Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΜΟΡΦΟΥ-ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΜΕΣΑΟΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ


Χθες, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια αντικατοχική πορεία των Μορφιτών. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αυτής κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Στην ομιλία του ο Χριστόφιας αρκέστηκε στη διαφήμιση των προτάσεων που έχει καταθέσει μέχρι στιγμής, αγνοώντας ότι βρισκόταν σε μια υπερκομματική αντικατοχική εκδήλωση. Μια εκδήλωση που θα έπρεπε να καταδικάζει την παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της πατρίδος μας. Τα μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα πρέπει να μένουν έξω από τέτοιες εκδηλώσεις κύριε Πρόεδρε που συνεχώς κάνετε αναφορά στην αναγκαιότητα για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο.

Ο Χριστόφιας συνέχισε τονίζοντας στους παρεβρισκομένους ότι βασικός του στόχος του είναι να επιστραφεί μεγαλύτερο ποσοστό εδάφους σε σχέση με το ποσοστό που θα γινόταν επιστροφή με βάση το σχέδιο Ανάν. Ακόμη ο Πρόεδρος ανάφερε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό σχέδιο που να μην προνοεί την επιστροφή και της Μόρφου. Όμως στη τοποθέτηση του αυτή ο Πρόεδρος ξέχασε να αναφέρει ότι στόχος του είναι και η ολοκληρωτική τουρκοποίηση τοΣύνδεσμοςυ βορείου τμήματος της πατρίδας μας (βλέπε προτάσεις περιουσιακού).

Ο κύριος Χριστόφιας ακόμη ξέχασε να κάνει αναφορά στο γεγονός ότι δεν μπορεί να πει τα ίδια και σε άλλους πολίτες της χώρας που ηγείται. Ουδέποτε δεν ακούσαμε ή δεν θα ακούσουμε τον Πρόεδρο να κάνει αναφορά για επιστροφή της Κερύνειας ή της βόρειας Μεσαορίας. Αντίθετα μέσω των προτάσεων του για το περιουσιακό, χαρίζει τον τόπο τους στους Τούρκους. Μήπως αυτοί είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας κύριε Πρόεδρε; Χριστόφια, είναι ευθύνη δική σου να επιδιώξεις την επιστροφή όλων των εδαφών στους νόμιμους κατοίκους τους.

Επίσης, με την χθεσινή τοποθέτηση του ο Πρόεδρος Χριστόφιας μας έκανε ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά ότι το σχέδιο Ανάν το οποίο καταψήφισε το 76% του λαού δεν είναι νεκρό όπως θα έπρεπε αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς στις συνομιλίες που πραγματοποιεί. Γιατί αγνοείς την απόφαση των 3/4 του λαού σου κύριε Χριστόφια; Ή μήπως όλο αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια να "τσιμεντώσεις το ΝΑΙ";

Στα θετικά της ομιλίας του Προέδρου είναι το γεγονός ότι αυτή τη φορά απέφυγε να αναφέρει για "εισβολή της Ελλάδας" αλλά και για τον τουρκικό τομέα ("turkish sector"), όπως έκανε σε άλλες πρόσφατες ομιλίες του.

Πρόεδρε Χριστόφια, αν δεν μπορείς να διεκδικήσεις τα δίκαια ΟΛΩΝ των προσφύγων και αν δεν μπορείς να διεκδικήσεις την επιστροφή ΟΛΩΝ των κατεχόμενων περιοχών, τότε δεν έχεις δικαίωμα να κατέχεις το αξίωμα του Προέδρου. Σε καλώ για ακόμη μια φορά: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ!

ΥΓ. Η Αγγλική Σχολή συνεχίζοντας την ανθελληνική της στάση απαγόρευσε από τους μαθητές της να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο κατά τους εορτασμούς της 1ης Οκτωβρίου. Επίσημη δικαιολογία είναι η παρουσία μαθητών άλλων θρησκειών στο σχολείο!