Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ


Αγνοεί ότι ο Ραούφ Ντενκτάς ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ;

Αγνοούν ότι ο Ρ. Ντενκτάς ήταν και είναι κάθετα εναντίον του Σχεδίου Ανάν επειδή όπως λέει θα παραδώσει τους τ/κύπριους στους ε/κύπριους;

Αγνοούν ότι ο Ντενκτάς (όπως και οι ίδιοι) τάσσεται ενάντια στις συνομιλίες και κατηγορεί τον Ταλάτ ότι υποθηκεύει το μέλλον των τ/κυπρίων;

Αγνοούν ότι στα θέματα αυτά ο πρώην τ/κύπριος ηγέτης βρίσκεται σε πλήρη συστοιχία με τους ίδιους;

Το αντίθετο συμβαίνει, αυτοί ταυτίζονται μαζί τους.

Αν το αγνοούν αυτοί, εμείς δεν το αγνοούμε.


Όλα τα πιο πάνω μπορεί ο καθένας να τα διαβάσει στο προσωπικό ιστολόγιο ΑΚΕΛικού δημουσιγράφου που εργάζεται στο εκφραστικό όργανο του κόμματος "Άστρα". Πρόκειται για τον ίδιο δημοσιογράφο που έγραψε βιβλίο ενάντια στον αγώνα της ΕΟΚΑ απειλώντας την πρωτοκαθεδρία του Δρουσιώτη σε αυτή την ιδεολογία.

Όπως είναι φανερό ο δημοσιογράφος αυτός που διαφημίζει με κάθε ευκαιρία ότι κατά το δημοψήφισμα του 2004 ήταν υπέρμαχος του σχεδίου, εξυβρίζει τα 3/4 του Κυπριακού Ελληνισμού, οι οποίοι θέλωντας να αποτρέψουν την εξόντωση του Ελληνισμού στην Κύπρο καταψήφισαν το σχέδιο Ανάν. Υβρίζει τους υποστηρικτές του ΟΧΙ ταυτίζοντας τους με τον Ντενκτάς.

Με την ίδια λογική οι υποστηρικτές του ΝΑΙ κύριε δημοσιογράφε εσείς είστε το ίδιο με τον παράνομο ηγέτη του ψευδοκράτους; Είστε το ίδιο με την Κυβέρνηση της Τουρκίας που διατηρεί 43.000 στρατιώτες στο βόρειο τμήμα του νησιού; Είναι το ίδιο με τους Τούρκους (στην πλειοψηφία τους έποικοι) που ψήφισαν ναι στο δημοψήφισμα;

Είναι φανερό πλέον ότι στο ΑΚΕΛ μετά που άφησαν στο περιθώριο τους υπέρμαχους του σχεδίου Ανάν προσπαθούν μέσω των εκφραστικών τους οργάνων να μεταδώσουν και στον κόσμο τους την αποκύρηξη της απόρριψης του σχεδίου Ανάν. Έτσι δεν διστάζουν στην προσπάθεια τους να πετύχουν τον στόχο τους αυτό να εξυβρίσουν τα 2/3 των ψηφοφόρων τους που καταψήφισαν το σχέδιο Ανάν.

Τα πράγματα στην Κύπρο έχουν κινούντε με τρομερή ταχύτητα. Σύντομα έρχεται στο νησί ένα νέο Σχέδιο Ανάν (με διαφορετικό περιτύλιγμα) και για αυτό το ΑΚΕΛ εντατικοποιεί τις ενέργειες του για να περάσει από τον λαό. Οι ΑΚΕΛικοί ψηφοφόροι με εθνικές ανησυχίες πρέπει να σταματήσουν να δέχονται να υβρίζονται από το ίδιο τους το κόμμα. Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε και να αποτρέψουμε την καταστροφική ομοσπονδιοποίηση της Κύπρου.

Να απολογηθούμε για την οικογένεια Μέτσιου Πρόεδρε;

Τίτλοι τέλους για την οικογένεια Μέτσιου
ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ ΧΑΪΛΗ

Δολοφονήθηκαν άνανδρα μέσα στο σπίτι τους

Γράφτηκε χθες το απόγευμα, 35 χρόνια μετά, ο τραγικός επίλογος για την οικογένεια Μελή και Μαρίας Μέτσιου από τη Λάπηθο. Τάφηκαν στην προσφυγιά, μακριά απο τη Λάπηθο.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
Για να κρύψουν το έγκλημά τους, τους έθαψαν πρόχειρα στην αυλή του σπιτιού τους κάτω από την αγαπημένη τους λεμονιά.

Ο Μελής και η Μαρία, 43 χρονών και τα δυο παιδιά τους, η Παναγιώτα 10 χρονών και ο Κύπρος 12 χρονών, δολοφονήθηκαν από του Τούρκους εισβολείς μέσα στο σπίτι τους στη Λάπηθο, στις 6 Αυγούστου 1974. Τα λείψανά τους εντοπίστηκαν σε πρόχειρο τάφο, που έσκαψαν οι δολοφόνοι τους, κάτω από μια λεμονιά στον κήπο του σπιτιού τους και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.
Η κηδεία τους τελέστηκε από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, στον Άγιο Δομέτιο. Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Εκ μέρους της Κυβέρνησης παρέστη ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, ενώ επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Δήμαρχος Λαπήθου Άθως Ελευθερίου.
Τα δυο παιδιά της οικογένειας Μέτσιου, ο Κύπρος και η Παναγιώτα, ήταν άρρωστα και αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα, γι’ αυτό διέμεναν σε ειδική στέγη του Ερυθρού Σταυρού στην Κερύνεια. Με τους γονείς τους έμεναν κάθε Αύγουστο στη διάρκεια των θερινών διακοπών. Τα παιδιά στις αρχές του Αυγούστου όπως κάθε χρόνο μεταφέρθηκαν στο πατρικό τους σπίτι για να περάσουν τις διακοπές τους με τους γονείς τους. Στις 6 Αυγούστου 1974, οι Τούρκοι κατέλαβαν τη Λάπηθο. Ο Μελής και η Μαρία, όμως, δεν εγκατέλειψαν το χωριό τους, είτε γιατί προτιμούσαν να παραμείνουν, είτε γιατί δεν βρήκαν μέσο διαφυγής, αφού δεν είχαν δικό τους αυτοκίνητο. Κάποιες πληροφορίες φέρουν τον Μελή να πήγε μέχρι τη Μόρφου για να αναζητήσει τρόπο διαφυγής, αλλά δεν τα κατάφερε.
«Με δύο άρρωστα παιδιά δεν είχε πολλές επιλογές», είπε στον επιμνημόσυνο λόγο που εκφώνησε ο Δήμαρχος Λαπήθου Άθως Ελευθερίου. «Έμεινε», πρόσθεσε ο κ. Ελευθερίου, «στο σπίτι του με την οικογένειά του. Οι Τούρκοι εισβολείς εκεί διέπραξαν το στυγερό έγκλημα. Δολοφόνησαν όλη την οικογένεια. Δεν σεβάστηκαν ούτε την ηλικία των παιδιών, ούτε την ασθένειά τους και τους σκότωσαν άνανδρα μαζί με τους γονείς τους μέσα στο σπίτι τους. Για να κρύψουν την εγκληματική τους ενέργεια, τους έθαψαν πρόχειρα στην αυλή του σπιτιού τους κάτω από την αγαπημένη τους λεμονιά».
«Το χώμα που ο ίδιος ο Μελής καλλιεργούσε και πότιζε, έμελλε να σκεπάσει τα άψυχα σώματα του ιδίου, της συζύγου και των δυο παιδιών τους. Η λεμονιά που ο ίδιος φύτεψε και ανέστησε, έμελλε να τους χαρίζει τον ίσκιο και την ευωδιά των λεμονανθών της, αφού κανένας από τους οικείους του δεν μπορούσε να πλησιάσει για να εναποθέσει έστω και ένα λουλούδι στον τάφο τους», κατέληξε ο κ. Ελευθερίου.
Χωριανοί είχαν ακούσει πυροβολισμούς από το σπίτι της οικογένειας. Δυο από αυτούς κατάφεραν να πάνε στο σπίτι κι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα. Τα άψυχα σώματα των τεσσάρων είχαν πεταχτεί στην αυλή κι από πάνω τους είχε τοποθετηθεί πρόχειρα λίγο χώμα. Από το βιαστικό θάψιμο, μέλη των σωμάτων τους προεξείχαν και μαρτυρούσαν τι είχε προηγηθεί. Αργότερα κάποιοι φρόντισαν και τους έθαψαν, πιο βαθιά αυτή τη φορά, στο ίδιο περίπου σημείο. Κάτω από μια λεμονιά που είχαν στον κήπο τους. Το κακό μαντάτο της δολοφονίας των τεσσάρων αθώων αμάχων, οι συγγενείς τους το πληροφορήθηκαν μετά τη δεύτερη εισβολή από εγκλωβισμένους Λαπηθιώτες που εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους. Για το λόγο αυτό η οικογένεια δεν ήταν στον κατάλογο των αγνοουμένων αλλά των πεσόντων.

Η ανακάλυψη του τάφου
Το 2002, οι Τούρκοι έποικοι, που καταπατούν το σπίτι της οικογένειας Μέτσιου, σκάβοντας την αυλή, ανακάλυψαν τα οστά τους, τα οποία και παρέδωσαν στις τουρκοκυπριακές αρχές που αργότερα τα παρέδωσαν στη διερευνητική επιτροπή για τους αγνοουμένους.

Πηγή: η Σημερινή

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας κατά το συνέδριο των αποδήμων είπε ότι πρέπει να απολογηθούμε στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Να απολογηθούμε για την οικογένεια Μέτσιου κύριε Χριστόφια;

Παρατυπίες στις προσλήψεις στο δημόσιο;


Πρόσφατα ο Βουλευτής του ΔΗ.ΚΟ Αντώνης Αντωνίου κατάγγειλε παρατυπίες σε προσλήψεις που έγιναν στον δημόσιο τομέα τους τελευταίους μήνες.

Πιο αναλυτικά οι καταγγελίες αφορούν στα πιο κάτω θέματα:

1. Τμήμα Δημοσίων Έργων - Πάφος
Α) Πρόσληψη 11 έκτακτων εποχιακών εργατών (25 Μαΐου) από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, χρησιμοποιώντας κατάλογο που στάλθηκε για πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων.
Β) Για τις πιο πάνω 11 θέσεις δεν ζητήθηκε από το Γραφείο Εργασίας να αποστείλει καινούριο κατάλογο με 33 υποψηφίους, όπως προβλέπεται στη σχετική διαδικασία.
Γ) Η πρόσληψη ενός εκ των 11 εποχιακών εργατών, που έγινε δύο εβδομάδες μετά τους υπόλοιπους, δεν προήλθε από κάποιο κατάλογο.

2. Ταμείο Θήρας
Στις 7/5/09 στάλθηκε, από το Γραφείο Εργασίας, κατάλογος υποψηφίων για την πρόσληψη 20 εξ αυτών στη θέση Αγροπυροσβέστη. Αντί 20 προσλήψεις έγιναν συνολικά 26 (!) προσλήψεις ως εξής: 22 θέσεις στις 13/6/09, 1 θέση στις 15/6/09, 1 θέση στις 16/6/09 και 2 θέσεις στις 29/6/09.

3. Πυροσβεστική Υπηρεσία
Το Γραφείο Εργασίας έστειλε κατάλογο 128 υποψηφίων για την Πάφο, για την πρόσληψη 32 εξ αυτών στη θέση εργάτη πυρόσβεσης. Στις 18/5/09 προσλήφθηκαν 31 υποψήφιοι και 1 προσλήφθηκε από τον κατάλογο της Λεμεσού και τοποθετήθηκε στην Πάφο. Σε αυτούς τους 32 που προσλήφθηκαν δεν περιλαμβάνονταν 7 υποψήφιοι, οι οποίοι είχαν εργαστεί και την προηγούμενη χρονιά και το έργο τους χαρακτηρίστηκε θετικό. Οι συγκεκριμένοι 7 υποψήφιοι εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες και λίγο χρονικό διάστημα μετά προσλήφθηκαν και οι 7.

Ακόμη ο κύριος Αντωνίου κατήγγειλε το ΑΚΕΛ σαν το κόμμα που ευνοείται από τις προσλήψεις που γίνονται εις βάρος μάλιστα της αξιοκρατίας και της ισοζυγισμένης κατανομής των θέσεων σε άτομα που να προέρχονται από το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και τα συνεργαζόμενα κόμματα!!!

Όντως οι προσλήψεις ΑΚΕΛικών (αν όντως έγιναν) αναξιοκρατικά είναι πράξη απαράδεκτη και πρέπει να καταγγελθεί όπως χρειάζεται. Στέκομαι στο γεγονός όμως ότι ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι οι προσλήψεις έγιναν εις βάρος των κομμάτων που συνεργάζονται με την Κυβέρνηση. Δηλαδή κύριε Αντωνίου οι προσλήψεις στην Δημόσια Υπηρεσία είναι Παζάρι μεταξύ των συνεργαζόμενων κομμάτων και όχι η εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων; Έτσι το αντιλαμβάνεστε στο ΔΗ.ΚΟ το μέλλον του τόπου;

Και τώρα Γιουρόπα Λιγκ


Κατ' αρχάς απολογούμαι που γράφω για το παιχνίδι της Τρίτης με την Ατλέτικο μέρες μετά. Λόγοι ανώτερης βίας δεν μου επέτρεψαν να τοποθετηθώ για το θέμα νωρίτερα.

Στο θέμα μας, το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι μόνο το 4ο λεπτό του αγώνα καθώς από εκεί και πέρα με όλα τελειωμένα δεν υπήρξε παιχνίδι ούτε από τον Παναθηνϊκό ούτε από τους Ισπανούς. Το αυτογκόλ του Λουκά Βύντρα ήταν αυτό που τελείωσε το παιχνίδι της πρόκρισης πριν καν η ομάδα μας μπει στο παιχνίδι να την διεκδικήσει.

Όπως προανάφερα το παιχνίδι αυτό δεν χρήζει ιδιαίτερου σχολιασμού όμως ο καθένας μας μπορεί να βγάλει λίγα συμπεράσματα που μπορεί από τον αγώνα της Τρίτης στο Βιθέντε Καλδερόν.
1. Η ομάδα χρειάζεται νέο τερματοφύλακα αφού ο Γκαλίνοβιτς συνεχίζει να δείχνει ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα.
2. Η ομάδα είχε έλλειψη συγκέντρωσης και πάθους μετά το γκολ που δέχθηκε. Αυτό είναι αδιανόητο για μια ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού.
3. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα είχε και πάλι ένα αδικαιολόγητο εκνευρισμό με αποτέλεσμα να δεχθεί αρκετές κάρτες και να αποβληθεί (άδικα) ο Σισέ.
4. Στην παρούσα φάση ο Γκάμπριελ έδειξε να μπορεί να προσφέρει πολλά παραπάνω από τον Μουν στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.

Χθες το μεσημέρι εξάλλου έγινε και η κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ που έχει αντίπαλους του Παναθηναϊκού την Τουρκική Γαλατασαράι, την Αυστριακή Στουρμ Γκρατζ και την Ρουμάνικη Δυναμό Βουκουρεστίου. Μια κλήρωση που φανερώνει ότι η ομάδα μας αν παρουσιαστεί με σοβαρότητα μπορεί να κατακτήσει την πρωτιά του ομίλου.

Αναλυτικά οι αντίπαλοι:
Η Γαλατάσαρι ιδρύθηκε το 1905 στην Κωνσταντινούπολη. Στην τροπαιοθήκη της έχει 17 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 1 σούπερ καπ Ευρώπης. Έδρα της το Στάδιο Αλ Σαμί Γιεν. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν ενάντια στον Παναθηναϊκό.
Η Στουρμ Γκρατζ ιδρύθηκε το 1909. Έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα 2 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 3 σούπερ καπ Αυστρίας, με προπονητή τον γνωστό μας Ίβιτσα Όσιμ. Έδρα της ομάδας είναι το UPC Arena χωρητικότητας 15.000 θέσεων. Έχει συναντηθεί με τον Παναθηναϊκό την περίοδο 2000-01, στην δεύτερη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ και μετράει δύο νίκες. Τα τελευταία χρόνια είναι σε φθίνουσα πορεία.
Η Δυναμό Βουκουρεστίου ιδρύθηκε το 1948 στο Βουκουρέστι. Έχει κατακτήσει 18 πρωταθλήματα και 13 κύπελλα Ρουμανίας και έχει συμμετάσχει και σε δύο τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων κατά την δεκαετία του 1980. Δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Παναθηναϊκό.