Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Δεν ξεχνάμε την γενοκτονία των Ποντίων

Η 19η Μαϊου ορίστηκε ως η Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923, μετά από ομόφωνο ψήφισμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου το Φεβρουάριο του 1994. Κατά την εφταετία της γενοκτονίας οι άντρες του Κεμάλ Ατατούρκ σκότωσαν πάνω από 300.000 Έλληνες Πόντιους.

Η εθνοκάθαρση στον Πόντο και τα Μικρασιατικά παράλια ήταν ο πάγιος στόχος των Νεοτούρκων και βρήκε ανταπόκριση στον Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ). Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς τόσο στη γενοκτονία των Ποντίων, όσο και σε αυτή των Αρμενίων. Μάλιστα η πολιτική αυτή εξακολουθεί να υφίσταται και σήμερα στη "Δημοκρατική" Τουρκία του 2009(κατά τους ένθερμους υποστηρικτές της ένταξης της στην Ε.Ε.) με την προσπάθεια της να εξοντώσει τον Κουρδικό πληθυσμό.Παρόμοια πολιτική εφάρμοσαν και κατά την Τουρκική εισβολή του 1974 στην Βόρεια Κύπρο.

Εμείς οι απλοί Έλληνες δεν ξεχνάμε τους εκατοντάδες χιλιάδες Συνέλληνες που δολοφονήθηκαν από τους Νεοτούρκους. Ελπίζουμε και η ηγεσία μας να μην ξεχάσει ποτέ το πραγματικό πρόσωπο του Τούρκου δολοφόνου.

Εκδήλωση στην Λευκωσία
Την Κυριακή 17 Μαΐου, 2009 και ώρα 7:00 μμ πραγματοποιείται, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αγίου Δομετίου, εκδήλωση / αφιέρωμα στην ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ποντίων από τα βάρβαρα τουρκικά στίφη του Κεμάλ ατατούρκ και του Τοπάλ Οσμάν.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκ Πόντου Έλληνες αδελφοί μας.