Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Οδός Ινσταμπούλ



Σε πρόσφατη μου επίσκεψη σε γνωστό μου στην Λάρνακα με μεγάλη αγανάκτιση διαπίστωσα ότι υπάρχει οδός Ινσταμπούλ στον ΑΚΕΛοκρατούμενο αυτό δήμο. Αυτό είναι μια συνέχεια από το εμετικό πανό που ανάρτησαν και κατά το παρελθόν οι οπαδοί της Ομόνοιας και διερωτόμαστε πραγματικά αν έχουν οποιαδήποτε σχέση τα δύο αυτά συμβάντα....

Αλήθεια κύριοι στις δημοτικές αρχές της Λάρνακας, γιατί μισάτε κάθε τι Ελληνικό και επεδεικνύετε τόση λαγνεία για τα Τουρκικά; Γνωρίζεται κύριοι ότι η Βασιλεύουσα του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού λεηλατήθηκε και οι κάτοικοι σφαγιάστηκαν το 1453 από τους Τούρκους; Αν δεν σας λέει κάτι αυτό να σας θυμήσω ότι κάτι παρόμοιο έγινε και στην Κύπρο το 1974. Αρκετoί δημότες σας υπήρξαν και αυτοί πρόσφυγες. Γνωρίζετε ότι το όνομα της Κωνσταντινούπολης αλλάχθηκε όπως και τα ονόματα όλων των χωριών στην βόρεια Κύπρο; Θα αρχίσεται να τα χρησιμοποιείτε και αυτά. Αλήθεια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των αυτοαποκαλούμενων "πατριωτικών" κομμάτων ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ γιατί δεν αντέδρασαν στο θέμα αυτό. Γιατί δεν έκανα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αφού γνώριζαν την ονομασία αυτή. Εκτός και αν η ονομασία δόθηκε σε συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου εν απουσία τους.

Θα λάβουμε ποτέ τις απαντήσεις που θέλουμε;

Τ/Κ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ

Ενώ ο πρόεδρος Χριστόφιας συνομιλεί με τον εκπρόσωπο της κατοχής Ταλάτ προσπαθώντας να μας επιβάλει ένα νέο σχέδιο λύσης τύπου Ανάν , οι << συμπατριώτες >> μας τ/κ , αλωνίζουν ανενόχλητοι στην Ευρώπη .

Στέλεχος της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ επισκέφθηκε στην Ρώμη τα γραφεία της αντιπροσωπείας της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου τα οποία βρίσκονται στην κεντρικότατη VIA TORINO .

Τα γραφεία του ψευδοκράτους λειτουργούν και ως τουριστικό γραφείο ενημερώνοντας τους Ιταλούς για τις ομορφιές της κατεχόμενης γης μας .

Οι τουρκοκύπριοι διανέμουν πολυτελέστατα διαφημιστικά φυλλάδια και έντυπα όπου μεταξύ άλλων διαστρεβλώνουν την ιστορία του Ελληνικού νησιού μας .

Ένα από αυτά έχει τον τίτλο << Βόρεια Κύπρος >> . Στις πρώτες σελίδες ενημερώνει τον Ιταλό ενδιαφερόμενο για την ιστορία της Κύπρου .

<< Για αιώνες η Κύπρος επηρεάζονταν από κουλτούρες πολλών εθνών που άφησαν στο νησί μια πλούσια κληρονομιά που αποτυπώνεται στα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία . Από το Βουνί στα Δυτικά μέχρι το τζαμί του Αραμπαχμέτ στην Λευκωσία και ακόμη στην Σαλαμίνα και στον ναό του Αποστόλου Ανδρέα μπορεί κάποιος να θαυμάσει τα μνημεία που αποκαλύπτουν την ύπαρξη 9.000 χρόνων πολιτισμού .

Το νησί γνώριζε συνεχώς κατακτητές που έρχονταν από την Ευρώπη και την Ασία.
Ασσύριοι , Βαβυλώνιοι , Αιγύπτιοι , Πέρσες και Ρωμαίοι . Ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος κατέκτησε το νησί την περίοδο των Σταυροφοριών και το πούλησε στον Γκυ ντε Λουσινιάν .

Η Κύπρος έμεινε στα χέρια του Λουσιτανών μέχρι την Ενετική κατάκτηση το 1489 .

Μετά ,το νησί κυβερνήθηκε από τους Οθωμανούς από το 1571 έως το 1878 όπου η Κύπρος νοικιάστηκε στους Βρεττανούς .

Η ανεξαρτησία ήρθε το 1960 εξαιτίας της προσπάθειας των Ελλήνων να καταλάβουν το νησί .
Τότε η Τουρκία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει για να σώσει τον τ/κ πληθυσμό .

Η Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου προκηρύχθηκε το 1983 . >>

Αυτά μαθαίνουν οι Ιταλοί για την Κύπρο . Είναι φανερό πως πρόκειται για μία καλοστημένη προπαγάνδα .

Στις επόμενες σελίδες του πολυτελούς εντύπου διαφημίζεται η ομορφιά της θάλασσας και του βυθού της ( θα τον δουν σύντομα ) όπου κάποιος μπορεί να την αποκαλύψει κάνοντας καταδύσεις .

Επίσης γίνεται αναφορά στην μαγευτική φύση του Βορρά .

Στα κατεχόμενα εδάφη μας γίνονται αρκετά
Φεστιβάλ και γιορτές .

<< Η γιορτή του πορτοκαλιού, στην Μόρφου , γίνεται από το 1977 ,τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τα φημισμένα κυπριακά πορτοκάλια του Βορρά.

Το διεθνές Φεστιβάλ μουσικής στο Μπέλλα Πα΄ί΄ς .
Κάθε χρόνο από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο συμμετέχουν καλλιτέχνες και μουσικοί από όλο τον κόσμο.

Διεθνές Φεστιβάλ της Αμμοχώστου .

Στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σημαντικά συγκροτήματα όπως οι Λος Παραγκουά΄ι΄ος ,οι Άρτ Ενσέμπλ από το Βερολίνο . Θεωρείται από τα καλύτερα φεστιβάλ της Μεσογείου και διεξάγεται τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο .

Διεθνές Φεστιβάλ μουσικής της Βορείου Κύπρου.

Διεξάγεται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου . Το φεστιβάλ αυτό προσφέρει από μουσική δωματίου μέχρι ροκ , φλαμέγκο , τανγκό στους πλέον ιστορικούς τόπους όπως το Αββαείο του Μπέλλα Πα΄ί΄ς , το αμφιθέατρο της Σαλαμίνας και το κάστρο της Κερύνειας >>

Στην συνέχεια του εντύπου γίνεται αναφορά στην παραδοσιακή φιλοξενία των τουρκοκυπρίων , στις δυνατότητες που υπάρχουν για ψώνια , στην μαγειρική και στο κλίμα .

Εκτός από την τ/κ αντιπροσωπεία στην Ρώμη που λειτουργεί -μεταξύ άλλων - ως γραφείο τουρισμού, υπάρχει και το τουριστικό γραφείο <<4>> το οποίο προσφέρει ελκυστικά πακέτα διακοπών στα κατεχόμενα . Η μετάβαση γίνεται από την Ιταλία μέσω Κωνσταντινούπολης με τις τουρκικές αερογραμμές και την εταιρεία <<Πήγασος >> .

Στο έντυπο του <<>> παρουσιάζεται μία πληθώρα πολυτελών ξενοδοχείων πολλά από τα οποία είχαν Έλληνες ιδιοκτήτες πριν από την τουρκική εισβολή .

Παράλληλα με την Ιταλία οι τ/κ έχουν γραφεία πληροφόρησης των κατεχομένων εδαφών μας και σε άλλες ευρωπα΄ι΄κές χώρες , όπου ανενόχλητοι παραπληροφορούν τους πολίτες των κρατών αυτών για την κατάσταση στα κατεχόμενα , τα οποία παρουσιάζουν ως ειδυλλιακό τόπο διακοπών .

Από την άλλη πλευρά εξαφανίζουν την διαχρονική Ελληνική παρουσία και πολιτισμό από την Κύπρο .
Στην Γερμανία τα γραφεία του τ/κ τουρισμού είναι στην οδό Μπάσελερ 35-37 , στην Φρανκφούρτη .

Στην Αγγλία στην πλατεία Μπέντφορντ 29 στο Λονδίνο , ενώ υπάρχουν αντιπροσωπείες και στην Τουρκία , στην Κωνσταντινούπολη , στην Αντάλια και στην Σμύρνη .

Η δράση της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ δεν περιορίζεται μόνο στην Κύπρο αλλά και οπουδήποτε αλλού απειλούνται τα Ελληνικά συμφέροντα .

Καθήκον όλων των Ελλήνων της Κύπρου είναι να οργανωθούν στην πατριωτική παράταξη .

Ο αγώνας έχει ήδη αρχίσει !

http://protigrammi.com/?p=221

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Με αφορμή το άθλιο, κατάπτυστο & συκοφαντικό άρθρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ http://enet.gr/online/online_text/c=112,id=51227324 Μένος ΜΑΤ, ακροδεξιών της Γεωργίας ΔΑΜΑ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Καταρχάς η ίδια η λεζάντα «ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ» ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ καταδεικνύει ευθύς εξαρχής την προσπάθεια εκ μέρους της εφημερίδας να παραπληροφορήσει τους αναγνώστες χωρίς καν να παρουσιάσει τις θέσεις των ίδιων των κατοίκων που διοργανώνουν τη συγκέντρωση.Εμείς δε διοργανώσαμε ποτέ καμία αντισυγκέντρωση κατά κανενός, η αναρχική τρομοκρατική ιστοσελίδα http://athens.indymedia.org που φιλοξενείται στο server του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με την κρατική συνενοχή χρησιμοποιείται από οργανώσεις για την οργάνωση αντισυγκεντρώσεων κατά των δικών μας νόμιμων & σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα συγκεντρώσεων.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Στις 15.11.2008 ανακοινώνουμε στα ΜΜΕ ότι διοργανώνουμε συγκέντρωση στην Πλατέια Αγίου Παντελεήμονα στις 24.11.2008 στις 17 http://hellasress.blogspot.com/2008/11/24-5.html στην οποία διαμαρτυρόμαστε μεταξύ άλλων για την γκετοποίηση της περιοχής μας όχι από πρόσφυγες που χρησιμοποιεί παραπλανητικά η εφημερίδα αλλά από λαθρομετανάστες.Στις 21.11.2008 μια σειρά οργανώσεων: Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη, «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ», το ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ μαζί με την τοπική επιτροπή 5ου διαμερίσματος Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ίδια ημέρα με τη δική μας ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ίδιο χώρο & μια ώρα πριν για να μας διαλύσουν τη συγκέντρωση με την ανοχή της αστυνομίας http://yregreece.blogspot.com/2008/11/2411-400.html & http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=927876 Εμείς συνεπείς στον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας όχι μόνο δεν πτοηθήκαμε,αλλά καταφέραμε να διοργανώσουμε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που κέρδισε & την υποστήριξη της κοινής γνώμης,αποτέλεσε αφορμή για ανάλογη εκδήλωση στην Πάτρα & σημείο διαλόγου τόσο στη Βουλή όσο & στην καθημερινότητα.
Στη συνέχεια,ενώ ικανοποιήθηκαν μερικώς τα αιτήματα μας,συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την οργάνωση & δεύτερης συγκέντρωσης στις 08.12.2008 στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στις 17.Ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ήδη από τις 29.11.2008 http://hellasress..blogspot.com/2008/11/blog-post_29.html την στιγμή που εμφανίζεται μια οργάνωση από αυτές που είχαν διοργανώσει την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 24.11.2008,η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ» να καλεί πάλι σε νέα παράνομη αντισυγκέντρωση την ίδια μέρα με εμάς & 1 ώρα πριν με τον ίδιο σκοπό πάλι να μας τρομοκρατήσει.Και όλα αυτά τα ανακοινώνει στις 06.12.2008 http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=127460 & http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=933020 Η συγκέντρωση μας αυτή αναβλήθηκε για τις 19.01.2009 στις 17 στην οποία αναφέρεται το άρθρο της εφημερίδας λόγω των λεηλασιών που λάμβαναν χώρα στην Αθήνα εκείνη την περίοδο.
Εντωμεταξύ ενημερώσαμε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους ανωτέρω τραμπουκισμούς πάντα με την αστυνομική ανοχή & ζητήσαμε προστασία.Η κίνηση μας αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην ανακοινωθεί καμιά αντισυγκέντρωση από καμιά οργάνωση χθες,αλλά παραταύτα να χρησιμοποιηθεί & πάλι η αναρχική τρομοκρατική ιστοσελίδα http://athens.indymedia.org του ΕΜΠ που καλούσε κόσμο πάλι μια ώρα πριν για να μας διαλύσουν τη συγκέντρωση παρακινώντας σε πράξεις βίας http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=973615 & http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=973924
Εμείς παραμείναμε πιστοί στις διακηρύξεις της πρόσκλησης μας http://1.bp.blogspot.com/_yADM-6RA1z4/SXJAnBNsIaI/AAAAAAAAATc/R06CpwcPjSI/s1600-h/GetAttachment.aspx.jpg & δεν υποκύψαμε ούτε στον εκβιασμό ούτε στον εκφοβισμό ούτε σε κανένα τραμπούκο απολογούμαστε & διοργανώσαμε & αυτή τη φορά μια πολύ ωραία συγκέντρωση που & καλύφθηκε δημοσιογραφικά & από εφημερίδες & ιστοσελίδες με φωτογραφίες & τηλεοπτικά τόσο από το http://tvxs.gr/v3592 όσο & από τρίτα μέσα http://youtube.com/watch?v=4C6-5b2MUhw & http://facebook.com/video/video.php?v=1021960545049&oid=55115857291 Τόσοι φωτογράφοι & cameramen γιατί δείξαν υλικό,ενώ της Ελευθεροτυπίας απειλήθηκαν; Βολεύει βέβαια τα μέσα προπαγάνδας & όχι πληροφόρησης να μεταδίδουν πάντοτε ψευδείς πληροφορίες για να καλύπτουν την απουσία πάντοτε της άλλης πλευράς. Η δε διοργάνωση έγινε όπως πάντα από τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα αποκλειστικά οι οποίοι κάλεσαν όλους τους φορείς,όλα τα κόμματα,το 6ο δημοτικό διαμερίσμα Αθηνών & παρά την προσπάθεια λογοκρισίας διαφόρων μέσων ευχαριστούν τις 60 ιστοσελίδες που μας συμπαραστάθηκαν & προέβαλαν & την εκδήλωση μας & τα αιτήματα μας.
Λυπηρό δε γεγονός αποτελεί η συνδρομή της Αστυνομίας στους 50-60 αναρχικούς που μαζεύτηκαν που αντί να τους διαλύσει,για μια ακόμη φορά τους ανέχτηκε υπερασπιζόμενη τους & όχι μόνο αυτό αλλά επιτέθηκε με χημικά κατά ηλικιωμένων κατοίκων της συγκέντρωσης μας που λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΔΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ & ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΤΑΝ & ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ