Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Προς τι τα πανηγύρια στον Λιμνίτη;

Σήμερα, άνοιξε το οδόφραγμα του Λιμνίτη σε πανηγυρικό κλίμα στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Ο Πρόεδρος μάλιστα έκοψε και την κορδέλα μαζί με τον κατοχικό ηγέτη ως οι "ηγέτες των δύο κοινοτήτων". Το οδόφραγμα του Λιμνίτη από σήμερα έχει γίνει ακόμη ένα "συνοριακό φυλάκιο" καθώς για να το διαπεράσεις είναι αναγκαία η επίδειξη των ταξιδιωτικών σου εγγράφων!

Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τα πανηγύρια σήμερα. Πανηγυρίζουμε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποβιβάζεται ακόμη μια φορά σε κοινοτάρχη ή το γεγονός ότι εξισώνεται με ένα παράνομο ηγέτη; Πανηγυρίζουμε για την δημιουργία ενός ακόμη "συνοριακού σταθμού" που στην ουσία βοηθά στην οριστικοποίηση της διχοτόμισης; Ή πανηγυρίζουμε την οριστική λύση του Κυπριακού προβλήματος με το άνοιγμα του Λιμνίτη.

Θέση μας είναι ότι το εορταστικό κλίμα στην εκδήλωση είχε ως στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την ουσία του προβλήματος. Σήμερα κύριοι δεν λύθηκε το κυπριακό πρόβλημα αλλά ούτε και έγιναν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Εμείς θα πανηγυρίσουμε μόνο όταν έρθει σε αυτό τον τόπο μια πραγματική λύση που θα εξασφαλίζει την επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων, την αποχώρηση του τουρκικού στρατού και ΟΛΩΝ των εποίκων αλλά και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στο πλαίσιο "ένας άνθρωπος μια ψήφος". Και μόνο τότε θα μπορούμε να δικαιολογήσουμε τα πανηγύρια του Χριστόφια με τους εγκάθετους της κατοχής!

ΥΓ. Κάποιοι συμπολίτες μας σωστά αναφέρουν ότι οι κάτοικοι της Τυλληρίας όταν χρειάζονται ιατρική βοήθεια βρίσκονται μακριά από την Λευκωσία. Η λύση είναι απλή και κακώς όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν την έκαναν πράξη. Επιβάλλεται η μόνιμη παρουσία ιατρικά εξοπλισμένου ελικοπτέρου στην περιοχή.
ΥΓ2. Το εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ "Χαραυγή" γαλουχημένο από τις σταλινιστικές μεθόδους αποκαλεί όσους διαφωνούν με τον Χριστόφια ως ανήθικους. Πάλι καλά που δεν προτείνει και την εξορία τους στην Σιβηρία!
ΥΓ3. Τελικά το απευθείας εμπόριο μάλλον απορρίπτεται από το Ευρωκοινοβούλιο. Ευτυχώς έστω και την τελευταία στιγμή διόρθωσαν την γκάφα τους.