Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΡΑ!!!

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, στην οποία θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου καθώς και με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτές τις μέρες -με εξαίρεση την εμφάνιση του στην Αρτέμιδα- στην ουσία θα έχει τις ίδιες συναντήσεις με αυτές που έκανε τις προηγούμενες μέρες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Το παράδειγμα των κυρίων Χριστόφια και Κυπριανού θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων μέσα στο άμεσο μέλλον, γεγονός που μας χαροποιεί καθώς βλέπουμε πλέον ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αρχίζει να έχει πιο ενεργό ρόλο στο Κυπριακό παρά οι προκάτοχοι της. Ελπίζουμε βέβαια να μην διαψευστούμε και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κινηθεί στα σωστά πλαίσια.

Το ιστολόγιο αυτό θεωρεί σημαντικό η Κυπριακή ηγεσία να έχει επαφές και να συμβουλεύεται την εκάστοτε Κυβέρνηση της Ελλάδας. Αυτό που μας ανησυχεί όμως είναι το γεγονός ότι παρά την απόφαση όλων των κομματαρχών και του Προέδρου να μεταβούν στην Αθήνα για επίσημες συνομιλίες , κανόνισαν αυτές οι επαφές να γίνουν ξεχωριστά από τον καθένα και όχι μαζικά.

Αν πήγαιναν όλοι μαζικά στην ουσία θα είχαμε μετά από πάρα πολλά χρόνια μια νέα Πανεθνική Διάσκεψη κάτι που θα ήταν αρκετά καλό στον καθορισμό των στόχων λόγω της μεγάλης πολυφωνίας που θα υπήρχε. Ως Παναθηναϊκή και Ελληνική Φωνή καταθέτουμε την πρόταση στο άμεσο μέλλον να διευθετηθεί Πανεθνική Διάσκεψη υπό την Προεδρία του Κάρολου Παπούλια και με την συμμετοχή όλων των πολιτειακών και πολιτικών ηγετών της Ελλάδας και της Κύπρου.