Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Δελτίο τύπου Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.


Με προβληματισμό παρακολουθούμε την παράταξη της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ να δηλώνει φέτος,για πρώτη φορά,ότι θα παραστεί στο μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού.Θα θέλαμε να ξεκαθαρισουμε ότι τo μνημόσυνο διοργανώνεται από τις οικογένειες των ηρώων και ανατίθεται στον Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. και την Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν. για την διεκπεραίωση του.Οπόταν αν σέβονται τις οικογένειες των ηρώων θα αναφέρουν και την θέληση τους και να μην αυτοπαρουσιάζονται ως διοργανωτές.

Αναρωτιόμαστε ακόμη γιατί κατά παλαιότερους προγραμματισμούς των εκδηλώσεων της Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας απέρριπτε την πρόταση του ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. για να παραστούμε σαν Ε.Φ.Ε.Κ. και όχι σαν Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.,θέλοντας να προσδώσουμε μαζικότητα στην αποτίμηση φόρου τιμής, και τι ηταν αυτό που τους απέτρεπε να έρχονται τα τελευταία χρόνια.
Επίσης ως φοιτητική νεολαία κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση ουδέποτε καταδίκασε τους χειρισμούς Χριστόφια και τους άσεμνους χαρακτηρισμούς προς τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ως δεύτερο στάδιο αναθεώρησης της στάσης τους θα πρέπει να αποχωρήσουν και από την επιτροπή επαναπροσέγγισης, επιτροπή που οι ίδιοι δημιούργησαν, καθώς δεν γίνεται να αποδίδεις φόρο τιμής στους δολοφονηθέντες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού από τους Τούρκους της Κύπρου και τους Γκρίζους Λύκους από την μια και από την άλλη να κάνεις φιλίες με τους δολοφόνους τους.
Το μήνυμα των ηρώων είναι συλλογικό και δεν είναι για να το καπηλεύετε ο οποιοσδήποτε,σεβόμενος το μήνυμα όμως πρέπει να έχεις και μια ξεκάθαρη θέση επ'αυτού χωρις να κοροϊδεύεις τους φοιτητές και να κρατάς στάση διπλοπροσωπίας.

Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις αποδίδοντας μαζικότητα στην απόδοση τιμής στους σύγχρονους ηρωομάρτυρες μας,αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν τη στάση τους, χωρίς να εμπαίζουν με τους φοιτητές για ψηφοθηρικούς λόγους.

Εν ψυχρώ δολοφονία 5 Ελλήνων αιχμαλώτων


Μετά από εκταφές που έκανε στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος η Επιτροπή Διερεύνησης είχαμε την ταυτοποίηση των λειψάνων 5 αιχμαλώτων κατά την περίοδο της Τουρκικής εισβολής. Το γεγονός ότι οι 5 συμπατριώτες μας ήταν αιχμάλωτοι αποδεικνύει και φωτογραφία που δημοσιεύουμε και τράβηξε Τούρκος δημοσιογράφος ο οποίος συνελήφθηκε από την Εθνική Φρουρά. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε και σε εφημερίδες της εποχής σε όλο τον κόσμο.

Οι 5 συμπατριώτες μας είναι οι Κορέλης Αντωνάκης του Μιχαήλ, Νικολάου Πανίκος του Χρυσοστόμου, Σκορδής Χριστόφορος του Γεωργίου, Παπαγιάννης Ιωάννης του Χαραλάμπους και Χατζηκυριάκος Ιωάννης του Χαραλάμπους και κατά την εισβολή υπηρετούσαν στο 398 ΤΠ.

Αυτό το γεγονός αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι ο Τουρκικός στρατός στην Κύπρο δεν έκανε τίποτα άλλο από το να δολοφονεί, να βιάζει και να λεηλατεί. Αυτό ας το δει και ο υπεύθυνος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης κύριος Ανδρέας Καζαμίας που χαρακτήρισε σαν ειρηνευτική επέμβαση την εισβολή του 1974!!!

45 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Τυλληρίας


Μετά από τις συνεχείς προκλήσεις και την δυσλειτουργία του νεοσύστατου Κυπριακού κράτους, οι Τουρκοκύπριοι τον Δεκέμβριου του 1963 αποχώρησαν από τις θέσεις που κρατούσαν και προκάλεσαν μεγάλη αιματοχυσία στο νησί. Τα σχέδια τους όμως που ήταν η διχοτόμιση του νησιού, τους οδήγησαν στην δημιουργία στρατιωτικών θυλάκων. Όποιος Έλληνας πλησίαζε τους θύλακες ή δεχόταν πυροβολισμούς ή συλλαμβανόταν. Οι θύλακες αυτοί εξοπλίζονταν σαν αστακοί συνεχώς.

Αφού ο συνεχής εξοπλισμός του θύλακα στα Κόκκινα δημιούργησε το προγεφύρωμα οι Τούρκοι έκαναν την πρώτη προσπάθεια για εισβολή και διχοτόμιση του νησιού. Η απόπειρα τους αυτή απέτυχε γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση έστειλε τελεσίγραφο ότι αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί θα επενέβαινε με κάθε τρόπο για να προστατεύσει την Κύπρο που είχε ως αποτέλεσμα την συμμόρφωση του Τουρκικού στρατού.

Ο βομβαρδισμός της Τυλληρίας ήταν σφοδρός και μάλιστα ο Τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε και τις απαγορευμένες βόμβες ναπάλμ. Άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες καθώς κτυπήθηκαν κατοικημένες περιοχές ακόμη και νοσοκομείο.

Ο βομβαρδισμός της Τυλληρίας δείχνει την πρόθεση των Τούρκων να εισβάλουν με την πρώτη ευκαιρία στην Κύπρο, γεγονός που έγινε τελικά το 1974. Μας αποδεικνύει ακόμη ότι η Τουρκία φοβόταν την εμπλοκή της σε πόλεμο με την Ελλάδα. Όταν ο φόβος αυτός δεν υπήρχε κατέλαβε και το 37% του εδάφους της Κύπρου.

Ανησυχητικό για τον κάθε λογικά σκεπτόμενο Κύπριο είναι και το γεγονός ότι οι Τούρκοι κάθε χρόνο κάνουν πανηγυρικές εκδηλώσεις για το αιματοκύλισμα του 1964. Στις εκδηλώσεις αυτές κάθε χρόνο δίνει την παρουσία του και ο "σύντροφος" Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, από τον οποίο στηρίζονται όλες οι ελπίδες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού.

Αντίπαλος η Ατλέτικο Μαδρίτης


Η κλήρωση του 4ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Ληγκ έφερε για αντίπαλο της ομάδας μας τον θεωρητικά πιο δυνατό αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ιδρύθηκε το 1903 και έχει σαν έδρα το καυτό Βιθέντε Καλδερόν(εικόνα). Έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα Ισπανίας, 9 Κύπελλα Ισπανίας, 1 διηπερωτικό Κύπελλο, 1 κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, 1 πρωτάθλημα β' κατηγορίας Ισπανίας, 3 σούπερ καπ Ισπανίας και 4 τοπικά πρωταθλήματα Μαδρίτης. Τελευταίοι τίτλοι της ομάδας ήταν το πρωτάθλημα β' κατηγορίας την χρονιά 2001-2 και το νταμπλ του 1996.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης διαθέτει ίσως το καλύτερο επιθετικό δίδυμο στον κόσμο, με τους Φορλάν και Αγκουέρο να έχουν πετύχει συνολικά 49 γκολ κατά την περσινή χρονιά. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο στόχαστρο των κορυφαίων ομάδων της ηπείρου (Τσέλσι, Μπαρτσελόνα κλπ).

Ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί ακόμη μια φορά με την Ατλέτικο Μαδρίτης πριν 2 χρόνια στο Κύπελλο αγώνα και ηττήθηκε με 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις. Ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος και για τις δύο ομάδες.

Η κλήρωση για την ομάδα μας είναι αρκετά δύσκολη. Παρ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι άμα είναι σοβαρός και πειθαρχημένος μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλες τις ομάδες. Με σοβαρότητα η ομάδα μπορεί να κτυπήσει και τους αστέρες της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και ο επαναληπτικός την Τρίτη 25 Αυγούστου στο Βιθέντε Καλδερόν.