Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Απίστευτο και όμως Κυπριστανικό


Σήμερα το απόγευμα θα έχουμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο "μεγάλων" ποδοσφαιρικών ομάδων της Λευκωσίας! Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που θα καθηλώσει όλους τους Κύπριους φιλάθλους καθώς εκτός των ιδιαιτεροτήτων του, παρουσιάζει και τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες.

Και ενώ όλα μέχρι εδώ είναι φυσιολογικά και θεμιτά και ωραία, από χθες το βράδυ το κράτος, η αστυνομία και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν τον κόσμο ότι το γήπεδο ΓΣΠ και οι γύρω χώροι θα μετατραπούν σε πεδία μαχών κλπ. Μάλιστα, η πλειοψηφία των τηλεοπτικών σταθμών είχε ως πρώτο θέμα τα πιθανά επεισόδια που θα γίνουν! Ακόμη και ο Πρόεδρος Χριστόφιας έκανε δηλώσεις για τον αγώνα συνιστώντας ψυχραιμία!

Είναι γενικά αποδεκτό ότι στον αγώνα αυτό, λόγω των τελευταίων αθλητικών αποτελεσμάτων υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για επεισόδια! Τον κίνδυνο ακόμη αυξάνουν και οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές! Όμως, ο αυξημένος κίνδυνος θα έπρεπε να προβληματίζει την Αστυνομία και τα μέτρα ασφαλείας της και όχι να κινητοποιεί όλο τον κρατικό μηχανισμό και τρομοκρατεί τους φιλάθλους που θα βρεθούν απόψε στο ΓΣΠ.

Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και να διαψευστούν οι διάφορες Κασσάνδρες που βιάστηκαν να προδικάσουν τα γεγονότα. Ας είναι η τελευταία φορά που θα δωθεί τόση μεγάλη σημασία σε ένα εγχώριο αθλητικό γεγονός!