Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Και τώρα Γιουρόπα Λιγκ


Κατ' αρχάς απολογούμαι που γράφω για το παιχνίδι της Τρίτης με την Ατλέτικο μέρες μετά. Λόγοι ανώτερης βίας δεν μου επέτρεψαν να τοποθετηθώ για το θέμα νωρίτερα.

Στο θέμα μας, το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι μόνο το 4ο λεπτό του αγώνα καθώς από εκεί και πέρα με όλα τελειωμένα δεν υπήρξε παιχνίδι ούτε από τον Παναθηνϊκό ούτε από τους Ισπανούς. Το αυτογκόλ του Λουκά Βύντρα ήταν αυτό που τελείωσε το παιχνίδι της πρόκρισης πριν καν η ομάδα μας μπει στο παιχνίδι να την διεκδικήσει.

Όπως προανάφερα το παιχνίδι αυτό δεν χρήζει ιδιαίτερου σχολιασμού όμως ο καθένας μας μπορεί να βγάλει λίγα συμπεράσματα που μπορεί από τον αγώνα της Τρίτης στο Βιθέντε Καλδερόν.
1. Η ομάδα χρειάζεται νέο τερματοφύλακα αφού ο Γκαλίνοβιτς συνεχίζει να δείχνει ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα.
2. Η ομάδα είχε έλλειψη συγκέντρωσης και πάθους μετά το γκολ που δέχθηκε. Αυτό είναι αδιανόητο για μια ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού.
3. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα είχε και πάλι ένα αδικαιολόγητο εκνευρισμό με αποτέλεσμα να δεχθεί αρκετές κάρτες και να αποβληθεί (άδικα) ο Σισέ.
4. Στην παρούσα φάση ο Γκάμπριελ έδειξε να μπορεί να προσφέρει πολλά παραπάνω από τον Μουν στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.

Χθες το μεσημέρι εξάλλου έγινε και η κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ που έχει αντίπαλους του Παναθηναϊκού την Τουρκική Γαλατασαράι, την Αυστριακή Στουρμ Γκρατζ και την Ρουμάνικη Δυναμό Βουκουρεστίου. Μια κλήρωση που φανερώνει ότι η ομάδα μας αν παρουσιαστεί με σοβαρότητα μπορεί να κατακτήσει την πρωτιά του ομίλου.

Αναλυτικά οι αντίπαλοι:
Η Γαλατάσαρι ιδρύθηκε το 1905 στην Κωνσταντινούπολη. Στην τροπαιοθήκη της έχει 17 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 1 σούπερ καπ Ευρώπης. Έδρα της το Στάδιο Αλ Σαμί Γιεν. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν ενάντια στον Παναθηναϊκό.
Η Στουρμ Γκρατζ ιδρύθηκε το 1909. Έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα 2 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 3 σούπερ καπ Αυστρίας, με προπονητή τον γνωστό μας Ίβιτσα Όσιμ. Έδρα της ομάδας είναι το UPC Arena χωρητικότητας 15.000 θέσεων. Έχει συναντηθεί με τον Παναθηναϊκό την περίοδο 2000-01, στην δεύτερη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ και μετράει δύο νίκες. Τα τελευταία χρόνια είναι σε φθίνουσα πορεία.
Η Δυναμό Βουκουρεστίου ιδρύθηκε το 1948 στο Βουκουρέστι. Έχει κατακτήσει 18 πρωταθλήματα και 13 κύπελλα Ρουμανίας και έχει συμμετάσχει και σε δύο τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων κατά την δεκαετία του 1980. Δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: