Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Χούντα είναι θα περάσει

Μετά τις συλλήψεις που έγιναν σε άτομα που έδιναν φυλλάδια σε παρέλαση, μετά τις παρακολουθήσεις και φωτογραφίσεις ατόμων(ακόμη και 15χρονων) κατά την διάρκεια αντικατοχικών εκδηλώσεων, μετά τις απειλές που δέχονται πολίτες από την "Επαγρύπνιση" του ΑΚΕΛ, μετά την προσπάθεια φίμωσης του Αρχιεπισκόπου και ατόμων με διαφορετική άποψη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τώρα βγαίνει στην επιφάνεια και μια άλλη μορφή τρομοκρατίας από το "δημοκρατικότερο" κόμμα της Κύπρου(κατά τον κύριο Χριστόφια).

Όπως διαβάσαμε σήμερα στην σελίδα 14 της εφημερίδας η Σημερινή ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κος Ανδρέας Δημητρίου αρνήθηκε να δεχθεί καθηγήτρια στην συνάντηση με εκπροσώπους των καθηγητών και των γονέων του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Παρά τις εκκλήσεις από Καρπασίτες ότι η καθηγήτρια Μαρία Στεφάνου εκπροσωπούσε και αυτοί την ομάδα Καρπασιτών ο Υπουργός συνέχισε να είναι ανένδοτος. Τελικά μετά την ένταση που προκλήθηκε ο Υπουργός αποδέκτηκε να είναι παρούσα η καθηγήτρια στην συνάντηση απαγορεύοντας της όμως το δικαίωμα του λόγου.

Αιτία της στάσης αυτής του Υπουργού ήταν η διαφωνία της Μαρίας Στεφάνου σχετικά με το φιλοτουρκικό θεατρικό έργο "Το ποτάμι" που με εντολή του Υπουργείου μπήκε στο πρόγραμμα να μεταδοθεί στα εγκλωβισμένα Ελληνόπουλα της Καρπασίας και ο εξαναγκασμός των παιδιών αυτών να ψάλλουν τα κάλαντα στην Τουρκική γλώσσα.

Η απορία μας είναι αν έτσι εννοεί το ΑΚΕΛ ως το πιο δημοκρατικό κόμμα του τόπου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.