Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Πρωτάθλημα ξανά


Η ομάδα χθες αγωνίστηκε ενάντια σε μια πολύ σπουδαία ομάδα, η οποία αποδείκτηκε αρκετά καλύτερη μας και στον αγωνιστηκό χώρο. Παρ' όλα αυτά η ομάδα πάλεψε και προσπάθησε αλλά δεν απέφυγε κάποια λάθη τα οποία στο τέλος της στοίχησαν και έχασε τον αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα το αβίαστο λάθος στο κέντρο του γηπέδου όταν ο Μάτος έστειλε την πάσα του στα πόδια του διαιτητή ήταν η έναρξη της αντεπίθεσης της Ατλέτικο που βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα μας με αποτέλεσμα το πρώτο γκολ. Όταν μετά από ένα σουτ βρίσκεται ελεύθερος και παίρνει την μπάλα ένας παίκτης της κλάσης του Ντιέγκο Φορλάν είναι πολύ πιθανόν να τιμωρηθείς και έτσι από την αδράνεια της άμυνας δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ. Τρίτο το αβίαστο λάθος του Σπυρόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον Αγκουέρο σε ανοικτή άμυνα να πετύχει και το τρίτο γκολ των Μαδριλένων.

Επιθετικά όμως η ομάδα τα πήγε αρκετά καλά γιατί εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Σαλπιγγίδης και Λέτο είχε και άλλες ευκαιρίες να σκοράρει με Σισέ, με Καραγκούνη και Χριστοδουλόπουλο.

Τα προβλήματα που εμφάνισε η ομάδα είναι στον τερματοφύλακα, τον δεξί οπισθοφύλακα και τον κεντρικό αμυντικό. Ο Γκαλίνοβιτς που φέρει κάποιο βαθμό ευθύνης στο 2ο και 3ο γκολ της Ατλέτικο, απόδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην άμυνα. Ίσως είναι καιρός ο Τεν Κάτε να δώσει ευκαιρίες στον Αλέξανδρο Τζόρβα. Ο Μπράις Μουν δείχνει να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και η έλλειψη κάποιου αντικαταστάτη είναι ζημιά για την ομάδα. Ειδικά μετά το ατύχημα που είχε στην χώρα του ο Παναθηναϊκός πρέπει να επενδύσει στην αγορά κάποιου παίκτη στην θέση αυτή. Το κέντρο της άμυνας αν και αγωνίστηκε ενάντια στο καλύτερο επιθετικό δίδυμο της Ευρώπης εμφάνισε αρκετές αδυναμίες εκθέτοντας τον Τεν Κάτε για τη μη χρησιμοποίηση του Μπιάρσμιρ και τη μη αναζήτηση ακόμη ενός πρωτοκλασάτου κεντρικού αμυντικού που να κάνει την διαφορά.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα έδειξε να έχει κάποιες αδυναμίες που ίσως της στοιχήσουν σε δύσκολα ευρωπαϊκά ματς. Παρ' όλα αυτά έδειξε ότι διαθέτει παίκτες μεγάλης κλάσης που θα την βοηθήσουν στο ντόπιο πρωτάθλημα. Και είναι φανερό ότι με τις μονάδες και την ομάδα που έχει με σοβαρότητα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και ας μην ξεχνάμε ότι διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και οπαδοί έχουμε σαν πρώτο στόχο φέτος την κατάκτηση του πρωταθλήματος...

ΠΑΟ ΓΕΡΑ ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ