Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ανθελληνική πρόκληση από την UEFA


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA) κάλεσε σε απολογία τον ΑΠΟΕΛ για πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί του στον αγώνα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ με αντίπαλο την Αγγλική Τσέλσι. Πιο αναλυτικά ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να απολογηθεί για το πανό που έγραφε "Η Κύπρος είναι Ελληνική" σε δέκα διαφορετικές γλώσσες.

Η ΟΥΕΦΑ ισχυρίζεται ότι όποια ομάδα φέρει στο γήπεδο πανό με περιεχόμενο άσχετο με τον αγώνα τότε πρέπει να τιμωρείται. Αλήθεια πόσες φορές τιμωρήθηκε ομάδα για τέτοια πανό; Μήπως τιμωρήθηκαν οι Σκοπιανοί αντίπαλοι της Ανόρθωσης για τα πανό που έγραφαν Μακεδονία ή για τον χάρτι που ανάρτησαν και εντός των συνόρων τους περιλαμβάνονταν και εδάφη από την Ελλάδα; Μήπως έχει τιμωρηθεί ποτέ ομάδα της Σερβίας όταν υπάρχουν πανό με το σύνθημα "Kossovo is Serbian"*.


Πιστεύουμε είναι καιρό να λάβει τα μέτρα του και να αντιδράσει και ο Κύπριος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κύριος Μάριος Λευκαρίτης και να κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην επιτραπεί η τιμωρία του ΑΠΟΕΛ για τον λόγο αυτό. Το ερώτημα όμως είναι αν θέλει ή αν μπορεί να αντιδράσει; Αν δεν θέλει είναι ντροπή του και αν δεν μπορεί είναι ανίκανος να βρίσκεται στην θέση αυτή.

* Το ιστολόγιο μας συμφωνεί με το σύνθημα "Kossovo is Serbian" και απλά αναφέρει σαν παράδειγμα το πανό αυτό και όχι με σκοπό να εκφράσει την διαφωνία του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Na katadikasoume tin evropi kai ton planiti.Imaste iper toy fenomenou toy thermokipirou.
Empros.Oulloi thermokipia

ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 είπε...

Επειδή το σχόλιο σου ανώνυμε στερείται κάθε σοβαρότητας δεν θα μπω στην διαδικασία να το σχολιάσω...

Απλά θα αναφέρω ότι για μερικούς πονάει το πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ.