Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Νέα επίθεση στην προπόνηση του ΠΑΟ


Χθες το βράδυ μετά το τέλος της προπόνησης της αντρικής ομάδας πετοσφαίρισης του Παναθηναϊκού και κατά την διάρκεια της αποχώρησης των αθλητών από το κλειστό του Μετς διαδραματίστηκε ενάντια τους μια καλά οργανωμένη επίθεση στην οποία χρησιμοποιηθήκε και βόμβα μολότωφ, η οποία έπεσε στην είσοδο του κλειστού! Η Πρόκειται για την τρίτη επίθεση που δέχεται η ομάδα πετοσφαίρισης του Παναθηναϊκού την τελευταία περίοδο στο γήπεδο αυτό.

Πως περιγράφει ο προπονητής της ομάδας Στέλιος Καζάζης και τι εκτιμήσεις κάνει μπορεί ο καθένας να τις διαβάσει στην ιστοσελίδα της gazzetta.gr πατώντας εδώ.

Απορία ιστολογίου: Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, η εφημερίδα "ΦΩΣ" στην παρουσίαση των ομάδων που συμμετάσχουν στο φετεινό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης της Α1 κατηγορίας αντί να παρουσιάσει την ομάδα του Παναθηναϊκού, η οποία είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη κατά την φετεινή χρονιά, επικεντρώθηκε στο κλειστό του Μετς. Πιο συγκεκριμένα το άρθρο παρουσίαση (;) του Παναθηναϊκου προέβλεπε επεισόδια και θύματα στο κλειστό του Μετς και τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στην ψυχρή έδρα της Γλυφάδας. Πάντως σύμφωνα με την ιστοσελίδα GOALDAY σήμερα θα γίνει έκτακτο συμβούλιο του Eρασιτέχνη Παναθηναϊκού και μετά τα τελευταία γεγονότα ίσως επανεξεταστεί η αλλαγή έδρας από το Mετς στη Γλυφάδα. Θα κληθεί άραγε από τον εισαγγελέα ο αθλητικογράφος που έκανε αναφορά στο περιστατικό αυτό;

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τους λόγους που οδηγούν σε αυτές τις άνανδρες επιθέσεις, όπως μπορεί και ο καθένας να καταλάβει από ποιους προκλήθηκαν τα τρία αυτά σκηνικά. Εμείς πάντως είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι κάποιοι φοβήθηκαν που ο Παναθηναϊκός απέκτησε μια πραγματική έδρα, σε μια καταπράσινη περιοχή όπως το Παγκράτι. Κάποιοι φοβούνται και κάνουν τα πάντα για να στείλουν την ομάδα πίσω στην ψυχρή Γλυφάδα, που μας κόστισε την απώλεια των τριών τελευταίων πρωταθλημάτων. Στα χέρια της διοίκησης είναι να αποστομώσει τους άνανδρους αυτούς τραμπούκους κρατώντας την ομάδα σε αυτό το γήπεδο.

Ανθελληνική πρόκληση από την UEFA


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA) κάλεσε σε απολογία τον ΑΠΟΕΛ για πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί του στον αγώνα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ με αντίπαλο την Αγγλική Τσέλσι. Πιο αναλυτικά ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να απολογηθεί για το πανό που έγραφε "Η Κύπρος είναι Ελληνική" σε δέκα διαφορετικές γλώσσες.

Η ΟΥΕΦΑ ισχυρίζεται ότι όποια ομάδα φέρει στο γήπεδο πανό με περιεχόμενο άσχετο με τον αγώνα τότε πρέπει να τιμωρείται. Αλήθεια πόσες φορές τιμωρήθηκε ομάδα για τέτοια πανό; Μήπως τιμωρήθηκαν οι Σκοπιανοί αντίπαλοι της Ανόρθωσης για τα πανό που έγραφαν Μακεδονία ή για τον χάρτι που ανάρτησαν και εντός των συνόρων τους περιλαμβάνονταν και εδάφη από την Ελλάδα; Μήπως έχει τιμωρηθεί ποτέ ομάδα της Σερβίας όταν υπάρχουν πανό με το σύνθημα "Kossovo is Serbian"*.


Πιστεύουμε είναι καιρό να λάβει τα μέτρα του και να αντιδράσει και ο Κύπριος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κύριος Μάριος Λευκαρίτης και να κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην επιτραπεί η τιμωρία του ΑΠΟΕΛ για τον λόγο αυτό. Το ερώτημα όμως είναι αν θέλει ή αν μπορεί να αντιδράσει; Αν δεν θέλει είναι ντροπή του και αν δεν μπορεί είναι ανίκανος να βρίσκεται στην θέση αυτή.

* Το ιστολόγιο μας συμφωνεί με το σύνθημα "Kossovo is Serbian" και απλά αναφέρει σαν παράδειγμα το πανό αυτό και όχι με σκοπό να εκφράσει την διαφωνία του.