Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους νεκρούς! Δεν θα τους περάσει!!!




Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ο Φιλελεύθερος", γίνονται ολοένα και πιο έντονες οι προσπαθείες για να μετατεθεί η ευθύνη για το μοιραίο συμβάν της 11ης Ιουλίου κατά κύριο λόγο στον Αντιπλοίαρχο Λάμπρο Λάμπρου διοικητή της ναυτικής βάσης και κατά δεύτερο λόγο στον Πλοίαρχο Ανδρέα Ιωαννίδη διοικητή της διοίκησης ναυτικού του ΓΕΕΦ. Αυτό βέβαια δεν μας εκπλήσσει διότι ήταν γνωστές οι "φήμες" που διέδιδαν οι υποστηρικτές του Χριστόφια και ήταν ηλίου φαεινότερο ότι οι ευθύνες θα προσπαθούσαν να μετατεθούν αλλού!

Έτσι, τα δύο αυτά στελέχη της Εθνικής Φρουράς που έπεσαν ηρωϊκά κατά την φονική έκρηξη είναι και ο εύκολος στόχος για φόρτωμα των ευθυνών διότι πλέον σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους. Βασικό επιχείρημα όσων προσπαθούν να μετατοπίσουν τις ευθύνες προς τους νεκρούς αποτελεί το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν έγγραφα στο Υπουργείο Άμυνας που να αποδεικνύουν ότι οι δύο ηγέτες του ναυτικού προειδοποίησαν για την επικινδυνότητα των φορτίων. Απλά να υπενθυμίσω όμως ότι το πρώτο βράδυ που ακολούθησε την φονική έκρηξη, το Υπουργείο Άμυνας δέσμευσε όλα τα μηχανήματα καταστροφής εγγράφων από το Υπουργείο Εξωτερικών και υπήρξαν αρκετές καταγγελίες για καταστροφή εγγράφων. Τυχαίο;

Εκτός από αυτό οι οικογένεια του Πλοίαρχου Ιωαννίδη κατήγγειλε αρκετές φορές ότι ο Διοικητής του Ναυτικού έκανε δεκάδες διαβήματα προς την ιεραρχία της Εθνικής Φρουράς για την επικινδυνότητα του φορτίου. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και άλλα άτομα που υπηρετούσαν στην βάση. Θα κληθούν άραγε να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν ή η γνώση τους θα θεωρηθεί μη χρήσιμη και δεν θα ληφθεί υπόψιν όπως έγινε σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν;

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο Γενικός Εισαγγελέας σε έγγραφο που κατέθεσε στην Βουλή δείχνει να υπάρχουν ευθύνες στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Υπουργείο Άμυνας, στο ΓΕΕΦ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφήνοντας εκτός το Προεδρικό. Δεν ξέρουμε κατά πόσο τα τόσα έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν από αρκετές εφημερίδες θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς μέσα από αυτά και ο τελευταίος πολίτης αναγνωρίζει τις τεράστιες ευθύνες του Προέδρου Χριστόφια. Το δημοσίευμα της εφημερίδας "η Σημερινή" στις 17 Αυγούστου αποδεικνύει πολλά! Ας ελπίσουμε ότι ο Πέτρος Κληρίδης δεν θα συνεχίσει να αξιολογεί τα στοιχεία που του δίνουν μόνο οι "ελεγχόμενες" Αρχές της Δημοκρατίας!

Πλέον, οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται. Το ΑΚΕΛ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα προσπαθήσει να φταίξει τους νεκρούς για να μπορέσει να αποποιηθεί τις ευθύνες του. Στην ανάγκη για να κρατηθεί στην εξουσία θα πνίξει τον τόπο στον εμφύλιο σπαραγμό και στο αιματοκύλισμα. Η καταγγελία-προειδοποίηση που έγινε από αυτό το ιστολόγιο στις 17 Ιουλίου δείχνει να είναι απόλυτα βάσιμη. Οι ομάδες πραιτωριανών και μελών της ΕΔΟΝ έδειξαν τις προθέσεις τους, τόσο στις 19 Ιουλίου στο Προεδρικό, όσο και πριν από λίγες μέρες στο Κελλάκι!

Το "Κίνημα των Πολιτών" που αντιδρά καλείτε να συνεχίσει τον αγώνα του και να μην επιτρέψει σε κανένα να δωθεί άλλοθι στους ενόχους. Να απαιτήσει για πρώτη φορά οι ένοχοι να πληρώσουν σε αυτό τον τόπο. Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να απαντήσει στις προκλήσεις των κυβερνώντων, γιατί σκόπιμα χρησιμοποιούν τον μέσο υποστηρικτή τους, για να συσπειρωθούν και να ηρωοποιηθούν. Με τον απλό ψηφοφόρο του ΑΚΕΛ δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα., γιατί και αυτός θα κληθεί μαζί μας να πληρώσει τα σπασμένα της ηγεσίας του. Το πρόβλημα είναι ο Χριστόφιας και η αυλή του!

ΥΓ. Αφού είναι όλα ρόδινα στην Κυβέρνηση Χριστόφια γιατί ο Πρόεδρος ζήτησε την παραίτηση όλων των υπουργών του;
ΥΓ2. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συμμερίζεται την άποψη της Υπουργού του Πραξούλας Αντωνιάδου ότι η Κύπρος χρειάζεται άμεση αποστρατιωτικοποίηση και ότι οι Τούρκοι είναι αυτοί που στηρίζουν την οικονομία του τόπου; Τουλάχιστον αυτά ανάφερε στις 12 και 17 Ιουλίου αντίστοιχα.
ΥΓ3. Ο Χάρης Θράσου ανέφερε ότι η αγορά ρεύματος από τα κατεχόμενα ήταν πολιτική απόφαση! Ποιος πολιτικός "ηγέτης" πήρε αυτή την απόφαση;