Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Παρατυπίες στις προσλήψεις στο δημόσιο;


Πρόσφατα ο Βουλευτής του ΔΗ.ΚΟ Αντώνης Αντωνίου κατάγγειλε παρατυπίες σε προσλήψεις που έγιναν στον δημόσιο τομέα τους τελευταίους μήνες.

Πιο αναλυτικά οι καταγγελίες αφορούν στα πιο κάτω θέματα:

1. Τμήμα Δημοσίων Έργων - Πάφος
Α) Πρόσληψη 11 έκτακτων εποχιακών εργατών (25 Μαΐου) από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, χρησιμοποιώντας κατάλογο που στάλθηκε για πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων.
Β) Για τις πιο πάνω 11 θέσεις δεν ζητήθηκε από το Γραφείο Εργασίας να αποστείλει καινούριο κατάλογο με 33 υποψηφίους, όπως προβλέπεται στη σχετική διαδικασία.
Γ) Η πρόσληψη ενός εκ των 11 εποχιακών εργατών, που έγινε δύο εβδομάδες μετά τους υπόλοιπους, δεν προήλθε από κάποιο κατάλογο.

2. Ταμείο Θήρας
Στις 7/5/09 στάλθηκε, από το Γραφείο Εργασίας, κατάλογος υποψηφίων για την πρόσληψη 20 εξ αυτών στη θέση Αγροπυροσβέστη. Αντί 20 προσλήψεις έγιναν συνολικά 26 (!) προσλήψεις ως εξής: 22 θέσεις στις 13/6/09, 1 θέση στις 15/6/09, 1 θέση στις 16/6/09 και 2 θέσεις στις 29/6/09.

3. Πυροσβεστική Υπηρεσία
Το Γραφείο Εργασίας έστειλε κατάλογο 128 υποψηφίων για την Πάφο, για την πρόσληψη 32 εξ αυτών στη θέση εργάτη πυρόσβεσης. Στις 18/5/09 προσλήφθηκαν 31 υποψήφιοι και 1 προσλήφθηκε από τον κατάλογο της Λεμεσού και τοποθετήθηκε στην Πάφο. Σε αυτούς τους 32 που προσλήφθηκαν δεν περιλαμβάνονταν 7 υποψήφιοι, οι οποίοι είχαν εργαστεί και την προηγούμενη χρονιά και το έργο τους χαρακτηρίστηκε θετικό. Οι συγκεκριμένοι 7 υποψήφιοι εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες και λίγο χρονικό διάστημα μετά προσλήφθηκαν και οι 7.

Ακόμη ο κύριος Αντωνίου κατήγγειλε το ΑΚΕΛ σαν το κόμμα που ευνοείται από τις προσλήψεις που γίνονται εις βάρος μάλιστα της αξιοκρατίας και της ισοζυγισμένης κατανομής των θέσεων σε άτομα που να προέρχονται από το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και τα συνεργαζόμενα κόμματα!!!

Όντως οι προσλήψεις ΑΚΕΛικών (αν όντως έγιναν) αναξιοκρατικά είναι πράξη απαράδεκτη και πρέπει να καταγγελθεί όπως χρειάζεται. Στέκομαι στο γεγονός όμως ότι ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι οι προσλήψεις έγιναν εις βάρος των κομμάτων που συνεργάζονται με την Κυβέρνηση. Δηλαδή κύριε Αντωνίου οι προσλήψεις στην Δημόσια Υπηρεσία είναι Παζάρι μεταξύ των συνεργαζόμενων κομμάτων και όχι η εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων; Έτσι το αντιλαμβάνεστε στο ΔΗ.ΚΟ το μέλλον του τόπου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: