναυτικού διαμαρτύρονταν στην ιεραρχία. Στο πόρισμα γίνεται αναφορά και σε ευθύνες του Α/ΓΕΕΦ, του Υπαρχηγού και του ΥΠΑΜ. Άρα, είναι άστοχο να λές ότι δεν ρίχνονται ευθύνες στον στρατό.

Costas Ioannou είπε...

Και είναι λόγος αυτός (με τα κλειδιά) για να μην κάνει ο στρατός σωστά την δουλειά του? Και γιατί δεν κλήθηκε κάποιος από το τελωνείο για να καταθέσει... Το πόρισμα της Αστυνομίας και του εισαγγελέα από μόνο του αποκαλύπτει τον Πόλυ...
Και να σου πω και κάτι.. αν ο κος Πόλυς ετηρούσε κάποια προσχήματα και έβγαζε ένα πόρισμα βασισμένο σε γεγονότα και όχι σε προσωπικές εκτιμήσεις που κατά 80-90% κατάκεραυνώνει το πρόεδρο, θα είχε περισσοτερη αληθοφάνεια και θα ήταν πιο ικανό να πλήξη στην ουσία τον πρόεδρο. Αυτό που διάλεξε να κάνει όμως σαν την πυρίτιδα θα εκραγεί και θα καταλαγιάσει και η αλήθεια στο τέλος θα φανεί. Και πίστεψε με η αλήθεια δεν χρειάζεται την στήριξη των πολλών για να λάμψει.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Αρχικά, αν και επιμένεις να μιλάς ότι ο Πόλυς Πολυβίου δεν κατηγορεί την Εθνική Φρουρά, το γεγονός ότι σε αυτό αναγνωρίζονται ευθύνες στον Αρχηγό, τον Υπαρχηγό και τον ΥΠΑΜ, κάνει άστοχη την τοποθέτηση σου. Αυτό στο ανάφερα και στο προηγούμενο σχόλιο αλλά εσύ επιμένεις σε αυτό. Ας μην επαναλαμβανόμαστε.

2ο όντως το πόρισμα της αστυνομίας δεν μιλάει καθόλου για τις ευθύνες του Προέδρου. Πολύ απλά διότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να το κάνει αυτό. Άρα, αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σας δικαιώνει γιατί είναι γελοία ως δικαιολογία.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Κατά δεύτερο, το πόρισμα της αστυνομίας είναι εκτός κανονισμών, διότι η αστυνομία μπορεί να αποδώσει μόνο ποινικές ευθύνες. Συνεπώς, η αναφορά της στους νεκρούς είναι άκρως απαράδεκτη. Ο Γενικός Εισαγγελέας θα έπρεπε να τους "τραβήξει το αυτί" για αυτό.

Συμφωνώ για την αλήθεια. Η αλήθεια έλαμψε και λάμπει. Για αυτό και έχει τοποθετήσει τους 13 λεβέντες στο πάνθεον των ηρώων. Και οι Ερινύες θα κατατρέχουν εσαεί τους ένοχους, που αρνούνται ακόμη και σήμερα να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Costas Ioannou είπε...

Αγαπητέ ενωτικέ, κλείνοντας αυτή τη συζήτηση σε συγχαίρω στο ότι γράψαμε κάποιες απόψεις χωρίς να υπάρξουν ύβρεις και ασυδοσίες στα κείμενα μας. Δεν έχει νόημα να προσπαθώ να αλλάξω τη γνώμη σου (αν κρίνω και απο τα επόμενα κείμενα σου) και φυσικά ούτε εσύ τη δική μου. Το τελευταίο που έχω να σου πω είναι ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας της έκρηξης είναι ο τρόπος φύλαξης που δεν ήταν ευθύνη του προέδρου αλλά και όποιυδήποτε άλλου, αλλά μόνο του στρατού. Και ακόμα μετά την έκρηξη αν οι αξιωματικοί ενεργούσαν σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν στο στρατό για τέτοιας φύσεως εκρήξης δεν θα υπήρχαν θύματα... και έτσι δεν θα είχαμε τώρα τα τόσα φαινομενα λαϊκισμού και καπηλείας του ονόματος των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα. Και ελπίζω στο μέλλον να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο για να βρεθεί στη θέση του σημερινου προέδρου όποιοσδήποτε άλλος πρόεδρος. Γιατί ατυχήματα σαν και αυτό (που να ευθύνεται ο στρατός) είχαν συμβεί ξανά στο παρελθόν, όμως τέτιοα πολεμική εναντίον του προέδρου του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας, γίνεται για πρώτη φορά και είναι απλώς συνέχεια αυτού που άρχισε από το Μάρτιο του 2008 διότι είναι ακατόρθωτο για κάποιους να ανεκτούν ένα αριστερό στην προεδρία.