Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Χρίστος Τριανταφυλλίδης: Δημοφήψισμα τώρα!! Επιτέλους, μια σωστή κουβέντα...


Ο δικηγόρος και νομικός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ κ. Χρίστος Τριανταφυλλίδης, με γραπτή τοποθέτησή του στον Τύπο, εισηγείται την εκ των προτέρων διεξαγωγή δημοψηφίσματος, επί της βάσης λύσης του Κυπριακού, πριν συμφωνηθεί το τελικό κείμενο της λύσης. Ο κ. Τριανταφυλλίδης, στο κείμενο-πρότασή του, διαπιστώνει 3 βασικές πτυχές του Κυπριακού, επίκαιρες και εύστοχες:

1) Τυχόν απόρριψη σχεδίου Ομοσπονδίας σε νέο δημοψήφισμα, θα φέρει την ελληνική πλευρά και την Κυπριακή Δημοκρατία σε δυσχερή θέση διεθνώς. Συμφωνώ με την πρόβλεψη του κ. Τριανταφυλλίδη, καθώς θα καταδείξει ότι η ελληνική πλευρά, που βρίσκεται υπό κατοχή, δεν ξέρει τί θέλει!! Σε τέτοια περίπτωση, οι εχθροί της Κύπρου, θα προωθήσουν την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, και θα διευκολύνουν τους παρανομούντες Τ/κύπριους και εγκληματίες εποίκους στις διεθνείς εμπορικές και χρηματοοικονομικές τους συναλλαγές. Αυτή είναι η περιγραφή του όρου «ταϊβανοποίηση» του Κυπριακού. Ταυτόχρονα, οι Έλληνες Κύπριοι θα επαναπαυτούν με το υπάρχον status qvo, αδιαφορώντας για την κατεχόμενη γη μας.

2) Η εκ των προτέρων απόρριψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ως πλαισίου λύσης του Κυπριακού, πριν τα μέρη έρθουν σε συμφωνία, είναι συστατικό στοιχείο της διαδικασίας τοποθέτησης του Κυπριακού σε αντικατοχική και απελευθερωτική βάση. Επειδή και το 2004 απορρίψαμε την ομοσπονδιακή λύση του Ανάν, όμως το πολιτικό κατεστημένο ως ΣΥΝΟΛΟ επανέφερε τη λογική Ανάν ως βάση επίλυσης του Κυπριακού. Η έκφραση της αντιομοσπονδιακής λαϊκής βούλησης, θα διαλύσει τις νομιμοποιητικές βάσεις του καθεστώτος Χριστόφια, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις (και την αναγκαιότητα) για δόμηση υγιούς εθνικού πολιτικού λόγου, με μόνο σκοπό την Απελευθέρωση της Κύπρου!

3) Ο κ. Τριανταφυλλίδης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του: «οι προτάσεις των κομματικών ηγεσιών διαμορφώνονται από ελεγχόμενα κομματικά όργανα, που συχνά είναι αντίθετες προς τη βούληση της κομματικής τους βάσης». Αυτή η αλήθεια, ξεγυμνώνει την ακελική προπαγάνδα, που επικαλούμενη τις εκλογές, διαλύει την απόφαση της λαϊκής βούλησης του 2004. Ομοίως και ολόκληρης της ομοσπονδιακής σχολής σκέψης, που εδράζει την επιχειρηματολογία της «στο 70% που ψηφίζουν ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ». Λάθος! Οι εκλογική συμπεριφορά λαμβάνει υπόψη πολύ περισσότερα δεδομένα από το Κυπριακό, με πρώτο, δυστυχώς, τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ κομμάτων και πολιτών...

Εν ολίγοις, η θέση Τριανταφυλλίδη ως προς την εκ των προτέρων διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι σωστή και επίκαιρη. Θα αποτελούσε τη μόνη οδό για διέξοδο από τον ομοσπονδιακό κλοιό που μας επέβαλαν οι φιλότουρκοι Αγλλοαμερικανοί και οι νεοραγιάδες Νεοκύπριοι.

Ως προς το πολιτικό πρόσωπο αυτό καθ΄εαυτό του κ. Τριανταφυλλίδη, επιφυλάσσομαι. Το γεγονός πως δεν τοποθετείται δημόσια ως προς τη διαδικασία ομοσπονδοποίησης της Κύπρου, αλλά και η κομματική του ταύτιση με το ΔΗ.ΣΥ, δεν μπορούν να διεκδικήσουν την καθαρότητα θέσεων στο Κυπριακό.

Εν πάσει περιπτώσει όμως, επειδή δεν είμαστε μηδενιστές, αναμένουνε και άλλες αξιόλογες προτάσεις για το εθνικό μας ζήτημα, τόσο από τον ίδιο, όσο και από άλλες πολιτικές ή μή προσωπικότητες

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ