Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Πρωτάθλημα ξανά


Η ομάδα χθες αγωνίστηκε ενάντια σε μια πολύ σπουδαία ομάδα, η οποία αποδείκτηκε αρκετά καλύτερη μας και στον αγωνιστηκό χώρο. Παρ' όλα αυτά η ομάδα πάλεψε και προσπάθησε αλλά δεν απέφυγε κάποια λάθη τα οποία στο τέλος της στοίχησαν και έχασε τον αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα το αβίαστο λάθος στο κέντρο του γηπέδου όταν ο Μάτος έστειλε την πάσα του στα πόδια του διαιτητή ήταν η έναρξη της αντεπίθεσης της Ατλέτικο που βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα μας με αποτέλεσμα το πρώτο γκολ. Όταν μετά από ένα σουτ βρίσκεται ελεύθερος και παίρνει την μπάλα ένας παίκτης της κλάσης του Ντιέγκο Φορλάν είναι πολύ πιθανόν να τιμωρηθείς και έτσι από την αδράνεια της άμυνας δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ. Τρίτο το αβίαστο λάθος του Σπυρόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον Αγκουέρο σε ανοικτή άμυνα να πετύχει και το τρίτο γκολ των Μαδριλένων.

Επιθετικά όμως η ομάδα τα πήγε αρκετά καλά γιατί εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Σαλπιγγίδης και Λέτο είχε και άλλες ευκαιρίες να σκοράρει με Σισέ, με Καραγκούνη και Χριστοδουλόπουλο.

Τα προβλήματα που εμφάνισε η ομάδα είναι στον τερματοφύλακα, τον δεξί οπισθοφύλακα και τον κεντρικό αμυντικό. Ο Γκαλίνοβιτς που φέρει κάποιο βαθμό ευθύνης στο 2ο και 3ο γκολ της Ατλέτικο, απόδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην άμυνα. Ίσως είναι καιρός ο Τεν Κάτε να δώσει ευκαιρίες στον Αλέξανδρο Τζόρβα. Ο Μπράις Μουν δείχνει να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και η έλλειψη κάποιου αντικαταστάτη είναι ζημιά για την ομάδα. Ειδικά μετά το ατύχημα που είχε στην χώρα του ο Παναθηναϊκός πρέπει να επενδύσει στην αγορά κάποιου παίκτη στην θέση αυτή. Το κέντρο της άμυνας αν και αγωνίστηκε ενάντια στο καλύτερο επιθετικό δίδυμο της Ευρώπης εμφάνισε αρκετές αδυναμίες εκθέτοντας τον Τεν Κάτε για τη μη χρησιμοποίηση του Μπιάρσμιρ και τη μη αναζήτηση ακόμη ενός πρωτοκλασάτου κεντρικού αμυντικού που να κάνει την διαφορά.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα έδειξε να έχει κάποιες αδυναμίες που ίσως της στοιχήσουν σε δύσκολα ευρωπαϊκά ματς. Παρ' όλα αυτά έδειξε ότι διαθέτει παίκτες μεγάλης κλάσης που θα την βοηθήσουν στο ντόπιο πρωτάθλημα. Και είναι φανερό ότι με τις μονάδες και την ομάδα που έχει με σοβαρότητα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και ας μην ξεχνάμε ότι διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και οπαδοί έχουμε σαν πρώτο στόχο φέτος την κατάκτηση του πρωταθλήματος...

ΠΑΟ ΓΕΡΑ ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ήμουν και εγώ στο κότερο.....
ο Έκι ίσον με δύο ριβάλντο...
ο moon είναι το καλύτερο δεξί μπακ στην ελλάδα......
΄
Τι κοινό έχουν τα πιο πάνω...?΄
Απάντηση...Είναι όλα μακακίες...

Ο ΠΑΟ θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος...

Τι κοινό έχει με τα πιο πάνω...
Τον Μάη θα έχει ενταχθεί και αυτό στην πιο πάνω κατηγορία - των Μακακιών...

11/12....και συνεχίζει το βιολί...που τείνει να γίνει βιολοντσέλο...

Και πέρα από το πείραγμα...
Ο ΠΑΟ όντως παρουσιάζεται πολύ πιο δυνατός φέτος..αλλά είναι καταδικασμένος να αποτύχει και πάλι...γιατί δεν έχει....τίποτα πέραν από ΄καλούς παίκτες...και εξηγούμε...

Ένα κακό αποτέλεσμα με την ΠΟΛΥ ανώτερη Ατλέτικο και την επόμενη πλακώθηκαν ο Τεν Κάτε με τον Σπυρόπουλο. Τον Σπυρόπουλο που κατά γενική ομολογία είναι ήσυχο παιδί. Και έχετε την εντύπωση ότι ΑΥΤΟΣ ο προπονητής θα μπορέσει να τιθασεύσει τον ΛΕΤΟ? Θα μπορέσει να χειριστεί την πρώτη έκρηξη του ΣΙΣΕ? Θα μπορέσει να χειριστεί και δεύτερη αμφισβήτηση από τον Κατσουράνη?

Πέραν του προπονητή. Οι διάφοροι γραφικοί που αποτελούν την διοίκηση του ΠΑΟ δεν δείχνουν ικανοί να δουν πέρα από την μύτη τους. Ο Πατέρας έχει την εντύπωση ότι η μουστάκα και το γένι του προσδίδουν σοβαρότητα (Ο ΜΟΥΝ το καλύτερο δεξί μπακ στην ελλάδα- Ας αφήσουμε και κανά παίκτη να πάρει ο Ολυμπιακός). Το Γιαννακοπουλεΐκο έχει μόνιμο πόλεμο με τους υπολοιπους χαπακωμένους της διοίκησης (βλέπε "ΠΡΑΣΙΝΗ"). Ο Τζίγγερ κάπου βοσκει και ο Βγενό την κατάλαβε την δουλειά νωρίς και την έκανε με ελαφρά. Για ψάχτε λίγο την σταδιοδρομία του Πατέρα σε άλλες ομάδες (αν υπάρχουν ακόμα- γιατί κυριολεκτικά τις διάλυσε).
Με αυτά και αυτά, δεν μπορείτε να τα βάλετε με τον ελλιπέστατο Ολυμπιακό σε καμία περίπτωση- τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Δεν λέω, γραφικότατος είναι και ο Σώκρατες, αλλά έλα που του βγαίνει---ΌΤΙ ΚΑΝΕΙ...και στο τέλος δικαιώνεται..

Άρα καταληκτικά ερωτώ...Αξίζει ο Σισσέ περισσότερα από τον Σαλπιγκίδη? (γνώμη μου- ΟΧΙ).Είναι διαθετειμένος ο πα΄τερας να βάλει χέρι τσέπη να ικανοποιήσει τον εγωισμό του Σαλπιγγίδη? (δεν το βλέπω). Mea - Culpa ποιός και πότε θα πέι? (Βλ. Κλέιτον, Μελίσσης, Χριστοδουλόπουλος, Μάτος, Ιβανσίτς, Τζιόλης, Μάντζιος, Δάρλας, Ρουκάβινες, κ.τ.λ. κ.τ.λ.).
Με το να παίρνεις παίκτες απλά και μόνο για να την σπάσεις στον Κόκκαλη δεν κάνεις ομάδα.
Γνώμη μου για το τι χρείαζεται ο ΠΑΟ...
Σε μια ορθόδοξη ενδεκάδα..
1. Ο Γκαλίνοβιτς και οΤζόρβας δεν έχουν θέση.
2. Δεξί μπακ- Ο Μουν ούτε να στρίβει αμάξι δεν ξέρει, μάλλον να στρίψει στο γήπεδο.
3. Αριστερό Μπακ? Σπυρόπουλος? Ίσως κάνει για την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ όχι για επίπεδο ΠΑΟ (σεβασμός στον μεγάλο αντίπαλο)
4. Κεντρικοί αμυντικοί - α.Βύντρα - ότι και να πω για αυτό το παιδί είναι λίγο...απλά ας φύγει μόνος του..β. Μπιερσμιρ/Καντέ - 2-3 παιχνίδια που τους είδα δεν λένε και πολλά αλλά οποιαδήποτε κριτική θα είναι άδικη.
5. Κόφτες-α. Ζιλπέρτο -ο Αόρατος τοίχος...τις περισσότερες φορές ξεχνάει τον τοίχο και μένει απλά αόρατος.β. Σιμάο- Εξαιρετικό τρεχαντήρι. Τεχνική απούσα αλλά την υπερκαλύπτει με το τρέξιμο και τον τσαμπουκά. Θέλει προπονητή όμως να τον διδάξει μερικά πράματα. Καλός όμως.

Ανώνυμος είπε...

6. Κέντρο- α. καραγκούνης- Το παιδί ξέρει πολύ μπάλα (όχι ιδιαίτερα τεχνλιτης αλλά αντιδρά και δημιουργεί πολύ γρρήγορα)- Αν κόψει λίγο τους θεατρινισμούς που σπάνε απλά ρυθμό- τότε ίσως βοηθήσει. Δύσκολο να ακολουθήσει εντολές. β. Κατσουράνης- Τον είδα σε δηλώσεις μετά το ματς με την Ατλέτικο- δεν πρέπει να είναι και το εξυπνότερο παιδί στην ελλάδα- αλλά οκ, μπάλα παίζει. Αν περιορίσει λίγο τον εγωισμό που ανέπτυξε από την απουσία κριτικής από τα μέσα, τότε ίσως βοηθήσει τον Βάζελο- Στην μέρα του είναι παιχτούρα. γ. ΛΕΤΟ- εξαιρετικός τεχνίτης, εξαιρετική σέντρα, εξαιρετική ταχύτητα...αλλά....παρτάκιας. Αν ο Τεν κα΄τε καταφέρει να του αλλάξει το DNA και να τον κάνει παίκτη ομάδας τότε θα καλίμε κάτω στο Λιμάνι. Προς το παρόν ούτε κρύο ούτε ζέστη.
7. Επίθεση- α.Σαλπιγγίδης- Εξαιρετική μούρη ποδοσφαιριστή. Ο "Κοντοπούτανος" είναι ακριβώς αυτό που προσδιορίζει το παρατσούκλι του Σέβεται το ψωμί που τρώει (αν και μου είναι αντιπαθέστατος) και δίνει το 110% σε κάθε παιχνίδι που θα τον παίξουν σωστά. β.Σισσέ- Much ado about nothing. Τον θυμάμαι από τότε που μαζί με τον Μέξες θεωρόντουσαν από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού και κα΄τ' επέκταση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Όταν τον πήρε η Liverpool έκανα μύλλες που λέμε...αλλά τελικά μου μείναν μόνο αυτές. Φθίνουσα μαι μη αναστρέψιμη πορεία. Πολύ κατώτερος του Σαλπιγγίδξ και τάσσει και πολλά.

Πάγκος- Νίνης- Που είναι αυτή η παικτούρα.
Γκάπριελ, Πετρόπουλος, και λοιποί- Ασχολίαστοι.

So η σούμα ενός γαύρου για τον βάζελο λέει...

ΛΕΤΟ + ΚΑΤΣΟΥΡ + ΚΑΡΑ + ΣΑΛΠΙ= Definately Championship Material
Gilberto + Cisse + Simao = Potential Championship Material
Galinovic + Vyntra + Cante + Gabriel + Moon + Spyropoulos = Simply not good- Just Material
Bench- Νίνης =Παικτούρα , Υπόλοιποι= Γεμωσιά που κάνουν για βασικοί στην Καβάλα, στον ΠΑΣ και στην Αλκή.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Κάποιες από τις παρατηρήσεις σου τις έχω γράψει και εγώ. Όμως στα παραπάνω θα διαφωνήσω...
Ο Μουν είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά το άσχημο είναι ότι μετά το ατύχημα που είχε στην χώρα του πριν κανένα μήνα που πέθανε μια γυναίκα ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα του και δείχνει επηρεασμένος.
Ο Σπυρόπουλος είναι το καλύτερο αριστερό μπακ στην Ελλάδα και καλώς παίζει στον Παναθηναϊκό. Τώρα τι ακριβώς του είπε ο Τεν Κάτε και αντέδρασε δεν μπορώ να το ξέρω.
Ο Βύντρα είναι καλός κεντρικός αμυντικό άμα έχει να αντιμετωπίσει κάποιο επιθετικό του ελληνικού πρωταθλήματος φτάνει δίπλα του να βάλεις κάποιο αξιόπιστο αμυντικό. Ο Μπίαρσμιρ δείχνει να είναι σοβαρός αλλά δεν μπορεί να κριθεί με το μικρό δείγμα που έχουμε.
Ο Ζιλμπέρτο είναι φοβερός ποδοσφαιριστής. Η δουλειά του είναι να αμύνεται και άμα του βάλεις δίπλα του ένα παίκτη που ξέρει να δημιουργεί (πχ Μάτος. Κατσουράνη) μπορεί να φανεί καλύτερα. Δίπλα στον Σιμάο δεν έδειξε τίποτα γιατί πρόκειται για παίκτες με το ίδιο στυλ.
Ο Σισέ είναι παικταράς και δεν μπορώ να θεωρήσω ότι τα πήγε άσχημα στα τρία παιχνίδια που έιχαμε μέχρι σήμερα. Χρειάζεται να μπει το πρώτο γκολ και να του φύγει η γκίνια και τότε όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
Τώρα το συμπέρασμα μου εμένα είναι άλλο. Ότι με το ρόστερ που έχει ο Παναθηναϊκός άμα είναι σοβαρός παίρνει το πρωτάθλημα. Απλά αν θέλει κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και να κτυπά ομάδες τύπου Ατλέτικο χρειάζεται να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.