Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Την Παρασκευή που μας πέρασε είχαμε το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο έδωσε παράταση στην τραγική διοικητική κατάσταση που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό το ποδοσφαιρικό τμήμα του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας. Μια κατάσταση που στην ουσία καθυστερεί κατά πολύ τον προγραμματισμό για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά, στην οποία η ομάδα μας πρέπει να επικυρώσει την κυριαρχία της στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της χώρας, αλλά και δημιουργεί προβλήματα και σε κάποια άλλα τμήματα του ερασιτέχνη καθώς όπως είναι ήδη γνωστό ότι λόγω των διοικητικών της ΠΑΕ χάθηκαν από το τμήμα πετοσφαίρισης δύο πρωτοκλασάτοι αθλητές του συλλόγου (Ζαγκούμνι, Σαμικά).

Ας περάσουμε όμως στα θέματα της ΠΑΕ. Είναι πραγματικά αδιανόητο οι βασικοί μετόχοι της ΠΑΕ οι οποίοι στην ουσία είναι συνέταιροι στην ομάδα να έχουν τέτοια κόντρα και να βγάζει ο καθένας ανακοινώσεις ενάντια σε άλλους μετόχους και το αντίστοιχο. Προταιρεότητα τους θα έπρεπε να ήταν να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να δουλέψουν όλοι μαζί για το καλό του Παναθηναϊκού μακριά από προσωπικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοφοξίες.

Με δεδομένη την ιστορία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια είναι φανερό ότι η ομάδα χρειαζόταν ένα διοικητικό ηγέτη ο οποίος θα καθάριζε το παρασκήνιο και θα γκρέμιζε την ερυθρόλευκη παράγκα και θα έφτιαχνε μια ομάδα δυνατή που θα έπαιρνε τους εγχώριους τίτλους και θα πρωταγωνιστεί και στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Και σε αυτή την άποψη δεν συμφωνούμε μόνο εμείς οι απλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού Α.Ο. αλλά και όλοι οι βασικοί μετόχοι του συλλόγου.

Η Προεδρία Πατέρα έχει περάσει από διάφορα στάδια. Αρχικά υπήρξε λύση κοινώς αποδεκτή από όλους τους βασικούς μετόχους. Στην συνέχεια ο Πατέρας δέχθηκε την κριτική των Γιαννακόπουλων και στην συνέχεια του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το χάος συνεχίστηκε με την πρόσφατη κόντρα του Βαρδινογιάννη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Και έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.

Με βάση όσα ανάφερα πιο πάνω τα οποία αν συνδυαστούν και με την πορεία της ομάδας κατά την τελευταία ποδοσφαιρική χρονιά οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος της ομάδας Νικόλας Πατέρας είχε ένα αρκετά πετυχημένο έργο κατά την θητεία. Σίγουρα από την θητεία του αυτή δεν έλειψαν και κάποια λάθη. Όμως λάθη δεν κάνει μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα και το αποτέλεσμα τον έχει δικαιώσει.

Επόμενο ραντεβού της διοίκησης της ΠΑΕ δόθηκε την Τετάρτη. Όλοι οι Παναθηναϊκοί ευελπιστούν ότι η συνεδρία του ΔΣ θα φέρει ενότητα σε διοικητικό επίπεδο και θα εκλέξει στην Προεδρία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού τον πιο κατάλληλο για να εκπληρώσει κατά την θητεία του, τους στόχους του συλλόγου αλλά και τα όνειρα του κάθε Παναθηναϊκού οπαδού. Και με τα μέχρι τώρα δεδομένα επαναλαμβάνω επιβάλλεται να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στην Προεδρία ο Νικόλας Πατέρας.