Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΣΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ»;

Η επίσκεψη του Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στα κατεχόμενα και η συνάντηση του με τον κατοχικόΤαλάτ στο «Προεδρικό» είναι η κορυφή του παγόβουνου της δυσμενούς θέσης της ελληνικής πλευράς. Πολλά γράφτηκαν και λέχθηκαν προ της έκτακτης επίσκεψης του κ. Μπαν (με την παράλληλη ανακοίνωση συγκλίσεων Χριστόφια-Ταλάτ στο Κεφάλαιο της Διακυβέρνησης), όσο και μετά την παράνομη επίσκεψη του Γ.Γ του ΟΗΕ στο «Προεδρικό».
Ο κ. Μπαν, την προηγούμενη Δευτέρα, υπό τη φρούρηση των ένστολων και ένοπλων στρατιωτών της «Τ.Δ.Β.Κ» (υπό τις διαταγές του Τούρκου Διοικητή των κατοχικών στρατευμάτων, Ζορλού), μετέβη με συνοδεία αξιωματούχων του ΟΗΕ στις κατεχόμενες ελληνικές περιοχές. Στη συνέχεια, του στρώθηκε κόκκινο χαλί και έγινε επίσημα δεκτός από τον «Πρόεδρο» Ταλάτ στο «Προεδρικό Μέγαρο», υπό τον ίσκιο των σημαίων της Τουρκίας και της «Τ.Δ.Β.Κ». Αφού δέχθηκε το χαιρετισμό από το τουρκικό στρατιωτικό απόσπασμα, παρακάθησε σε επίσημο γεύμα με τους πολιτειακούς αξιωματούχους του ψευδοκράτους.
Το ασφαλές συμπέρασμα που εξάγεται είναι απλό και αναπόφευκτα ισοπεδωτικό: η διεθνής αναγνώριση της «Τ.Δ.Β.Κ» είναι συστατικό στοιχείο της διαδικασίας ομοσπονδοποίησης της Κύπρου. Όποιος δεν το βλέπει είναι αγιάτρευτα τυφλός: Ολόκληρο το πατριωτικό-αντιομοσπονδιακό μπλοκ εδώ και δεκαετίες προειδοποιεί για τις συνέπειες της ομοσπονδιακής τακτικής που ακολουθείται και όμως καταδικάζεται με την ταμπέλα του σωβινισμού και της ακρότητας. Να’ τα λοιπόν που τα βρήκαμε μπροστά μας.
Το ΑΚΕΛ δηλώνει πως «διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν αρνητικές εξελίξεις λόγω της επίσκεψης του Μπαν Κι Μουν», ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρεται στην «επιτυχία της επίσκεψης του κ. Μπαν, επειδή τονίζεται η κυπριακή ιδιοκτησία των συνομιλιών και της λύσης». Μα καλά, πού ζούνε οι άνθρωποι; Και τί έχουν στο μυαλό τους όταν προβαίνουν σε τετοιες γελοίες δηλώσεις; το ακελικό ακροατήριο; Ε, δεν είμαστε τα κομματικά τους πρόβατα, αλλά αξιοπρεπείς Έλληνες, Κύπριοι πολίτες και απαιτουμε σοβαρές απαντήσεις για τα ρεζιλίκια και την κατάντια της πολιτικής μας ηγεσίας.
Όσο για τους άλλους, τους δήθεν απορριπτικούς του ΔΗΚΟ της ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους, καλά τα λένε εκ των υστέρων και κάνουν σόου στα εθνικά αισθητήρια των Ελλήνων. Μια χαρά απολαμβάνουν το μέλι της εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα «φωνάζουν» για τις υποχωρήσεις Χριστοφια. Ε, λοιπόν γιατί δεν αποχωρείτε από την κυβέρνηση και να αδειάσετε τον Χριστόφια; Έτσι, θα καταρρεύσουν και οι «δικοινοτικές συνομιλίες», επειδή ο Πρόεδρος θα χάσει το πολιτικό – κομματικό έρεισμα (τη νομιμοποιητική βάση την έχασε προ πολλού...).
Η στάση τους αντικατοπτρίζει τον στρουθοκαμηλισμό της κυπριακής ηγεσίας τις τελευταίες δεκαετίες: από το 1977 ο Κύπριος Πρόεδρος συναντάται με τον εκάστοτε κατοχικό ηγέτη. Ακόμα και μετά την ανακύρηξη του ψευδοκράτους το 1983. Υποβιβάσαμε το κράτος μας σε κοινότητα, τους δίνουμε ρεύμα για να φωταγωγούν τον αλυσοδεμένο μας Πενταδάκτυλο και ο Ταλάτ προσέρχεται στην οικία Ζεριχούν με τα διακριτικά του ψευδοκράτους στη λιμουζίνα του. Και ουδείς ενοχλείται... Αυτή είναι η υποκρισία της ηγεσίας μας. Γιατί λοιπόν ξαφνιαστήκατε τώρα και διαμαρτύρεστε που μετέβη ο Μπαν Κι Μουν στα κατεχόμενα;
Εσείς δεν αφήνετε τα οδοφράγματα ανοικτά για να περνούν οι Ε/κύπριοι στα κατεχόμενα και να κάνουν shopping therapy; Εσείς δεν παροτρύνετε τις κομματικές σας νεολαίες να συνεστιάζουν με τις παράνομες τ/κυπριακές κομματικές φατρίες στη κατεχόμενη ελληνική μας γη; Εσείς δεν κάνετε τα κλειστά μάτια για όλους τους εκ των κατεχομένων παράνομους μετανάστες, συμβάλλοντας στην αλλοίωση του δημογραφικού χαραχτήρα της Κύπρου;
Ασφαλώς στο κοινό τριμερές ανακοινωθέν Χριστόφια-Ταλάτ-Μπαν Κι Μουν δεν έγινε αναφορά στον παράνομο στρατό κατοχής, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων Κυπρίων και στα τουρκικά εγκλήματα πολέμου του 1974. Επειδή κανένας κρατικός μας αξιωματούχος δεν ζήτησε να αναφερθούν, ούτε και διεκδικούνται στις «κυπριακής ιδιοκτησίας» συνομιλίες.
Ντροπή σε όλους σας...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Υ.Γ: Η νέα «διαπολιτισμική – δικοινοτική» εκπομπή του ΡΙΚ έχει ως τίτλο «Ayni gokyuzu altinda - Κάτω απο τον ίδιο ουρανό». Η στήλη προτείνει στο διευθυντή του ΡΙΚ, όπως η νέα εκπομπή να προβάλει την τουρκική αεροπορία που αλώνιζε τον «κοινό ουρανό» το 1974, τους βομβαρδισμούς της Λευκωσίας και τη ρίψη των Τούρκων αλεξιπτωτιστών. Επειδή όμως τέτοιο ενδεχόμενο θα διατάρασσε τις «δικοινοτικές σχέσεις», θα το πούμε εμείς, που βλέπουμε τα πράγμτα καθαρά και ελεύθερα:

Της Κυπρου οι Ουρανοί είναι Γαλανοί,
ήταν και θα μείνουνε για ΠΑΝΤΑ Ελληνικοί!!